Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

03.12.2017 Barolo unplugged

Kære Vinvenner,

"Hej Carlo! har du set, at Veronellis vinguide har givet de maksimale tre stjerner og 91 points "vino eccellente" til vor (Tenuta Cuccos) Barolo di Serralunga 2013 ? Så er det ikke kun "amerikanerne" som du siger, der roser den med 95 points..." Yeah whatever.." Aldrig give producenten for megen ros, fordi erfaringen viser, at rosen har det med at avle prisstigninger. Iøvrigt er jeg mere interesseret i de hjemlige vinvenners points, især når I stemmer med...... jeres proptrækker. På den front kan jeg ikke beklage mig: I begynder at indse at Barolo di Serralunga 2013 og lillebroren Nebbiolo Langhe 2016 er noget af det bedste køb I kan gøre, når det gælder Barolo og Nebbiolo. Derfor nu på søndag vil jeg skænke noget....Amarone! Paolo Galli har sendt mig et parti 2008 som smager så godt, at den burde indgå i kategorien "nødvenlige fødevarer".

men tilbage til den hersens Barolo:test den gerne mod andre 2013ere og I vil høre syner og se havfruer danse can can. Svenske vinvenner: denne 2013 er vinsafarivärd.

BASTA JULEBASTEN©

Blandt de vine, der er på lager, er der Julebast© - der er ca 14 af den tilbage - og på billedet ovenfor kan I se den som foreløbige pynt på et julebord i Amsterdam. Julebordet blev stillet op af min datter Mathilde til sin kæreste Jonne. Det er et morgensmadsbord og jeg går ud fra/håber, at bastflasken er med for den kunsteriske effekt og ikke fordi den skal indgå i dagens første måltid. Men man kan aldrig vide med disse unge!....

Hvis I savner "julepynten" á la Amsterdam er der råd for det. Den unge Chianti 2016 er fin som allrounder og selvskrevet til det. man kaldte engang "Wine & Chianti parties". 2015 Superiore kan også klare regulær mad fra enkle smørrebrød til T-bone steak. Bestil dem her:

SCHIAVENZA: SIDSTE UDKALD

Idag er også sidste udkald for at sikre jer fru Mauras dejlige Barolo ( få flasker tilbage!) Barbera, Dolcetto og isære den fadlagrede Barbera:

AND NOW SOMETHING (NÆSTEN) COMPLETEY DIFFERENT.....

En god vinven skrev og fortalte at han var både glad for fisk og for rødvin. "No problem" skrev jeg "Der findes en hel bibliotek af bøger der omhandler emnet. Fisk er bare ikke fisk : meget afhænger af arte, tilberedningsmåde og tilbehør. Generelt ville en ung rødvin passe til de fleste fiskeretter..." "Sagen er, at jeg skal prøve din Nebbiolo 2016 og vil servere den til en fiskeret..." Umiddelbart ville jeg sige, at en krydret fiskesuppe vil være i fint parløb med den Nebbiolo men ellers kan du prøve at stege fisken i ovnen og sørge for, at den er godt "bearbejdet" lige som her:

"Den er fyldt med den grønne top af rodselleri, godt masseret med honning, kapers, salt peber og pulver at soltørrede tomater. Appelsinerne vil sørge for at holde fisken fugtigt under en folie og hvis du giver ristet brød, så er match'en med Nebbiolo 2016 overraskende god." En ung Chianti (Majnonis ufadlagrede 2016) en Bardolino Classico, en ung Schiava, en ufadlagret Merlot... der er faktisk flere rødvine der kan nydes til ovnstegt fisk. Glemte jeg Lambrusco ? Nej: for engangs skyld ville den ikke være mit første valg meeeen, måske : der gælder bare om at prøve. I kan starte med SCOOP'et fra Tenuta Cucco her:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

I DAG søndag den 3. december: 13:00 til 16:00 Smagning på lageret: Amarone 2008, Recioto di Amarone.
mandag den 4. decmeber: 14:00 til 17:00
tirsdag den 5. december: LUKKET
onsdag den 6. december: 14:00 til 17:00
torsdag den 7. december: 14:00 til 17:00 TILLYKKE KATRINE !!!
fredag den 8. december: 14:00 til 17:00
lørdag den 9. december: LUKKET
søndag den 10. december: 13:00 til 16:00 Vinsmagning på lageret: Recioto & dessertvine.

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10