Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

10.08.2006 Gården og gaden

Kære Vinvenner,

Jeg ved ikke rigtig hvorvidt jeg skal belemre jer med endnu en Lambrusco-mail? Skal jeg gøre det bare fordi sensommersolen har taget fast ophold over de danske grills og skinner lystigt over vort middelhavslignende udeliv? Eller skal jeg gøre det bare fordi der har været et par af jer der har spurgt om man kan få Lambrusco af økologisk dyrkede druer?
Eller skal jeg gå direkte til vaflerne dvs. til et tilbud om en Barolo der vil blive jeres ledestjerne i det rørte hav af anonyme Barolo som I har ladet jer lokke til - jeg ved det, jeg ved det - på grund af de tiltalende, omend suspekt lave priser? Bliver det til et tilbud om øko-Lambrusco eller bliver det et tilbud om en Barolo som kommer til at stå som prøvesten og skille Barolo-fårene fra Barolo-bukkerne, Barolo-skidt fra Barolo-kanel?

Det bliver til begge to: om den røde, tørre Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC ved I snart mere end jeg selv ved. Jeg kan tilføje at den har en meget fin druetypisk karakter og at den er noget mindre perlende end de andre Lambrusco fra Chiarli. Billede ser I her http://chiarli.it/uk.htm

Prisen er 55,- kr. og der er p.t halvtreds karton til at lindre jeres økologiske samvittighed. Der er naturligvis mere hvor den kommer fra, skulle jeg være så heldig at sælge det hele på én gang. Det tvivler jeg på. Dog tvivler jeg ikke på begrebet økologi: mellem to vine der smager mig lige godt og koster det samme, ville jeg altid vælge den økologiske (på italiensk : "biologico") . Der er et hav af kritik, indsigelser og meninger om økologien, men det er logik for økologiske italienere, at et landbrugsprodukt dyrket uden kemi og pesticider, altid vil være gavnligt for miljø og for os selv. Om det kan smages, at en vin er økologisk eller bedre biodynamisk, ville jeg lade stå ubesvaret. Jeg bilder mig ind at jeg kan, og jeg tror faktisk at alle kan med lidt træning, især ved sammenlignende smagning. Når det gælder vin er økologien for mig en bonus, en slags ovenikøbet: smager vinen godt, er den dejlig og passer pengene, ja så er det rart at vide at den byder på den plusværdi at druerne den stammer fra er økologisk dyrket.

For at bestille den økologiske Lambrusco send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "BIOLOGICO" i Emne/Subject.
Prisen er som sagt: 55,- kr/ flasken. Husk at skrive hvor mange flasker I ønsker at købe, jeres navn, adresse og telefonnummer. Husk venligst også at skrive om I ønsker at hente eller at få den tilsendt. Fragten koster: 55,- kr. overalt i landet ved køb af minimum tolv flasker. Ellers 80,- kr. ved køb af færre end tolv flasker.

Hvis I udover Lambrusco er interesseret i Danmarks nok mest omfattende liste over vine af økologisk dyrkede druer, send da blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "ØKO" i Emne/Subject.

Økologien er ikke det, der plager nattesøvnen hos Cascina Cucco i Serralunga d'Alba, men faktisk arbejder dette Hus og mange italienske producenter økologisk eller ihvertfald på en landbrugsmæssig meget ren måde, da de fleste har fundet ud at, at der er penge at spare ved det. Det fortalte en Barolo-producent mig engang. Han startede så tidligt som 1970 med at gå over til ren økologisk dyrkning. Han blev drillet og hånet af sine naboer, også vinproducenter, der sprøjtede løs og brugte kemiske produkter. Producenten holdt ud indtil en dag i december 1980 hvor han inviterede alle naboer som en julehilsen. Da alle var samlet tog han nogle ark frem, der på den ene kolonne viste hvor meget han havde sparet ved at lade være med at købe kemiske produkter, og på den anden kolonne, hvor meget han havde tabt af druer på grund af dårlig høst og af plantesygdomme han ikke kunne bekæmpe. Han havde kun tabt i 1972 - som var en dårlig årgang for hele distriktet - og en smule i 1976. Bundlinjen var grøn, meget grøn og hvis der er noget bønderne kan forstå, er det at spare. Naboerne hvis vinmarker grænsede til producentens vinmarker gik fluks over til økologisk dyrkning.

