Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

08.09.2004 EXTRA MAIL: Kan I li' tunfisk ?

Årets andet SCOOP

Kære Vinvenner,

Der er ca. titusinde af jer, der læser mine mails. Eller: gør I det ? Der er nemlig kun tre vinvenner, der har reageret
til den lidt gådefuld titel "Kan I li' tunfisk?"  Ja, hvor blev tunfisken af ? hvad har teksten tunfisk med det at gøre ? De to af vinvenner er læsere af lad os sige profession:  tekstforfatter den ene, bibliotekar den anden. Den tredje er bare opmærksom. Hvad med alle de andre?
Jo, der er sikker nogle, der har undret sig og så videre i teksten, bogstaveligt sagt.  Titlen var et montypytonsk indfald for at se, hvordan I reagerer og hvad skal der til for at få jer op ad stolen. Der skal et SCOOP!!! Og sådan et scoop får I her midt på ugen. Problemet er, at der kun er 1.480 flasker og derfor gælder det om at lade fingerspidserne danse vakse og vitale hurtigt op på tangenterne.

Sådan en smuk september morgen er lige som skabt til denne vin, årets andet scoop!  Nu er det meget sjældent, at jeg smager vinene før aftensmaden.
Jeg ved godt at Parker og alle de andre anbefaler en videnskabelig, nærmest sakral approach til vinsmagninger: om morgenen, på tom mave, lyst lokale
og total tavshed og koncentration. For mig hænger vin sammen med mad og jeg smager på vin lige som de fleste af jer gør: til aftensmaden, siddende ned, med den mad, der nu er. Lidt bestikraslen, lidt larm fra familien eller snak fra gæsterne ingen hindring.

Hvad var årsagen til at jeg afveg fra min rutine? Jo, en af vinvennerne, hvis smag jeg plejer at stole på, havde smagt på vinen og udtrykt nogen tvivl om dens beskaffenhed. Det skulle efterprøves. Derfor op med tre flasker fra lageret, og gang i studium. UG til farven og duften. "Verdensklasse" som min medarbejder ville sige. Den første kontakt med vinen hensætter os til det klassiske, dyre Toscana. Farven er en funklende granatrød med lille brun kant. Duften starter med de kendte vanillenuancer fra barrique-lagringen for straks at smelte i noget, der minder om hindbær, brombær og en anelse chokolade. Smagen er tør i starten men åbner sig hurtigt og bredt med typisk sangiovese snit: dvs blid frugtrig kerne og fin lang finish. Smagen varer længe i munden og hænger godt sammen med duften. Jeg har smagt vinen solo men den er oplagt til vildt, rustikke retter og gerne krydret mad. Den vil triumfere til en T-bone steak. Holdbarheden: vinen har lagret i tretten måneder i dels 225 liters barrique og til dels i store egetræsfade: jeg kan lide vinen nu og ville ikke gemme den længere end juleaften, men den har stof nok til en fortsat udvilking frem til ultimo 2006. Faktisk lidt længere, 2008, hvis I er til modne og veludviklede rødvine.

Vinen kender I godt. Af navn men måske ikke af gavn. Og SCOOP-et skyldes Eriks befaling "slip bremserne", dvs en ny lavere pris der skulle gøre kort proces med de knap to pallets jeg har på lager. Der er ikke minimumkøb og som sædvanlig ved scoop er der totalgaranti: hvis I ikke kan lide vinen, så er det bare at returnere den. For at se på etiketten og læse hvad producenten mener om vinen, klik jer til www.erikbanti.com

CIABATTA 2000 Rosso Toscana Igt, 14%,  Erik Banti
Promotionspris pris 5,- euro x 7,45 = 37,25
Hjemtagelse                                        10,-
ialt                                                       47,25
avance 25%                                          11,81
ialt                                                        59,06
moms 25%                                           14,76
ialt                                                        73,82
oprundet                                              74,-

Levering: overalt i landet 69,- kr. uanset kvantum
For at bestille en kasse med tolv flasker send blot en svarmail med teksten "2. SCOOP" i Subject.
Husk venligst jeres adresse, telefonnummer og det antal flasker I ønsker.


De venligste hilsener,

Carlo Merolli

Og tunfisken??? jo, fastfood, der smager godt. Disse handy dåser med tunfisk og grøntsager - i den bedste syditalienske tradition -  kan spises som de er, evt. på et stykke brød. De kan også bruges på spaghetti og alle slags pasta og ris som sauce: enten direkte fra dåsen eller - bedst - efter at have opvarmet dåsen i vandbad.  Hver dåse indeholder nok til en portion. Prisen er ren introduktionspris. Producenten er det hæderkronede Callipo, fra Pizzo Calabro i, netop, Calabria.


TONNO CON SUGO ALLE OLIVE
Tunfisk med tomatsauce og oliven
160 gr
Ingedienser: tunfisk 50%, olivensauce, tomatsauce, grønne oliven, sorte oliven, olivenolie, hvidvin, løg, kapers, hvidløg, persille, oregano, salt

TONNO CON CAPONATA DI MELANZANE
Tunfisk med auberginer
160 gr
Ingredienser: tunfisk 37%, auberginer, tomatsauce, selleri, oliven, løg, kapers, olivenolie sukker, salt, olivenolie, eddike.

TONNO CON CAPONATA DI CARCIOFI
Tunfisk med artiskokke
160 gr.
Ingredienser: tunfisk 37%, artiskokker, tomatsauce, selleri, oliven, løg, kapers, olivenolie, sukker, salt

TONNO CON CAPONATA DI PEPERONI E MELANZANE
Tuinfisk med perberfrugt og auberginer
160 gr.
Ingredienser: Tunfisk 37%, peberfrugt, auberginer selleri, oliven, løg kapers, olivenolie, salt, eddike

PRIS pr. dåse: 20,-
Rabat: 12 dåser gerne blandet à 17,60 kr. dåsen
, 24 dåser gerne blandet 15,- kr. dåsen.
Levering: 45,- kr.  Levering er 0,- kr., hvis de bestilles sammen med vin.
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4