Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

14.09.2006 Om at smage ordentligt på ens vine.

Kære Vinvenner,

Det sker engang imellem, at jeg kun snakker business med mine leverandører. Især hvis de er fodboldfanatikere og
holder med et andet hold end det jeg holder med: Juventus. For dem der ikke beskæftiger sig med denne ædle sport, og det er I mange derude bag skærmen, der ikke gør, ville det være nok at sige, at Juventus holdet fra Torino blev tvangsrykket, bedre sagt: forvist fra eliten, Serie A, hvor de har været uafbrudt i ethundredeogfire år med niogtyve mesterskaber, til den næstebedste liga, Serie B. Og hvordan en ægte romer som mig kan holde med Juventus, er én af de tragiske historier om hvordan ungdommen nemt kan forledes. Nå, men engang "juventino" altid "juventino" og det er nu, hvor Juventus er i pulje med berømte hold som Rimini, Frosinone og Albinoleffe, at man skal tone rent flag og stå sit hold bi. Denne loyalitet kunne Giovanni Lai fra La Carraia godt sætte pris på, men han kunne slet ikke akceptere, at man overhovedet kunne holde med Juventus. Derfor aftalte vi, at vi droppede emnet og koncentrerede os om "il vino".

Han stillede det klassiske spørgsmål: "Hvordan går det med vore vine". Med en lidt pikeret og næsten hævnfuld stemme svarede jeg: "Ikke så godt".
I realiteten var jeg nogenlunde tilfreds med den velkomst, som I havde givet vinene siden marts i år, da de blev præsenteret, og mest overrasket var jeg over, hvor hurtigt jeg skulle genbestille Orvieto Classico 2005. Den eneste vin, som jeg ikke rigtigt kunne stå ved, var Husets hvide stolthed, Poggio Calvelli, også en Orvieto men en moderne hybrid og et i mine smagsløg ikke særlig vellykket kompromis mellem stålgæring og barrique lagring. "Den køber jeg ikke igen" (medmindre der er nogen af jer, der skriver og bestiller den, men det sagde jeg ikke til Giovanni). Jeg kunne se, at Giovanni var ved at blive "mørk i ansigtet". For at glatte tingene lidt ud, trak jeg en flaske op af "hans" Sangiovese 2004. Dejlig, dejlig vin. Efter et par minutter i glasset
foldede Sangiovese sig ud og jeg må sige, at jeg var selv overrasket. Jeg havde beskrevet den til jer meget positivt, men i de blot seks måneder jeg havde haft vinen havde den udviklet sig på en forbløffende måde.

"De røde fra Orvieto" sagde Giovanni "har samme karakter som befolkningen fra området:
i begyndelsen er de reserverede, nærmest bly, for så at åbne sig med al deres varme og generositet. Det er vine fra gammel vulkansk jord, rig på mineraler: det er saftige vine men man skal give dem lidt tid..." Jeg lover jer, når vi nu skal snakke business, at hvis I serverer denne Sangiovese 2004 blind, vil der være mange, der vil kredse om navne som Rosso di Montalcino, Rosso di Montepulciano, altså en mere kendt og dyrere sangiovese-kategori.

Det var den Sangiovese 2004, der bragte fred igen i samtalen og det var oplagt, at jeg skulle spørge: "Hvad er din laveste pris, hvis jeg nu køber mange?"
"Fordi du holder med Juventus, har du ikke ret til nogen som helst rabat, men fordi du efter tredive år i udlandet stadigvæk taler med dejlig romersk accent, vil jeg finde en god pris til dig, hvis du køber så og så meget". Det endte med at jeg købte så og så meget og fik endda rabatten med tilbagevirkende kraft på de få karton, der var tilbage på lageret fra sendingen i marts i år. Traditionen tro burde jeg give den rabat videre til jer, men den får I ikke denne gang. Hvorfor denne grusomme attitude? Fordi vinen er så god som en tilsvarende rød fra fx Toscana i 75-85 kroners prisklasse, men hovedsagelig fordi jeg bad om jeres kommentar og INGEN har reageret: se nederst. Vi aftalte gode priser også for La Carraias andre prisbelønnede vine men mere om det i en af de næste mails, når jeg har gensmagt mig igennem hele sortimentet for ikke at lave den samme vinhandlerfejl, som jeg gjorde med Sangiovese. Nu kan det være, at jeg er lidt overgearet, men hvis I vidste, hvor god denne vin smager, ville I også....skrive en lang mail! Harmoni i alle komponenter, personlighed, saftighed: en type vin der sagtens vil kunne ledsage os hele vinteren helt frem til Jul. Og det hele er sket stort set i løbet af seks måneder. Ikke at den var dårlig før, absolut ikke: se blot min beskrivelse fra marts måned nederst, men at den ville udvikle sig til så flot en vin,
havde jeg ikke kunne spå. Derfor er det ikke en tale om den grimme ælling, der blev til en flot svane, men snarere om en fin svaneunge, der blev til en flot voksen svanen. Og den vil holde sig flot, vinen, de næste tre-fire år fra nu. I vil blive glade for denne vin.

