Brunello'en med det mundrette navn og Tabui Barolo Riserva 2018
Kære Vinvenner,
"Send mig det hele!" Engang imellem går der Bill Gates i mig og jeg indkøber lidt over de umiddelbare afsætningsprognoser. Dog hvis man ikke kan spise hele det store brød man slår op, så kan man altid drikke en god flaske Brunello. Vinen bliver kun bedre med alderen og deltagerne i firmasmagningen sidste uge havde lagt gode bestillinger ind. Og det er snart Jul og producenten med det mundrette navn ("Kvær-tjek-ki-å") havde ikke meget tilbage af den årgang, som jeg mener, at jeg et par gange før har udråbt som "gylden": 2019.
Derfor er bestillingen lagt ind og uge 50 eller 51 kommer der en sending med disse velkendte, elskede, pålidelige, velsmagende, typiske Brunello di Montalcino:
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Quercecchio+FLYT24.1
TYPISK: HVAD BETYDER DET ?
"Er det en typisk Brunello?" Av! det er lidt af et minefeldt af et spørgsmål, der blev stillet forleden. Jeg svarede "Ja, absolut" og var hurtig til at...skifte emne. Hvorfor? Fordi "typisk" er et af de mest misvisende ord i vinbranchen. Samtidig med at det er det mest brugbare og mest brugte.
Typisk: genkendelige fællestræk med andre vine (produkter) fra samme område. Nemt, ikke?
Dog løber tiden fra definitionen: en typisk Bourgogne i 1970erne ville være alt andet end typisk idag. Som vinnyder kan man være ligeglad med typicitet, bare vinen smager godt. Ditto bør man være som vinanmelder. Som vinhandler tror man, at en vin sælges bedre, hvis man forsikrer kunden med et "Det er en typisk fx Soave".
Men du, der læser denne mail, er du en typisk dansker? Er jeg en typisk italiener? Svaret må være: både ja og nej. Sådan er det også med vinene.
Vi må vende tilbage til diskussionen engang i januar. Lige nu har jeg en super ... typisk Barolo Riserva: TABUI 2018 fra Serralunga. Hvor ligger det typiske? I de "markører" som man plejer at finde i Barolo fra Serralunga: et strejf af urter, eukalyptus, mynte især, som blot en antydning blandt de andre "ingredienser" som rose, lakrids og tjære, som er ak! typiske for Barolo i det hele taget.
Men typisk, supertypisk eller ej, dét, der interesserer os Barologlade drenge og piger er, at TABUI 2018 smager rigtig godt: en Riserva, der lever op til den TABUI tradition, der startede med den gyldne 1999.
TABUI kommer på lager uge 50 eller 51. Den er længe ventet og al ventetiden værd:
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=TABUI
Etiketten, tegnet af håndtegneren Roald Als, viser årgang 2016 - få flasker tilbage. Den årgang, der er på tilbud nu, er 2018. Tabui er altid Riserva. Og holdbar. Og den smager godt. Hver gang.
FLYTTEUDSALG
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=FLYT24.1
FORUDBESTILLINGER
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/
Ciao,
Carlo
ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET
(endnu og indtil 31.12.2024) beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
lørdag den 30. november: LUKKET
søndag den 1. december: ÅBENT 13 til 16
mandag den 2. december: ÅBENT 14 til 17
tirsdag den 3. december: LUKKET
onsdag den 4. december: ÅBENT 14 til 17
torsdag den 5. december: ÅBENT 14 til 17
fredag den 6. december: ÅBENT 14 til 17
lørdag den 7. december: LUKKET
søndag den 8. december: ÅBENT 13 til 16