Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.11.2005 Mandelgaven ? (Vinhandlerdigte)

Kære Vinvenner!

Hvis I ikke holder af digte, så spring fra denne mail med det samme. Måske skulle I springe fra også - og især - hvis I holder af digte.
Jo, fordi det tilbud, der kommer om lidt, har ikke noget med vin at gøre, selv om vinen unægteligt har haft en del at gøre med tilblivelsen af
dagens tilbud. Det forholder sig sådan, at jeres personlige vinhandler har en ikke så hemmelig lidenskab: poesien.

Hvad ellers? ville man spørge! Når man har fået et par glas af en god Barolo eller af en livlig Moscato d'Asti.....nej, det er ikke sådan
det er gået for sig, ikke hver gang ihvertfald, men vin eller ikke vin, så er det blevet til en del digte i årenes løb (Ehm, ehm: Knæk-prosa er måske mere rammende).

Udgivelsen sker for sent til at blive inkluderet i den litteraturkanon, man taler så meget om. Eller for...tidligt!
Hvem ved? Men altså nu er den her: "Vinhandlerdigte 1975 - 2005".  Det er fireogtres sider som hverken Klaus Rifbjerg eller Benny
Andersen skal føle sig truet af, hvad salgstallene angår. Bogen er trykt på verdensforlaget TERRA VERDE i trehundrede nummererede eksemplarer.
Hvad handler digtene om? Lige som ved en god krimi, vil jeg ikke afsløre noget her. Venligtsindede kritiske stemmer (vennerne: hvem ellers?) siger, at hvis det går rigtig stærkt, kan begrebet "vinhandlerdigte" nå at komme ind i sproget i en klasse med "glarmesterkunst", "mirakelpriser", "dusinvarer".
Well, lidt har også ret, siger jeg, og det ville endda ikke være så dårlig klaret for en førstegenerationsspaghettidreng.

De flotte illustrationer skulle have været af håndtegneren Roald Als, men hvad poesi angår indrømmer han, at han ikke er kommet længere end til verset "Lad være med at røre ved mine blå ruskind sko". "Musikken døde med Elvis", plejer han at forkynde, for så at tilføje: "hvis Elvis virkerlig er død". Godt det samme: den nødvendige inspiration til tegningerne ville have kostet mig en formue i årgangs-Barolo.
Til samlingens ros skal der siges, at Roald Als ikke var alene: store som små forlag har kimet mig ned og stået i kø for at betakke sig og forklare mig projektets  komplette overflødighed. Men jeg har det lige som Dannebroget og har derfor siddet de mange venskabelige anbefalinger overhøring, den flinkeste af hvilke lød: "drop det!" Så nu må I undgælde for min trods: udgivelsen er af bogtrykkeren lovet klar til forsendelse med PostDanmark den 5. december og bogen er ideel som mandelgave og gaven til ham eller hende der tror at, de har det hele. Som hadegave er bogen i særklasse og der findes ikke noget mere genialt. Køb den før den bliver nedsablet af anmelderne i de store dagblade. Køb den til skræk og advarsel for jeres børn, når de siger at de vil være vinhandlere, når de bliver store. Digtene er på dansk. Eller hvad det ligner.

Holdbarheden? Bogen er læsemoden allerede nu. Den fødes tredive år gammel, derfor vil jeg sige at den vil kunne holde sig i god form fra nu til.....? Et spørgsmål om temperament: nogle vil kaste sig på bogen med det samme, andre vil kaste.... den væk, andre endnu vil vende tilbage til den

år efter år, glade for det gode køb eller undrende sig over hvad det var, der fik dem til at bruge penge på sagen engang i november 2005. Det hjælper naturligvis at åbne bogen i god tid. Nydes lun og som den blev skrevet: i små portioner. Sjælden er den da også, men jeg tror ikke, at den vil
skaffe jer en høj pris ved en fremtidig auktion. Som investeringsobjekt hører bogen il den absolutte laveste afkastsklasse.

En digtsamling er svært at beskrive, eller at sætte pris på, (for andre en poeten): digtene skal man selv opleve, ved selvlæsning. Men lidt kan der dog afsløres: farven er sort på papirhvidt. Format: 115 x 186 mm (bredde x højde). Typeskrift: Goudy. Omfang: 64 sider indhold + 4 sider omslag Karton: 240 gr. Chromocard Pocketbook. Papir: 100 gr. Galerie One Silk, Færdiggørelse: falsning, garnhæftning, limning i omslag med 4 buk og sidelim. Trykt hos det noget forbløffede Næstveds Tidende Bogtrykkeri. ISBN 87-991118-0-2 .Værsgo´:


For at bestille et eksemplar af bogen "Vinhandlerdigte 1975-2005" send venligst en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "KANON"
(eller "DET VAR POKKERS") i Emne/Subject. Prisen er 129,- + evt. forsendelse. Husk venligst at skrive "Signeret" eller "Usigneret": hvis I ønsker at bogen bliver dedikeret nogen bestemt person, som I vil gøre jer utilbens med, send navnet/navnene med.

Der er intet minimumkøb. Hvis der er nogen, der skulle ønske at gøre sig populær hos ens medarbejdere ved at forære bogen som firmagave eller mandelgave kontakt mig for at aftale kvantumsrabat. Det samme gælder letsindige og dristige boghandlere.

Bogen bliver solgt efter princippet "først til mølle...."(Det lyder altid godt, når man sender et tilbud ud)

Ciao,

Carlo

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP