Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

26.10.2006 DET MÅTTE KOMME...

.....en Barolo fra den "elendige" årgang 2002.

Kære Vinvenner,

Hvorfor skal I belemres med den, når alle de andre siger, at det er en
dårlig årgang?
"De andre" må være dem, der ikke har smagt på denne 2002. I vil købe den
_kassevis,_ fordi den smager af stor Barolo, fordi det er en
fuldtræffer af en vin og ikke mindst fordi I så vil kunne blære jer over
for alle jeres venner og vineksperter: "Se, sådan burde en Barolo smage
hver gang."
Og det vil I sige, mens I åbner en flaske til af samme vin, fordi, én
flaske vil ikke være nok til tre personer.
Det er den bedste Barolo jeg har smagt i år. Den har den "sødme", som
alle de store vine burde have. Den vil gå ind i jeres vinhjerte lige som
en varm kniv i et pund smør. Solo, til vegetarretter eller til Mortens
And. Den er en af de overraskelser, som vinens forunderlige verden
reserverer til dem, der elsker den og smager på vinen med fordomsfrie
smagsløg. Tohundreogfemogfyrre kroner for en flaske af denne vin i en
butik? Det ville ikke være upassende. Vi tales ved efter at I har smagt
på vinen.

_For at bestille send blot en svarmail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med
teksten *"MONTANELLO"* i Emne/Subject.
Pris er 199,- kr./flaske. Levering: 80,- kr. overalt i landet. _
Husk venligst at skrive hvor mange flasker I ønsker. Der er ikke noget
minimumkøb.

Producenten har en hjemmeside :http://www.tenutamontanello.it/index_ENG.html

I kommunen Castiglione Falletto er Montanello i godt selskab(*) og det
vil I også være efter at I har smagt denne 2002, hvis holdbarhed
2002-2010-2012
I uværgerligt vil medvirke til at afkorte på en drastisk måde......

*ITALIEN*

Som herboende italiener bliver jeg ofte holdt ansvarlig for alt det
dårlige og rost for alt det gode, der sker i Italien. Fair nok.
Værst er det, når der er nogen, der stiller spørgsmål, som jeg egentlig
godt kan besvare, men ofte savner jeg enten de rigtige danske gloser
for at forklare Italiens mangfoldige institutioner, partier, historiske
perioder og politiske begivenheder eller også mangler spørgeren
forudsætning og baggrund for et hurtigt og godt svar. Det ender som
regel med et noget broget, eller kedeligt eller
alt for langt svar og med en slutbemærkning om, at vi har vundet fire
verdensmesterkaber i fodbold anyway. Indtil nu.
Fordi alle svarene til de spørgsmål om italienske forhold, som jeg
finder alt for kompliceret at besvare,
har jeg nu fundet i bogen "Italien" af Thomas Harder. Italien fra
Mazzini til Berlusconi. Bogen er ikke den traditionelle historiebog
med datoer, begivenheder og konge- og præsidentrækker. Jo, de er også
med, masser af fakta, men bogen er især en komplet, dybtgående
og letlæselig fortælling om de ideer og den kultur, der har skabt det
moderne Italien og præger landet den dag idag.

En dejlig bog at læse, skrevet på en levende måde, som Thomas Harder nu
plejer, og et nyttigt, præcist og fint struktureret værk.
Skal man have den med på rejse til Italien? Ikke nødvendigvis, men hvis
I læser den før en Italiensrejse, vil I forstå en del mere og derved
få en hel del mere ud af jeres besøg. De 299,- kr. er meget godt givet
for de 384 sider, der er spækket med indsigt og information.
Gyldendal 33 75 55 55 henviser til nærmeste boghandler.

Det ville lyde lidt søgt, hvis jeg skrev, at bogen vil hjælpe jer med
også at forstå italiensk vin, men faktisk er det sådan, at blot et kig på
Italienskortet på indersiden af omslaget vil forklare, hvorfor italiensk
vin i mange tilfælde stadigvæk er en lokal begivenhed:
I kan se på kortet, hvordan den italienske halvø var delt i otte
forskellige stater. Hver med deres love, metermål, pas og styreform.
Så sent som indtil 1860! Det har betydet, at italiensk vin ikke har haft
en kompakt og magtfuld stat bag sig, men har måttet kæmpe sig frem
med egne midler og ofte i konkurrence med vine fra nabobyen.
I kender det godt: der findes italienske vine, der er mere populære i
København eller Los Angeles end i Rom eller Milano.

