Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

26.10.2005 Vinen der stak af

Kære Vinvenner!

Det var nok Ernest Hemingway, der skrev, 'at drikke
Valpolicella er lige som at komme hjem til en broder man har det godt med'. Jeg har det på nogenlunde samme måde,
når speditøren anmelder sendingen fra Marco og Paolo Galli, Le Ragose. Forventningens glæde er blandet med
den vished, at det er noget godt, der kommer. De nye årgange ja, men den selvsamme, velkendte følelse af at have
på lageret en vin,som jeg har glædet mig til og som jeg - faktisk - ikke skal tænke så meget på: bare være glad for at
den kommer og nyde et glas eller to af den, når lysten melder sig for noget helstøbt, broderligt og harmonisk fra mit hjemland.
Og hvad er det så, der kommer? Lad os se:

300 flasker x Chardonnay Garda 2003  12,5%  Pris   85,-
Fra vinmarken Leon ved 380 meters højde. Druerne bliver presset meget nænsomt og al lagring foregår på rustfri stål.
Typisk chardonnay, fyldig og tør med god struktur og gode lagringsmuligheder.
Hvorfor laver brødrene Galli chardonnay? Svaret lød: "I den højde og i den beliggenhed er det kun chardonnay og pinot nero, der gror godt."

420 flasker  x Valpolicella DOC  2004  12,5%   Pris  75,-
Af druerne:
corvina 50% rondinella 30% og andre druer  20%. Ung, moderat alkoholdig vin (12,5%). Bør drikkes inden for et til to år fra vinhøstens år
for at nyde al dens duft og livskraft. Velegnet til pastaretter, supper, hvidt kød og charcuterie. Må gerne serveres noget kølig: 15-16 grader men ellers
som den er, til stort set alt. En stilsikker fuldtræffer. Ville have glædet papa Hemingway.

 

600 flasker  x Le Sassine 2002  VdT Ripasso  13%    Pris 95,-
Da vi talte om den formastelige om årgang 2002 og det dårlige ry vinen fra det år slæber rundt med sig, sagde jeg: "Paolo, i tredive år har I aldrig aftappet noget, der ikke smagte godt og vinvennerne her har købt sig fattige i Farnetella Chianti Colli Senesi 2002 og de er ved at støvsuge lageret for Carmina Burana 2002:  så send du bare din Le Sassine 2002." Denne klare udmelding skaffede mig - og jer - en uændret pris på denne klassiker. MEN det er ikke sikkert, at jeg kan få hjem flere end de sekshundrede flasker, da produktionen har været mindre og der er kun tappet en brøkdel af, hvad der bliver tappet i de andre år. Nemlig den portion der garanterer at vinen, Paolo og jeg lever op til jeres forventninger.
Le Sassine stammer fra en vinmark, der er 2,4 hektar stor og hvor vi finder både gamle og nyplantede vinstokke samt nogle af de mindre kendte
og traditionelle druer. Det er disse druer, der går under den samlede betegnelse "andre druer " her i denne mail:
forselina, negrara, pelara, barbera, oseleta, croatina, merlot og montepulciano. (Hvorfor så mange druer? I de gamle dage - de gamle dage var for fyrre år siden - garderede vinbønderne sig
mod dårlig høst ved at plante druer, der havde forskellige modningstidspunkter og hvis kvaliteter kunne supplere manglerne på de andre. Den ene drue gav farve, den anden sukker osv. Dyrkning- og kælderteknik idag har gjort det af med dette behov, og fint med det, men vinene er generelt blevet unægteligt mere ensartede, mere strømlinjede i deres væsen.)

600 flasker  x Amarone 2001 I Galli  enkeltmark LEON  15%   Pris  245,-
Af druerne
Corvina 60% Rondinella 20% andre 20%.
Denne amarone bliver fremstillet med druer fra vinplanter, der er seksogtredive år gamle.
Det er den Amarone, der bedst udtrykker de to begreber: "terroir"(*), altså alt det der gør en vin personlig og unik,
og "innovation", da en mindre del af druerne - ca. 20% - bliver behandlet på "moderne" vis, dvs med kort gæring og
korttidslagring på mindre fade af nyt træ. LEON er en etableret skønhed, en favorit blandt vinvennerne der sætter pris
på dens finesse, når den skal nydes her og nu og på dens evne til at lagre lang tid. Således smager denne 2001 godt nu
og vil kunne holde til 2013-15.

(*) Rent sprogligt bliver terroir (territorie) ofte misvisende oversat som "territorie" i vinsammenhæng. Ordet dækker over summen af de forskellige faktorer, der er unikke for
en bestemt vin: dvs det lokalt herskende klima, jordbunden, vinmarkernes beliggenhed, de anvendte druetyper og den lokale bakterie-flora (modsat industri gærkultur).


300 flasker  x Rhagos Ammandorlato 1999 Rosso Veronese IgT 15%   Pris  495,
-

Vinen stammer fra vinstokke, som blev plantet i 1969. Druerne er Corvina 60% Rondinella  20% corvinone og andre druer 20 %. I den lokale tradition kendes denne type vin som "Recioto scapá", dvs "Recioto (den søde udgave af Amarone) som stak af". Det er en sød Recioto, der bliver ved med at gære videre, indtil den ikke længere er sød nok til at betegnes som Recioto men ej heller tør nok til at kunne kaldes Amarone. Udbyttet er ekstremt lavt: mellem 25 og 35 liter most for hver ethundrede kilo druer og kun ca. halvfjerds procent af det bliver til vin. Det betyder 17 til 25 flasker pr. ethundrede kilo druer. Vinen lagrer først på rustfri stål og senere i 2-3 år på store egetræsfade. Vinen bliver kun produceret, når gæringen stopper spontant. Paolo Galli siger: "Naturen bestemmer: vi laver Ammandorlato kun engang imellem, i de gode årgange, dvs. når druens sukkerindhold er svært at tæmme. Den smager lidt som de anaboliske, hyperkoncentrerede, der er populære nu, men langt langt renere; i mine og i traditionens øje er det ikke en rigtig tør Amarone. De gamle her i Valpolicella havde en definition for det: "ammandorlato", dvs. tør men smagen minder lidt om mandel/marcipan-smag. Denne vin er ideel til lagrede oste, til rødt kød med sursøde eller stærke saucer, og som en af de få vine der går til chokoladeholdige desserter." Marco, Paolos bror og medansvarlig for produktionen, tilføjer: "Personlig kan jeg bedst lide den til at slutte et måltid med eller solo". Da jeg spurgte om det var en meditationsvin, svarede Marco "Det er en antimeditations vin: den jager alle tankerne væk!!! og kulden!"

 

120 flasker x Recioto Classico  2003 15%       Pris  190,- halve liter
På manges opfordring. Recioto er Amarones mor - eller fader - . Vinen kendes siden antikken og er rigt beskrevet flere steder i
historiske bøger og dokumenter. Druerne stammer fra godsets ældste vinplanter og der anvendes 50% corvina, 5% molinara, 30% rondinella
og 15% andre druer.
Det er en specialitet som Le Ragose retfærdigvis er berømt for: produktionen er på kun ca 1.000-1.500 flasker om året, alt efter årgangen. Lagringen foregår i rustfri stål og - i visse årgange - for seks måneder i større egetræsfade. En silkeagtig og "nærmest kødelig"  sød rødvin, der er ideel til chokoladekager, mandelkager og hasselnøddekager. Recioto er også blev parret med meget lagret Roquefort, til ...gensidig tilfredstillelse.

MIT FORSLAG: en kasse med seks flasker indeholdende:
2 x Valpolicella 2004 à 75,- , 2 x Le Sassine 2002 à 95,- , 1 x Amarone 2001 I Galli à 245,- , 1 x Ammandorlato 1999 à 495,-.
Pris i alt:  1.080,-  Levering: 0,- kr. overalt i landet
.

For at bestille sådan en kasse send venligst en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "FORSLAG" i Emne/Subject.
Til de første tres bestillere af FORSLAG: en flaske Le Ragose Brut oven i købet (værdi 95,- kr.) .
Le Ragose Brut er en mousserende hvidvin af de blå druer: corvina og rondinella.


ELLERS:  Intet minimum køb: sammensæt gerne jeres bestilling selv.
Ved køb af mindst tolv flasker gerne blandet er levering 0,- kr. overalt i landet.
Ved køb af færre end tolv flasker er levering: overalt i landet 75,-.

Vinene ventes på lager idag, onsdag den 26. oktober efter klokken 14:00.


Ciao,

Carlo

PS : for at læse lidt mere om producenten : www.leragose.com.
Siden er for det meste på italiensk, med der er et kort resumé på engelsk.

AFHENTNING:
Le Ragoses vine og andre vine kan også hentes
på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A kld., 2830 VIRUM.
Afhentning kan ske enten efter nærmere aftale med 4585 1978 eller i lagerets åbningstider som p.t. er:


ONSDAG den 26. oktober:  14:00 til 17:00

TORSDAG den 27. oktober: 12:00 til 17:00

FREDAG den 28. oktober:  12:00 til 18:00

LØRDAG den 29. oktober LUKKET

MANDAG den 31. oktober: 14:00 til 17:00

TIRSDAG den 1. november: 14:00 til 17:00

På de tidspunkter vil Tai R. Pundik yde sit udmærkede salgs- og rådgivningsarbejde.

OBS!! for at sætte lidt skub i afhentningerne yder vi  3% afhentningsrabat.
Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling med kontanter og dankort.
Venligst indiker allerede ved bestilling, om I ønsker at afhente eller få vinene leveret.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10