Nej, Cascina Cuccos nattesøvn bliver kun plaget af et mål: at blive bedre og bedre. Huset vil frem. Det har allerede høstet mange fine anerkendelser, præmier, glas og fine pointtal (*), men det er ikke nok for Husets ambitioner. Målet er at nå en stabil plads i eliten uden at miste "jordforbindelsen", dvs. ved at holde et prisniveau alle kan nyde godt af: både de vinelskere der har forstand på klassisk vellavet Barolo, og de nye vinnysgerrige der gerne vil smage denne berømmelige vin og finde ud af om den virkelig er så god som det står i bøgerne, dog uden at ruinere sig. - Og især uden at stå med den halvskuffede uforstående fornemmelse mange af jer får, efter at have brugt tres, halfjerds kroner på noget nogen fortæller jer er en Barolo. Barolo er ikke, og bliver aldrig, en hverdagsvin til hverdagspris. Jeg tror jeg har skrevet det engang før og jeg er ikke bange for at gentage mig selv: miraklerne hører den katolske tro til, ikke Baroloproduktionen. Det er dog en kendsgerning at Barolo-priserne er faldet, generelt.
Hvilken Barolo? Og hvilke priser?
De klassike navne, eliten der har en begrænset produktion og en fast skare af aftagere, har kun retoucheret lidt på deres prisliste. Kooperativerne, storproducenterne som har fremstillet mere end hvad godt er for distriktets ry og for vinens priser, har skudt et hav af Barolo af som aldrig skulle have været produceret, endsige aftappet under det navn. Så er der - heldigvis - en del fornuftigt drevne, konsoliderede og selvfinansierende producenter, som har søgt andre markeder en de traditionelle (USA, Tyskland, Schweitz) og nu er i stand til at tilbyde ægte Barolo fra egne vinmarker, gode årgangs- landbrugs-Barolo (modsat industri-Barolo) til en meget interessant pris.

Mange af jer kender allerede Cascina Cucco fra den nu udsolgte "Carlos tolv" tilbud (*). Denne gang går vi dybere ind i de gode årgange og jeg har bedt producenten om at sammensætte to tilbud af hans - og distriktets - to bedste høste: 1999 og 2001. Det blev til:

(1) 138 karton indeholdende: 6 x Barolo 1999 og 6 x enkeltmark Cerrati 1999
(2) 187 karton indeholdende: 4 x Barolo 2001, 4 x enkeltmark Vigna Cucco 2001 og 4 x enkeltmark Ceratti 2001

Prisen er : 1.665,- kr. pr. karton á tolv flasker.
De to tilbud kan ikke blandes MEN ved køb af en karton af hver tilbud (3.330,-) betaler producenten fragt og levering overalt i landet.

Prisen  svarer til 138,75 kr. pr. flaske. Det er min faste overbevisning at det er den ideelle pris man bør betale idag for en rigtig god Barolo.
Mindre kan gøre det, men en meget lavere pris vil føre os ud i den grå zone, i Barolo overdrevet, hvor forkortelse af producenternes navne på etiketterne tit svarer til "forkortelse" af smagen. For at checke at jeg nu ikke er kommet for godt i gang med lovprisninger af min Barolo, er jeg gået en tur på nettet: jeg har ikke set noget bedre til en bedre pris. Snarere tværtimod. Nej, magen til harmoniske, elegante og intense Barolo som disse fra Cascina Cucco finder I ikke i det prislag og slet ikke fra de gyldne årgange 1999 og 2001. Det er netop kombinationen af topårgange- kommune-enkeltmarker-producent der garanterer jer for en god opelvelse lige her og nu, samt for holdbare vine der vil blive ved med at udvikle sig de næste ti år. Serralunga-kommunen er kendt for at give fine og holdbare Barolo. Ingen tvivl om det. Et rigtigt godt køb, som mange af jer  iøvrigt allerede har sagt "tak for" da I købte "Carlos tolv" (*).

Et vigtigt spørgsmål melder sig dog, især hos dem af jer der kender Barolo-nomeklaturen men som ikke har smagt Cascina Cuccos vine: "Hvor langt er vi fra eliten, fra navne som brødrene Conterno, Giacosa, Mascarello? "Svaret er nemt: målt i tiden, taler vi om seks syv år, måske ti. Hvis Cascina Cucco fortsætter med denne fokus og denne vilje til kvalitet, under ledelsen af vinmageren Giuseppe Caviola, vil deres enkeltmark Ceratti og Vigna Cucco høre til blandt de bedste tyve-femogtyve i distriktet, i løbet af vinmæssigt set kort tid. Alle præmisser er til stede.
Lige nu, vil jeg sige det sådan, at hvis eliten svarer til hundrede, så er Cascina Cucco et sted mellem 87-89 (for deres almindelige Barolo) og 90-92 (for deres enkeltmarker). Så er det ikke for meget sagt. Hvis vi tager prisparameter med, smager Cascina Cuccos Barolo af langt, langt mere end de 138,75 kr. den koster. Mit bud er, at en tilsvarende kvalitet i en butik ville koste mellem 175,- og 215,- kr., måske mere.
Træk bare en flaske op, hæld vinen i glasset og fordyb jer i den rene, funklende granatrøde farve, samt i dens lys: det ville være nok til at overbevise alle!

Et karaktertræk jeg vil fremhæve hos disse vine er: drikbarheden. Det blev fuldmåne mandag den 7. august, før vi blev færdige med at smage og vurdere alle de fem vine som nu er på tilbud. Ikke fordi vinene var svære at svælge, men fordi de blev ved med at åbne sig med flere og flere nuancer efter at have tilbudt sig med en duft og en smag der hører til blandt de mest tiltalende jeg har oplevet i Barolo den sidste tid. Lagringen foregår både i store fade og i barrique, små fade, men de sidste mærkes kun pga. et strejf af vanille som er godt smeltet sammen med rose, viol, goudron og eucalyptus. Årgang 2001 er noget lukket endnu men alligevel var den "almindelige" 2001 den Barolo som alle blev ved med at vende tilbage til i løbet af smagningen.
Vine som bærer præg af en ung moderne hånd der dog har formået at respektere nebbiolo-druens og Barolo-vinens intime sjæl. Herlig drik, også for damer og alle dem der sædvanligvis "kan ikke lide Barolo"!

Derfor tør jeg godt anbefale disse tilbud til alle og jeg vil være så fræk at skrive, at hvis I leder efter en vin til firmajulegaven, bør I ikke lede længere væk end hos Cascina Cuccos gyldne årgange: 1999 og 2001.

For at bestille 6 x Barolo 1999 og 6 x enkeltmark Cerrati 1999 send blot en svar mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "CUCCO ONE" i Emne/Subject.
Prisen er 1.665,- kr. Fragt 80,- kr. overalt i landet.

For at bestille 4 x Barolo 2001, 4 enkeltmark Vigna Cucco 2001 og 4 x enkeltmark Ceratti send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "CUCCO TWO" i Emne/Subject. Prisen er 1.665,- kr. Fragt 80,- kr. overalt i landet.

For at bestille begge ovenstående tilbud send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "CUCCO ONE-TWO" i Emne/Subject.
Prisen er 3.330,- kr. Levering : 0,- kr. overalt i landet.


Ved andre sammensætninger end ovenstående er vinenes pris 165,- kr./flasken.
(Hvorfor? Fordi producenten ønsker at promovere alle sine årgangsvine, og kasserne kommer allerede "komponeret" direkte fra Cascina Cucco).

OG MENS VI SNAKKER OM PIEMONTE.........

