Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

30.01.2005 Vulcano

Kære Vinvenner !


Efter de sædvanlige spørgsmål om fremstillingsmåde, priser
forsendelse, betaling  og andet praktisk kom vi til spørgsmålet ." Hvor er du fra ? ".
"Jeg er fra Rom". " Det er jeg også!", svarede jeg. Men som romerne ved, er det ikke nok.
"Hvor i Rom er du fra ?" "Tufello!"  Det var pokkers. "Det er jeg også!"

Det var på den måde, at jeg fandt ud af, at Maurizio var vokset op i samme bydel - i de samme gader
som mig. I Roms nordlige udkant, dér hvor byen blev til periferi og hvor borgerskabets pæne villaer blev til kasernerne for det, som englænderne kalder  lower lower-middleclass. Han kendte til dampbageriet "Vapoforno Masi", til biografsalen "Cinema Aureo", til pizzeria "Grotta Azzurra" og til den kendsgerning, at i Via delle Vigne Nuove " "De nye Vinmarkers Vej" var der ikke vinmarker, men hestebønnemarker. Åh, mit kvarter!
Skulle jeg være guide i Rom, ville jeg straks sætte turisterne ombord på linje 36 fra hovedbanegården Stazione Termini med endestation Tufello......... Nåh, det er en anden historie, men hvis I er nygerrige nok til at læse fortsættelsen, send en e-mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "OPKOG" i Emne/Subject. Billetprisen er 50,- kr. og mindernes bus standser  ved alle stoppesteder.

Tilbage til Maurizio. Som toogtyveårig var han kommet på ferie til øen Vulcano. Og var blevet der. Nu er han snart halvtreds
og han er kok, udlejer ferielejligheder og sammen med sin kone, Patrizia, fremstiller han en del konserves af de afgrøder som øen er rig af : kapers, chili, frugt, tomater og tunfisk. Det var netop tunfisk, der bragte os sammen. Fra en anden internetven havde jeg fået at vide, at der var én på øen Vulcano, lige nord for Messina udenfor Siciliens kyst, der kunne skaffe den efterhånden sjældne middelhavske Thunnus Thynnus, bluefinn tun, havets oksekød.
"Giv mig nogle dage" - skrev Maurizio - "så skal jeg se hvad jeg kan gøre".
Der gik ikke mere end et par uger før, at der dumpede en mail i indboksen.
Det var et billede af Patrizia der holdt en "pinna blu"-tunfisk i hånden og med teksten " Det er den bluefinn du får".  Jeg mener: magen til luksus! For os gourmeter og gourmander er det noget, der overgår det vildeste af det vildeste. Den fisk der kom i glassene var fanget og fremstillet lige til os!

Det endte med at jeg bestilte lidt af hvert fra Maurizio Vulcano fra øen Vulcano. At en med det efternavn skulle ende på øen af samme navn, var i sig selv en lykkevarslende kombination. Helt imponeret blev jeg, da postbudet kom med tre store kasser fyldt med omhyggelige emballerede lækkerier.
Den ene mail efter den anden og vi talte om at foreslå Maurizio-konserves til Vinvennerne.
I kan ikke få det friskere, bedre eller mere velsmagende. Marmeladerne for eksempel: jeg begyndt at spise brød og marmelade til morgenmad. En intensitet og en mildhed, som er fra en anden verden. Og de soltørrede tomater ? I de glas han havde sendt første gang var der for få tomater og for  mange kapers og kryddeurter: "Det er fordi vi bruger hver vase til en portion sauce , men jeg kan også fremstille nogle glas med flere soltørrede tomater hvis du ønsker det." Som sagt, så gjort: ved næste sending var glassene spækfyldte med soltørrede tomater. Jeg er nødt til at skjule dem fra mine børn, som spiser dem som slik! Maurizio skriver: " Nogle tomater er fra min gårdhave, andre køber jeg friske fra bønderne her ved Piano. Jeg skærer tomaterne i to, drysser dem over med salt og stiller dem oven på nogle sivmåtter og tildækker dem med tyl. Hver aften tager jeg dem ind for at beskytte dem mod nattens fugtighed. Processen varer fire-fem dage i juli, august og undertiden også september. Nogle af dem tilbereder jeg med det samme, andre på forlangende, ligesom jeg gjorde ved din seneste sending."