Det er naturligvis skidt, al denne fragmentation, når man skal promovere
en vin og gøre den til genstand for marketing: "Hvor kommer den fra
?..." "Hvor ligger distriktet?..." "Hvilken drue....?". Et mareridt,
også for de mest dedikerede Italiens fans. På den anden side
har Italiens politiske historie haft en for mig uvurderlig konsekvens:
at man har beholdt et hav af lokale, personlige vine, med smag, ægthed
og en karakter, der aldrig ville drømme om at blive eurostandardiseret
eller at efterligne en oversøisk vin eller nogen anden vin, for den sags
skyld.

Tag for eksempel REFOSCO, en af de vine som få kender og de færreste
aner noget om. Når jeg foreslår den, så plejer følgende svar at dukke
op: "Jamen, det var da en dejlig vin..." men om der er nogen der ringer
eller skriver: "Ak, Carlo, jeg kunne tænke mig en Refosco idag!..." Et
af disse små vidundere der klæder antipasti og pastaretter noget så
godt! For ikke at tale om kalvekød og grisekød. I april 2005 skrev jeg -
og her vil I blive glade for lidt genbrug:

"Lige den harmoni, den fylde og den karakter som man forventer af en god
italiensk vin plus det dér udefinerbare noget, som modeskaberne kalder
"stil" og musikanmelderne kalder "sound". I en vin kan vi kalde det
"personlighed", "karakter" eller "profil": det lidt ekstra, der
fortæller os, at vi har et håndværksprodukt i glasset, en vin der bærer
fingeraftrykket af det territorie og de mennesker, der har fremstillet den.
*REFOSCO 2001 Igt Venezia Giulia Villa Martina (samme pris som uge 47-
2002)
*
REFOSCO 2001 IgT 3,10 x 7,44 = 23,06
Hjemtagelse 10,00
I alt 33,06
Introduktionsavance 40% 13,22
I alt 46,28
Moms 25% 11,57
I alt 57,85
*Oprundet* *58,00*



Det er rart at vide, at dette genbrug ikke kun gælder teksten: jeg er
meget glad for at kunne tilbyde den nye årgang 2004 til samme pris som i
2002!: 58,- kr. Hvis der skulle være nogen, der er glad for årgang 2001
- pragtfuld vin - er der i skrivende stund 83 flasker tilbage af den,
mens der er rigeligt af den nu tilbudte årgang 2004.

Faktisk hvorfor ikke udnytte chancen for at stifte bekendtskab med eller
for en dejlig gensmagning af vinene fra den gode friulanske producent
VILLA MARTINA?

_For at bestille en kasse med tolv Refosco 2004 send blot en svarmail
til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten *"REFOSCO 2004"* i Emne/Subject
Pris: 12 x 58,- = 696,- + fragt overalt i landet 80,- kr.

For at bestille en blandet kasse som nedenstående, send blot en svarmail
til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "*VILLA MARTINA*" i Emne/Subject
Pris: 12 x 62,- = 744,- + fragt overalt i landet 80,- kr.
_
2 x Merlot Collio DOC 2004 rød
2 x Merlot Collio DOC 2002 rød
2 x Cabernet Franc COLLIO DOC 2003 rød
2 x Cabernet Franc COLLIO DOC 2004 rød
1 x Refosco Friuli IgT 2004 rød
1 x Pinot Grigio COLLIO DOC 2004 hvid
1 x Pinot Bianco COLLIO DOC 2003 hvid
1 x Tocai Friulano COLLIO DOC 2004 hvid
Kassens sammensætning kan ændres efter jeres valg.
BONUSFLASKE: til de første tyve bestillere: 1 x Cabernet Sauvignon
Friuli IgT 2002

For et kig på Villa Martina:
http://www.villamartina.it/
(Hverken de engelsksprogede eller de tysksprogede sider er klar endnu)


*VULCANO*

Sommerens "høst" fra Maurizio og Patrizia, der har arbejdet kun for os,
er her nu:

*Fuoco di Vulcano*:
"Ilden fra Vulcano" er en chilisauce, som Maurizio og Patrizia
tilbereder med friske chili fra deres have og extra jomfru olivenolie.
Det er ikke nødvendigt at have ... våbentilladelse for at håndtere denne
chili, men det er lige før! Anvendelsesområdet i madlavningen
har næsten ingen grænser: fra en rigtig "arrabiata"-sauce, til at pifte
næsten alle mulige retter med kød
eller tomat op. Fuoco di Vulcano er meget drøj i brug og de 212 gram kan
holde til mange portioner. Sørg altid for at glasset kommer i køleskabet
efter første anvendelse, eller at dække til med olivenolie. Til de
fleste tilberedelser kan man også nøjes med et par dråber af den olie,
som saucen
er lagt i. Der findes to udgaver: en med hvidløg og en uden hvidløg. Jeg
anbefaler den uden hvidløg, da I på den måde selv kan justere smagen med
friskpresset hvidløg i de mængder, som I synes bedst om og anvende
chilisaucen også i de tilberedelser, hvor der ikke kræves hvidløg.
Chilisauce med eller uden hvidløg. Pris: 75,- kr. pr. glas.

*Tarantello di tonno rosso*
Endelig her! Navnet stammer fra byen Taranto, hvor de lokale fiskere
præsenterede denne udskæring for første gang til ære for
kejseren Karl den Femte (1500-58), der var på besøg. Siden da har
"tarantello" altid været kendt som den fornemste del af tunfisken: det
der svarer til mørbraden på en okse. Det er det traditionelt mest
velsmagende, magre og næringsrige stykke af den middehavske bluefinn
tun, som italienerne kalder "Tonno Rosso".
Idag er tarantello ret sjælden på butikkernes hylder, selv i
specielbutikkerne. Det skyldes, at der fiskes færre og færre store tunfisk.
Vor tarantello stammer fra mindre tunfisk, som er blevet fisket
enkeltvis med stang i havet omkring øen Vulcano og straks bragt til
Maurizio og Patrizia for bearbejdelse. Fangsten er sket, som det fremgår
af etiketten, i september i år og det er en helkonserves, der smager
bedst inden udgangen af 2010. Prisen er 275,- kr. pr. 440 gr glas og
235,- kr. pr. 370 gr glas. Der er på lager femten af de store glas (440
gr.) og syv af de mindre glas (370 gr.).


*Marmelader
*Jeg vil ikke skrive meget, da der ikke er mange glas at gøre det godt
med. Jeg har smagt den med figner og citron og
det var som at opleve "et kærtegn fra ens mor". Der er kun følgende: 7 x
Fichi & limoni; 4 x Cotogna/kvæde; 7 x Pesche/ferskner;
3 x Prugnette/små blommer. Prisen er: 75,- kr. pr. glas à 212 gr.

Der har været en del forudbestillinger for tarantello, så send mig
venligst en mail med jeres bestilling og jeg vil straks svare, om
varerne stadigvæk er på lager:
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten
"*VULCANO*" i Emne/Subject og en liste over hvad I ønsker at bestille.
Bestillingen kan også suppleres med Vulcano delikatesser fra
hjemmesiden. (www.carlomerolli.dk. under 'Diverse')


*STATUS*

Ønsker I at blive orienteret om hvad der findes af tilbud og hvilke af
de tidligere tilbud, der stadigvæk er gældende, send blot en svarmail
til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "*STATUS*" i Emne/subject.

Ciao,

Carlo
(*)
I kommunen Castiglione Falletto finder vi, udover vor Tenuta Montanello,
også fine vinmarker som Cavallottos
Bricco Boschis, Azelias Bricco Fiasco, Cerettos Bricco Rocche Bricco
Rocche, Cordero di Montezemolos Monfalletto, Giuseppe Mascarellos
Monprivato, Cascina Bongiovannis Pernanno, Odderos Rocche di Castiglione
Falletto, Brovias Rocche og Villero, Sordos Rocche di Castiglione og
Cavalier Bartolomeos Solanotto. Altså blandt eliten af Barolo.


*AFHENTNING: BEMÆRK VENLIGST ÆNDRINGEN AF ÅBNINGSTIDERNE!!!*
Lageret er beliggende Skodsborgvej 48 A, 2830 Virum, i kælderen.

n*AFHENTNINGSRABAT: 3%.*
Afhentning kan ske indenfor lagerets åbningstider, som er:

TORSDAG den 26. oktober: LUKKET
FREDAG den 27. oktober: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 28. oktober: 10:00 til 12:00
/*OBS: om lørdagen er den store gitterport altid lukket.
Benyt venligst den lille gitterport, der står åben*/
MANDAG den 30. oktober: 14:00 til 17:00
TIRSDAG den 31. oktober: 12:00 til 15:00 OBS! OBS! OBS!
ONSDAG den 1. november: 14:00 til 17:00
TORSDAG den 2. november: 12:00 til 17:00
FREDAG den 3. november: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 4. november: 10:00 til 12:00
/OBS: om lørdag er den store gitterport altid lukket.
Benyt venligst den lille gitterport, der står åben*/


Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling sker med kontanter og dankort.
Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker selv at afhente
eller at få vinene leveret.

*Næste mail: torsdag den 2. november 2006*

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10