Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

26.11.2008 Den sidste gnalling...

Kære Vinvenner,
densidstegnalling.jpg
Den sidste gnalling. Parmigiano er p.t. udsolgt. Men kun p.t. I næste uge kommer der forsyninger til uændret pris og af uændret kvalitet. Det er besætningen fra mejeriet 993, oppe i bakkerne omkring Modena, der har leveret mælken og portionerne er stadigvæk à ca. et kilo.

Tidligere har jeg gjort mig til fortaler for større portioner, à to kilo, med følgende forklaring: Parmigiano er en porøs ost og formen à 35 kg skæres ved at man vrider to knive som man har stukket ind i formen i modsat retning. Knivene (“lingua di bue”- oksetunge) ligner den, som I ser på billedet, blot større. Ved denne teknik får man stykker med en ru overflade, hvor porerne “ånder” og kvaliteten af osten bevares. Af samme grund anbefales at I bruger spidsen af en kniv for at vride små stykker Parmigiano ud og ikke skærer lodret i den. Ved skæring ved sav eller snor kan man også skære mindre stykker, lige som dem I får nu à et kilo, men så lukkes porerne. Vakuumpakningen forsegler porerne yderligere og dét, hvis man holder osten for længe i vakuum, forringer ostens smag en smule.

Mente jeg. Beppe Castagna, som er en af Italiens ti-tolv mest ostevidende mennesker, mente båp-båp. Eller, bedre sagt at det passede kun ved ekstremt lang opbevaring og ved de små skæringer på ethundrede-tohundrede gram, som man ofte ser i supermarkeder. Beviset fik vi under smagningen i torsdags (tak for sidst!): Parmigiano’en blev taget ud af vakuum en lille halv time før gæsterne kom og den smagte – som alle kan bevidne, der har smagt den  - “rimelig fremragende”.

Alle de vinvenner, der har bestilt, får tilsendt Parmigiano i næste uge og nybestillere kan starte her:

For at bestille et stykke eller flere stykker Parmigiano Reggiano fra mejeriet 993, lagring 30 måneder, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “PARMIGIANO” i Emne/Subject. Pris 200,- kr. kilo. Fortæl mig hvor meget I vil have. Fragten for Parmigiano alene er 50,- kr. Kan den sendes sammen med vin er fragten for osten 0,- kr.

Vin til Parmigiano: til smagningen blev der serveret en velsignelse af Barolo og nebbiolo-baserede vine, samt syrah og pinot nero: jeg mener ikke at jeg kan huske nogen indsigelse eller beklagelse. Rødvinen til Parmigiano bør være kraftig nok til at tæmme ostens saltede komponent, men I bør også prøve kombinationen Parmigiano med en tør mousserende vin (Franciacorta, Prosecco). En tør lidt aromatisk vin (sauvignon, tør traminer) vil også pase fint. De vil fremhæve ostens blide side og “slukke” den saltede side.
densidstegnalling2.jpg
“Den sidste gnalling” blev spist sammen med ovenstående ORVIETO CLASSICO 2007 fra La Carraia. Vinen har denne dejlige let bitre finish, der kendetegner de bedste Orvieto og tilpas fylde til at kunne klare osten. Orvieto er den perfekte italienske allrounder og denne årgang 2007 er særdeles vellykket: den lille hale af bitterhed jeg nævnte før har endda klaret et stykke laks. Når prisen er 55,- kr. flasken, er der ikke andet tilbage end at bestille rigeligt til vinterbrug.

For at bestille en kasse med seks flasker Orvieto Classico 2007, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ORVIETO” i Emne/Subject. Prisen 330,- kr. (6 x 55,-). Fragt fra 1 til 13 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

For mange af jer er vinter lig med Barolo og jeg vil slutte med den Barolo, som til dato har fået de mest fordelagtige kommentarer og lovprisninger: 2004 enkeltmark Cerrati fra Cascina Cucco i Serralunga d’Alba: pris 165,-
Jeg lader det stå lidt.
Så megen Barolo for så få penge.

Dejlig, den glider ned i svælgen forfriskende som kildevand på en varm sommerdag, klar og dog holdbar, holdbar og dog klar. En Barolo der kan nydes til alt, I kan pleje den som en stor vin eller mishandle den som en slavevin: den vil altid føje sig og tilfredstille jeres ønsker om et godt glas Barolo. Servér den ved 20 grader, servér den ved 17 grader: altid en god Barolo! Træk den op og hæld med det samme, ophold jer ved dens duft eller træk den op to timer i forvejen og lad duften svæve i stuen: lige god.
Nok om det.

For at bestille en kasse med seks flasker Cerrati 2004 Barolo send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CERRATI” i Emne/Subject. Prisen er 990,- kr. ( 6 x 165,- kr.). Fragt fra 1 til 13 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

Til firmaer og andre der ønsker at købe mindst 120 flasker til gave m.m.: forlang et skriftligt tilbud ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ENGROS: CERRATI” i Emne/Subject.

Ciao,
Carlo

PS: OBS lørdags åbent Lørdag den 6. december: 11:00 til 14:00
Lørdag den 12. december: 11:00 til 14:00
Lørdag den 20. december: 11:00 til 14:00


OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG:   Onsdag den 26. november: LUKKET
Torsdag den 27. november: 14:00 tikl 17:00
Fredag den 28. november: 14:00 til 17:00
Lørdag den 29. november: LUKKET
Søndag den 30. november: 13:00 til 15:00

Mandag den 1.december: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 2. december: 14:00 til 17:00
Onsdag den 3. december: LUKKET
Torsdag den 4. december: 14:00 til 17:00
Fredag den 5. december: 14:00 til 17:00
Lørdag den 6. december: 11:00 til 14:00     Lørdag den 12. december: 11:00 til 14:00    Lørdag den 20. december: 11:00 til 14:00
Søndag den 7. december: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10