Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.07.2014 Rosso Tirelli og Insalata di Riso

Kære Vinvenner,

"Hvad skal vi spise i aften?" Et af de oplagte svar en dag som i dag, når termometret viser sydeuropæiske ambitioner, er "Una bella insalata di riso". Det er en italiensk sommerklassiker og næsten altid at finde på strandrestauranterne. Den er nem at lave, smager godt, er forfriskende og hjælper med at rydde op i køleskabet. Den er også hurtig at tilberede: det, der tager længst tid, er afkøling af risen. Vælg en Carnaroli eller en Arborio. Kog risene indtil de har bid og læg dem til køling i køleskabet. Kog en ekstra stor portion, da risen holder godt en tre fire dage.

WÜRSTEL

Alle ingredienserne skæres i jævnt små stykker. Hvilke ingredienser? "Anything goes", men noget, der næsten aldrig mangler, er "würstel" - de små pølser, der spises rå i rissalaten. Tomater, kapers, oliven, tunfisk, hårdkogte æg, emmenthaler eller anden mellemlagret ost. Würstel kan erstattes af små terninger af kogt skinke, men ellers er det kun fantasien, der sætter grænsen. Dressing som en god grøn salat: olie, eddike, salt, peber.

Hvad drikker italienerne dertil? Igen, anything goes. Det er sommer og reglerne holder fri: cola, øl, lette hvide vine, Prosecco og ja, naturligvis, køleskabskold Lambrusco.

PARMA BUSKERS ?

Hvilket ja minder mig om, hvorfor er det kun Barolo og de dyre vine, der er emne for forudbestillinger? Hvad med Lambrusco?? Jeg kom til at tænke på det, da jeg snakkede med Pino Tirelli forleden. Nogle af hans kunder fra Parma-restauranten "I due Platani" skal snart åbne et Parma-spisested i Københavns Torvehaller: "Parma buskers, street food valley".

En "busker" - fra italiensk eller spansk "buscar" - dvs. "at skaffe sig" er en person, der spiller musik på gaden. Derfra går meningen over til alle andre, der sælger noget på gaden. Stedet åbner fra 1. august og vil lave mad med superægte ingredienser fra det lækre Parma-køkken: skinke, pølser, parmigiano og naturligvis Tirellis Lambrusco.

FORUDBESTILLING

For jer, håbløse, inkarnerede Lambrusco fans, lancerer jeg en forudbestilling på Pino Tirellis Lambrusco. Vinene er lovet på lager uge 31 og der er en skarp rabat at hente for Lambruschisti og andre stærke i Lambrusco troen. Bestil senest den 28. juli. Se her:

HVIS I IKKE KAN VENTE:

- hedebølgen er jo over os - der er stadigvæk nogle MACHO kasser at gøre godt med:

HVIS I MENER DET ER NOGET PJAT

med en forudbestillingspris på Lambrusco, er der stadigvæk til den 25. juli for at sikre jer lige så skarpe priser på Schiavenza's gode Barolo, både den nye topårgang 2010:

og nogle af de nyere ældre årgange:

Ciao, Carlo

Åbningstider på lageret Skovlytoften 1 i 2840 HOLTE:

I DAG: søndag den 20. juli: 13:00 til 15.00: Smagning af hvide fra Landbrugshøjskolen i San Michele all'Adige
mandag den 21. og tirsdag de 22. juli: LUKKET
onsdag den 23., torsdag den 24., fredag den 25. juli: 14:00 til 17:00
lørdag den 26. juli: LUKKET. Tillykke Mathilde !!!!
søndag den 27. juli: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10