Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.03.2016 Essensen af vinnydelsen

Kære Vinvenner,

"Smag og behag, kan man som bekendt ikke diskutere". Vrøvl: der bestilles ikke andet. Film, bøger, vin, mad, fodboldkampe, kunst, som i det hele taget næppe ville eksistere uden kritikernes evige søgen efter det ideelle. Er det det tilbagevendende valg mellem brunetter og blondiner? Hvad med de rødhårede? Er det ikke mere praktisk med både-og istedet for enten-eller? Sådan nogle dybe tanker gjorde jeg mig igår, da jeg købte ind til aftensmaden og skulle checke en vin jeg ikke havde smagt længe. Der var nogle gode peberfrugter på tilbud. Økologiske ovenikøbet. Snitte snitte snitte, salt, olivenolie, en smule peber, tre grønne tomater skåret i både. Efter et kvarters tid, ind med en halv dåse Tuborg til lige at dække peberfrugterne. "Far! bruger du øl i maden!?" Ja, fanget på fersk gerning. Lige til at mildne det skarpe: man kan næsten se, at de gule og de røde peberfrugter har det godt, mens de svømmer og simrer i olie-øl-badet. In the meantine: de små kartofler - årgang 2015 - var kogt halvmøre. Peberfrugt ud af panden og gemmes på en tallerken. Hæld deres "sauce" væk. "Synd" - tænkte jeg - "måske kan den gemmes til en spaghetti". Vanens magt. Men man kan også få for meget af det gode. Næste gang. Kartoflerne ind på samme pande. Er drys salt og et drys friskkværnet sort peber. Efter et kvarter kom peberfrugt i, medium lavt blus, skær kartoflerne i to og rør rundt for et kvarter. Samtidigt finder I også tid til at rive en pæn mængde manchego ost. Hvorfor manchego? Det begavede svar ville være, at osten bør være mild for at balancere det "hotte" i retten. I realiteten ville en hvilken som helst anden ost passe. Bare den er mild. Amen. Til gengæld ville lidt grøn drys være velegnet: strimler af endivie eller anden salat. Fruen havde lige købt noget grønkål og den gav det sidste touch.

PERFEKT VIN

Til den ret, den aften, torsdag den 10. marts 2016 passede den valgte vin p-e-r-f-e-k-t. Det var længe siden, jeg havde smagt den og oh boy! oh boy! Serveret lagerkølig gled den ned liflig og ganekærtegnende med sine læskende 12,5%. En lise! Lige den vin retten havde brug for. Flere vil sætte pris på vinens lette væsen, frugtfylde og vedvarende velsmag. Lige det man havde brug efter en hård arbejdsdag:

HÅRD ARBEJDSDAG ?

Ja, "for engangs skyld" bemærkede Matteo og Filippo. De var forbi for at hente noget vin, som de skal skænke ganske snart, den 8. april: den dag åbner de en filial af deres Parma-ambassade i Lyngby Storcenter: lasagne, tagliatelle, skinke, tortellini, gnocco frito, ravioli, you name it they cook it. Jeg var lige ved at gøre plads på lageret til "deres" Stopai Lambrusco og til alle de andre vine, der er på vej fra Støvlelandet. Og det er ikke så lidt, der er på vej. I kan se, hvad der er på vej, ved at smugkigge her:

OM MAN VIL ELLER EJ

Den mest solgte vin i Italien er tatartattatat (fanfare): LAMBRUSCO. Med hele 12.771.000 liter om året. Dette er hvad salg fra supermarkeder angår, der lige som i Danmark tegner sig for ca. firs procent af alt vinsalg. På anden plads Chianti og på tredje plads ... Chardonnay. I finder alle tre vine hos mig og hvad Chardonnay angår, bliver jeg altid glad, når jeg ser ansigtsudtrykket hos de vinvenner, der kommer tilbage for at købe flere efter at have ladet sig overtale til at købe en flaske (men som vinvennerne ved, der har smagt de hvide fra San Michele, er de gode allesammen.)

BARBARESCO MGA

Alessandro Masnaghetti har gjort det igen. Efter succesbogen om BAROLO er han ved at lægge sidste hånd på bogen om BARBARESCO. Bogen udkommer i maj måned og kan reserveres ved at sende mig en svarmail med teksten "MGA" i Emne/Subject. Jeg vil sende et link om bogen og betaling, engang vi kommer nærmere udgivelsesdatoen.
(Cirkapris: 350,- plus forsendelse)

Ciao, Carlo

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.

Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: søndag den 13. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 14. marts: LUKKET
tirsdag den 15. marts: LUKKET
onsdag den 16. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 17. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 18. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 19. marts : LUKKET
søndag den 20. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 21. marts: Åbent kun efter forudgående aftale.
tirsdag den 22. marts: 14:00 til 17:00
onsdag den 23. marts: 14:00 til 17:00
Skærtorsdag: LUKKET
Langfredag: LUKKET
lørdag den 26. marts Åbent kun efter forudgående aftale
søndag den 27. marts: PÅSKESØNDAG LUKKET
mandag den 28. marts: 2. PÅSKEDAG LUKKET
tirsdag den 29. marts: 14:00 til 17:00
onsdag den 30. marts: 14:00 tril 17:00
torsdag den 31. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 1. april: 14:00 til 17:00
lørdag den 2. april: LUKKET
søndag den 3. april: LUKKET. Vinsmagning 14:00 til 17:00 Havarthigården.

ENGROS FRAGT:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/58-engros-fragt/

Naturligvis skal I ikke betale både almindelig fragt og engros fragt.
Vælg optionerne "Gratis fragt" eller "Afhentning fra lageret", hvis I bestiller engros fragt.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10