Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.07.2016 Så viser det sig....

Kære Vinvenner,

...at det er juli og ikke juni, som jeg skrev ved åbningstiderne i min seneste mail. Det forklarer lidt bedre, at der allerede findes både karljohan, spiselige rørhatte og sågar kantareller. Vinvennerne har skrevet fra nær og fjern, fra Bornholm endda - men øen er og har altid været lidt udenfor numrene. Et par af jer har også spurgt, hvordan jeg havde tilberedt de flotte eksemplarer fra billedet. "Fettuccine ai porcini" er den enkle, oplagte og velsmagende endelige for svampene. Skær svampene i små lige stykker. Smid dem på en varm pande. Når de har "krøllet" sig lidt sammen, drys med salt og peber og hæld en sjat hvidvin ved. Straks efter hæld rigeligt med olie ovenpå det hele. Lad det hele simre, mens fettuccine koger: vælg nogle båndspaghetti med æg, fordi de koger hurtigere og fordi denne type pasta "suger op" smagen på en optimal vis. Sørg for at porcini er i klart overtal i forhold til pastaen. Som sidste pift en smule pecorino romano, der balancerer det "søde" i ægget og i svampene. Jeg foretrækker dog at drysse retten med hakket persille. Vegetarret så det basker!

VINEN DERTIL

Som man kan se fra billedet ovenfor, valgte jeg en Lambrusco ("why are you not surprised?") og navnlig den runde og dybe RUBIO fra Tirelli. Klogere hoveder end mit ville nok anbefale en hvidvin fra de skovrige distrikter, hvor svampe er en del af spisetraditionerne. I Italien ville det være Piemonte, Trentino, Umbria, Calabria, Lazio, Marche og flere steder i Italien. Siden godt tre fjerdedele af Italien er bakker og bjerge, bryster enhver landsdel sig med sin svamperigdom. For ikke at tale om trøfler både hvide og sorte, som ikke en en svampeart men alligevel. I Piemonte er der ligefrem en landsby, der hedder Boleto - lige som i boletus edulis (karljohanssvampe), så er tingene sat i perspektiv. Måske skulle man tro, at de største svampeeksperter kom fra Italien, men nej: den dygtigste og mest berømte svampeprofessor - også internationalt - var salig Morten Lange og en af de bedste svampesider er den danske svampedatabase. Sidst men ikke mindst er indsamling af svampe gratis i Danmark, mens man flere steder i Italien skal betale en slags "sankekort" eller "plukkekort" til de lokale myndigheder.

HVIDE & RØDE

Nå tilbage til vinene. I betragtning af det "søde" element i pasta og i svampe, som vi har prøvet at balancere med pecorino fåreost eller persille, måtte vinen også gerne kunne byde på nogen friskhed. Typisk en Pinot Bianco eller en Pinot Grigio fra San Michele. Eller, hvis man ønsker en smule mere "schwung" og aromatik i vinen: en Müller-Thurgau. Hvis I ikke kender de hvide fra denne Landbohøjskole i landsbyen San Michele all'Adige, er tiden inde for at prøve dem: svampe eller ej. (Min kone siger, at jeg skal rose dem mere, fordi det fortjener de, men i kender mig...)

Frisk syrlighed kan også leveres af nogle røde vine og så længe garvesyren er dæmpet, er valget ret stort: jeg vil fremhæve her den unge økosangiovese Petali. Naturligvis vil der være nogen blandt vinvennerne, der vil skrive tilbage om sin erfaring med...Barolo. Ja, svampe og Barolo er en klassiker, så det være en ung eller en moden Barolo. Barolo til cappuccino er også en..... klassiker. Ved siden af, naturligvis, ikke i den. Dét, bare for at sige, at Barolo passer til alt, men til fettuccine med svampe ville jeg personligt vælge en kølig og rigelig skænket Dolcetto d'Alba.

APROPOS BAROLO: SCOOP

Ferie eller ej, her er den allersidste chance for at sikre jer en Barolo, som I ikke vil fortryde at have bundet an med. Barolo 2011 enkelt mark Vigna Cucco DOCG fra Cascina Cucco.

Bemærk venligst at webshoppen først viser den laveste pris: det er den, der gælder for minimum 60 flasker. Men færre flasker kan også gøre det. Prisen starter faktisk fra 1 flaske. På siden finder I de enkle handelsbetingelser, der vil sikre jer dette scoop!

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/2261-2011-barolo-enkeltmark-vigna-cucco-docg-cascina-cucco-fp/

APROPOS BARBERA SUPERIORE: SCOOP

Her er der tale om de allersidste 400 flasker dvs. sølle seksogtres gode sixpacks. Flere vinvenner har testet vinen og sagt godt for den. Ak! også et scoop.

OG IMEDENS FORTSÆTTER JULI UDSALGET ...

...med den kasse, der har vakt selv de mest ferierende af vore vinvenner til dåd. Således skriver OSM: "Hej Carlo. Kan der bestilles til levering efter ferie?, Bh, OSM From my phone." Mit prompte svar var: "Hej. Tak for din mail. Ja, naturligvis. Som jeg skriver, gemmer vi betalte vine i den tid, der er brug herfor. Tøv ikke med at skrive tilbage, hvis der er spørgsmål.

Dette gjaldt denne her FERIEKASSE:

som tilbydes med FRI FRAGT i hele juli. OBS: det er kun kassen, der tilbydes gratis. Jeg er glad for at have med fragtkreative vinvenner at gøre men: andre vine, der bestilles med FERIEKASSEN, "kommer alligevel IKKE med gratis fragt" og der ydes heller ikke kompensation for høflig selvafhentning. Capisc ?

Ciao, Carlo

PS:

SCHIAVENZA & PODERE FORTUNA: Barolo vs PINOT NERO

Har I husket at sætte kryds ved torsdag den 25. august? Vi får besøg af Walter og Maurizio fra Schiavenza og af Alessandro fra Podere Fortuna. Der vil blive skænket en velsignelse af Barolo, Barbera, Dolcetto, Pinot Nero og der vil være mulighed for at tale med de tre producenter om deres vine og om, hvad vi kan forvente fra de seneste årgange.

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.
Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

I DAG: onsdag den 13. juli: 14:00 til 17:00
torsdag den 14. juli: 14:00 til 17:00
fredag den 15. juli: 14:00 til 17:00
lørdag den 16. juli: LUKKET
søndag den 17. juli: 13:00 til 15:00 Hvis godt vejr (nul regn nul blæst) smagning i gården på lageret (pinot nero og hvide vine)

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10