..... Har I prøvet Cascina Baricchis BARBERA d'ALBA 2004 DOC? Sikke en drøm af en vin. Barbera-lovers tøv ikke! Der er kun ca. 400 flasker af denne årgang. Tænk at jeg har haft den længe men var lidt usikker på dens stil og kvalitet! Tja, "god" tænkte jeg, "men den savner lidt finesse". Det var ikke finesse den manglede men kun flaskelagring. Finessen er nu væltet frem og der er ikke et barbera-øje tørt: finesse, elegance og lang smag. Det hele for 82,- kr. Men som sagt: der er kun 400 flasker - Natale melder udsolgt, derfor var der ikke noget at forhandle om for at få vinen ned til den scoopværdighed, som jeg ville have haft den.
Nu er det årgang 2005 som skal lide den tørt at blive vurderet af mine lejlighedsvis distræte smagsløg. Det vil ske engang i oktober-november. Lige nu er der kun de sidste flasker af denne rigtigt flotte 2004 tilbage.


MØD VINBONDEN/ MØD VINMANDEN

Tak til dem der har tilmeldt sig. Alle vil modtage bekræftelse og smags-skema i løbet af næste weekend.
Der er stadigvæk plads til alle smagninger: især VinVennerne fra Esbjerg og omegn bedes vågne til dåd!

Mandag den 21. august i ESBJERG, Musikhuset: min medarbejder og jeg glæder os til at præsentere ca. 50 vine fra vort sortiment.

Onsdag den 23. august i KØBENHAVN, Annexet til Restaurant Kanalen: Erik Bantis nye årgang præsenteres af producenten Erik Banti.

Tilmelding nødvendig til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Som pr. kutyme er deltagelsen GRATIS for VinAbonnenter og GRATIS for de VinVenner, der
har købt mindst én gang siden 1. januar 2006. For alle andre koster deltagelsen 100,- kr., som dog refunderes ved køb af vin fra smagningen.
Indbydelsen er personlig for VinVennerne og én navngivet ledsager.

Til Esbjerg: jeg regner med at tage et bredt udsnit af mit sortiment med (40-45 vine) og sikkert de nye fra Cascina Baricchi, Erik Banti, Cascina Cucco og fra Accademia dei Racemi. Jo, fordi:

ACCADEMIA DEI RACEMI - Manduria, Puglia (Apulien)

Har også sendt et bredt udsnit af deres sortiment. Listen ville gøre denne mail alt for lang, selv for dem af jer, der......holder af mine lange mails!
Det drejer sig om et ægte restparti til stærkt nedsatte priser og vinene når nok ikke at optræde på hjemmesiden.
Send derfor en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "PUGLIA" i Emne/Subject for at modtage listen med de fjorten vine, som kan prale med en
meget, meget tiltalende smag og pris ("tiltalende": også for jer, som jeg plejer at pointere). Alle vinene med billeder er at finde på
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=93

Ciao,

Carlo

PS. MONTEVERTINE er nu kommet. Jeg har tilskrevet til alle dem der har bestilt.

PPS. Bastflasken nåede ikke den sidste vogn før den italienske industriferie og vil "køre" fra Italien den 21. ds. og være hjemme igen uge 35.
(Annoncen bliver ikke taget af hjemmesiden og reservationer modtages gerne).


AFHENTNING:

Lageret er beliggende Skodsborgvej 48 A, 2830 Virum, i kælderen.

AFHENTNINGSRABAT :  3%.
Afhentning kan ske indenfor lagerets åbningstider, som er:
TORSDAG den 10. august 14:00 til 17:00
FREDAG den 11. august: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 12.august: LUKKET
MANDAG den 14.august: 14 :00 til 17:00
TIRSDAG den 15. august : 14:00 til 17:00
ONSDAG den 16. august: 14:00 til 17:00
TORSDAG den 17. august : 14:00 til 16:00 OBS OBS OBS!
FREDAG den 18. august: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 19. august LUKKET
SØNDAG den 20 august: Garagevin (www.garagevin.dk)
MANDAG den 21, august : LUKKET (Vinsmagning i Esbjerg: se dagens mail)
TIRSDAG den 22. august : 14:00 til 17:00
ONSDAG den 23. august: LUKKET (Vinsmagning med Erik Banti: se dagens mail)
TORSDAG den 24. august: 14:00 til 17:00
FREDAG den 25. august: 12:00 til 17:00
Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling sker med kontanter og dankort. Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker selv at afhente eller at få vinene leveret.
Næste mail: torsdag den 17. august 2006

(*) http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=92&Itemid=93
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7