Hvad skal jeg sige ? En der arbejder kun for os! Priserne er derefter, men hvis I har smagt Maurizios konserves blot én gang, bliver I afhængige af dem.
Og for at håndtere hans chilisauce, skal man være i besiddelse af våbentilladelse, så stærk er den! Mængderne på lageret i Virum er meget begrænset
og man skal regne med en del ventetid, men Maurizio Vulcano fra Vulcano og Patrizia har lovet at efterleve alle bestillinger, især før turistsæson går i gang. For at se lidt mere til Maurizios verden, klik ind på www.simipiacevulcano.it. (Det er det internet jeg kan li'!). Herefter  finder I prislisten og der vil blive givet fortrin til de vinvenner, der bestiller lidt af hvert.

TONNO ALALUNGA      212 gr.                    115,- kr.
(albacore tunfisk)

TONNO  PINNA BLU        314 gr.                  155,-  kr.
(bluefinn tunfisk)

PINNA GIALLA   400 gr.                                185,- kr.
(yellowfinn tunfisk)

CAPPERI          314 gr.                                     75,- kr.
(kapers)

POMODORI  SECCHI    314 gr.                       125,- kr.
(soltørrede tomater i olie e.v.o.)

PEPERONCINO chilisauce 212 gr.                   65,- kr. 

MARMELLATE  314 gr.                                   95,- kr.

MARMELLATE  212 gr.                                   65,- kr.

Mens jeg skriver disse linjer og snakker entusiastisk om herlighederne (" Et glas tomater og et glas tunfisk, et par skiver ristede brød og et glas kølig  hvidvin; så er der gæstemad af højeste karat! Behøver man mere?"), siger min sønderjyske jordforbindelse : " Carlo: nu er der en del af dine vinvenner, der bliver skuffede, fordi du atter engang sælger noget du har ikke nok af..." 
"Der var seksten hundrede flasker Felsina 2001 og tretten hundrede flasker Barolo 1998 : jeg regnede med at det var nok!! Anyway :  sådan er produktionsforholdene for håndværket..."  men hun insisterer og jeg bliver nødt til at vride min hjerne for at finde på noget, som kan gøre alle glade. Og det har jeg faktisk fundet : en Lykkekasse fyldt med delikatesser.
Princippet er det samme som med vin: en kasse fuld at lækkerier, konserves, olie, balsamico, ris, spaghetti, saucer, espresso kaffe, marmelader, tunfisk, alt af første klasse og alt til en pris som er langt under det antal kr. jeg skulle ellers  have for det. Enhver husmors drøm af indkøb: jeg garanterer for kvalitet og besparelse. I hver kasse er der en liste over hvad der er i og den almindelige pris. Hvordan kan det lade sig gøre ? Det kan det også kun i kort tid, fordi vi rydder op på vort lager og lader restpartierne indgå i det slaraffenland I bliver tilbudt nu. Først til møllen - først til at nyde! For at bestille, send blot en svarmail
til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "MADLYKKEKASSE 500" hvis I ønsker at bruge femhundrede kroner
 - eller "MADLYKKEKASSE 800" hvis I ønsker at bruge ottehundredekroner. Husk jeres navn, adresse og telefonnummer.


Buon Appetito!

Ciao,

Carlo Merolli

PS. Og hvad med ugens vin ?? Jo:

Barolo 1998 Cascina Cucco er udsolgt. Der er nogle få flasker af enkeltmarken Vigna Cucco og af enkeltmarken Ceratti fra samme producent og samme årgang. Jeg skal gerne opgradere jeres eventuelle bestillinger, men jeg skal have jeres samtykke til det ved bestillingerne.

Listen over slutspurten kan stadigvæk rekvireres, men priserne vil kun gælde til: Midnat mandag den 31. januar.
Og et tip : hvis I lader La Loggias Chianti Classico 2001 MAGNUM til 90,- kr.  eller Alberello 2001 og 2002 fra Felline til 39,-
gå forbi jeres næse,
så er der to mulige forklaringer : enten er jeg en elendig sælger eller også har I sovet i timen.....!...
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP