Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

10.06.2015 Bardolino, Müller Thurgau og en sjælden Pinot Nero

Kære Vinvenner,

"Sodavand for voksne": det er lige det, en svensk vinven kaldte denne 2014 Bardolino. Han anbefalede også at nyde denne vin til en etcifredetemperatur dvs. lige under de ti grader. Nu synes jeg, at denne Classico fra 2014 kan godt tåle at blive serveret til en temperatur på 12-15 grader, men kølig skal den være. Og så kan den drikkes "spandevis" til stort set alt.

Det samme gælder for Chiaretto, som er det navn man giver til Bardolino når den fremstilles som rosévin ved at trække væk den solide part af de pressede druer fra mosten. Chiaretto 2014 har en charmerende løgskalfarve og er den slags vin som ordet "læskende" er blevet skabt for.

Bardolino er et kendt navn for alle der holder ferie ved Gardasøen, men underligt nok ses vinen ikke så ofte på de danske vinhandlers prislister. Vinen har navnet fra byen på vestbredden af søen. Jordbund og nærheden til søen samt den gode ventilation giver en vin som er beslægtet med Valpolicella da druerne, corvina og rondinella, er de samme. For de vinvenner, der kan lide deres vine afkølet og har en italienertro på den gode danske sommer er der gratis fragt ved køb af mindst tolv flasker, gerne blandet af Bardolino og Chiaretto. Vælge dem her:

ZANOVELLO

Blev hentet idag hos producenten og regnes på lager tirsdag/onsdag i næste uge (uge 25). Jeg skriver rundt og ekspederer de bestilte vine så snart som Zanovello er på lager.'

ÆLDRE BAROLO fra Trattoria Schiavenza

Husk venligst at sidste frist for at forudbestille er imorgen torsdag.

MüLLER-THURGAU

Så her er vinen der sætter ordet "SLUT" ( eller i det mindste :"PASSÈ") til alle de fordommer, der vil at italiensk hvidvin bla bla bla. Please: udtal jer ikke om italiensk hvidvin før I har smagt denne her:

Så er jeg parat til at tage debatten op om de italienske hvides manglende fortræffeligheder. Eller om deres mange fortræffeligheder, som rigeligt bevist af de hvide fra Landbohøjskolen i San Michele all'Adige. Jeg kan allerede høre spørgsmålet : "Carlo, synes du ikke du skal fortælle lidt mer om vinen: navnet, årgang, vinmarken, fremstilling, smagen, holdbarhed, hvad passer den bedst til...?" Åh: vi er ved at drukne i oplysning og beskrivelser Man kan google sig til infolammelse. Selv den argerste slavevin kan gøres stueren med detaljerede beskrivelser. Er det ikke bedre at tage en anbefaling for hvad det er, og senere, hvis det vil vise sig at anbefalingen er forkert at smadre flasken i hovedet på vinhandleren ? ("Smadre" i overført betydning, forstås. Hos mig kan I altid bytte de flasker jeg har anbefalede til en anden vin I synes bedst om.)

Nå ikke mere for den hvide: jeg er ved at researche noget omen rødvin. Til min store overraskelser har jeg fundet en gammel tekst fra en Herr Francesco Aggazzotti, der i 1867 skrev: "Farven forvandler sig fra rød til orangerød efter det andet og tredje år. Kan holde op til tolv år, men smager bedst ved sin sjette år" . I bliver også overrasket hvis jeg fortæller jer at den vin, der er tale om, er Lambrusco di Sorbara ! Det er en lille bombe under min og den almindelige opfattelse af Lambrusco - den moderne Lambrusco - som vin der skal drikkes max. to-tre år fra vinhøsten og ellers gerne med det samme. Hvad er der sket til vinens "stil" siden 1867 ?? Jeg researcher videre. Det gør også Massimiliano Calabretta. Læs hvad han barsler med:

PINOT NERO FRA ETNA

Det er svært at holde trit med Massimiliano Calabretta. Han har vinmarker, små parceller, hist og pist på Etnas skråninger hvor han dyrker alle de lokale druer:de røde nerello mascalese, nerello cappuccio og de hvide minnella og carricante. Sidste skud på stammen (det måtte komme) er Pinot Nero.

For nogle år siden spurgte jeg ham om Etnas klima og jordbund ikke ville have været det ideelle sted for pinot nero. "Jeg har lige plantet den!" svarede han. Nu er den første årgang klar og jeg har fået en fin tildeling. Har tænkt mig at sælge den på forudbestilling.

Massimiliano Calabretta skriver:

"Pinot Noir, l'enfant terrible af verdens vindyrkning er tilbage på Etna efter druens storhedstid her i 1800-tallet. Vinmarken ligger over 900 meter over havets overflade, temperaturforskel mellem dag og nat kan være op til tyve grader, vinmarken er konstant ventileret og den stærke sol opvarmer og giver lys til en harmonisk løvvækst på vinplante. Udbytte per plante er ekstremt lav og fremstilling har været omhyggeligt rettet mod fremhævelse af denne vidunderlige drues kvalitet.
Forudbestillingsprisen er 175,- dkk.

Er I interesseret i vinen kan I forudbestille jeres flasker her:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET, Skovlytoften 1 i 2840 Holte
Kør gerne ind i gården til højre for den røde lagerbygning.
Uden for følgende tidspunkter: send en mail eller ring 4585 1978

I DAG: onsdag den 10. juni: 14:00 til 17:00
torsdag den 11. juni: 14:00 til 17:00
fredag den 12. juni: 14:00 til 17:00
lørdag den 13. juni: LUKKET
søndag den 14. juni: 13:00 til 15:00

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10