For at bestille en kasse med 12 Sangiovese 2004 Umbria IgT La Carraia send blot en svarmail til http://webmail.123hotel.dk/newmsg.php?sid={450A500345C75-450A500346444-1158303747}&tid=1&lid=4&to= Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "SVANEN"
Pris 65,- x 12 =  780,- kr. plus delvis sponsoreret fragt 55,- kr. overalt i landet.
Indikér venligst allerede ved bestillingen, om I ønsker selv at afhente eller at få vinene leveret.

For de nye og alle de andre lidt om La Carraia:

LA CARRAIA ("karetgården" eller "karetværkstedet") blev grundlagt i 1976 af familierne Gialletti og Cotarella. Riccardo Cotarella er kendt og velanset over hele Italien som en dygtig vinmager. Druerne kommer fra de ca. 100 hektar, som godset ejer i hjertet af Orvieto området med cru-vinen Poggio Calvelli som visitkort. Vinen så først lyset i 1995 og er idag reference-vinen for moderne trælagret Orvieto til en fornuftig penge.
La Carraia producerer også en lækker saftig traditionel Orvieto, som jeg præsenterer i den lige frigivne årgang 2005.

La Carraia har dog fulgt med også hvad røde vine angår. Traditionen finder udtryk i en læskende og harmonisk Sangiovese i den bedste umbriske stil: fylde og kraft bevaret efter en meget kort og nænsom trælagring. Fornyelse byder sig med Tizzonero og Fobiano: to vine der lige som "abonnerer" til to og tre glas i Gambero Rosso og til fine udmærkelser i andre vinguider. Om La Carraias nyeste frembringelse "Girodivite" tilhører traditionen eller fornyelsen er svært at sige: det er en 100% montepulciano med dybe, nærmest "tykke" toner af frugt og mineraler. En imponerende vin som allerede nu lover at leve op til sit navns intentioner: "giro di vite" er en "stramning af skruen" eller en stramning i det hele taget og hentyder til den "stramme" anvendelse af en udelukkende ur-italiensk drue som montepulciano. Men "vite" betyder også "vinplanten", så navnet er ment som en tilbagevending til
de nationale druer (montepulciano) efter mange års arbejde med merlot og cabernet.

Herefter hvad der er at købe og en kort beskrivelse:

(1) Orvieto Classico 2005 DOC             55,- kr.  (E*)
Fremstilles af 40% grechetto, 30% trebbiano and 30% malvasia. Masser af frugt og den karakte ristike lidt mandelagtige finish, der gør Orvieto-vinene så
læskende og elskede.


(2) Poggio Calvelli Orvieto Classico 2004 DOC    65,- kr. UDSOLGT IMPORTERES KUN PÅ RESERVATION

Fremstilles af 50% grechetto, 25% chardonnay and 25% lige dele verdello, drupeggio og malvasia-druer fra vinmarken Poggio Calvelli ved Orvieto. Vinen har gæret i barriques og har viderelagret for to måneder i franske barriques fra Allier. Lad mig sige det med det samme: det er ikke den type Orvieto, JEG foretrækker, men lur mig om ikke der er mange blandt jer, der vil være glade for den! Funklende strågul med grønne skær: masser af blomster, fersken blandet med ristede toner af honning og vanille. Fyldig og noget cremet og alligevel ikke "mæt og mat" som mange barriquelagrede hvide. Lang og vedvarende finish der hæver vinen op til en højere smags- og prisklasse: derfor meget god valuta for pengene.

(3) Sangiovese Umbria Rosso IgT 2004    65,- kr. (E*)

Fremstilles af 100% sangiovese. Vinen gærer i rustfri stål og får sig derefter et tremåneders ophold i barrique fra Nevers. Igen en tiltalende funklende
rubinrød farve: masser af skovbær i duften, fyldig og afrundet med harmonisk garvesyre. Denne Sangiovese har karakter og jeg vil gerne købe flere flasker hjem: den udfylder det hul mellem bedre daglige vine og vine-med-personlighed til en fornuftig pris. Jeg læser gerne jeres kommentar.


(4) Tizzonero Umbria Rosso IgT 2003   85,- kr.

Navnet, "trækul", hentyder både til farven på den jord, hvor druerne gror, og til vinens dybe, mørke farve. Tizzonero fremstilles af en blanding af
montepulciano, sangiovese og cabernet sauvignon fra vinmarker, der blev plantet i 1976 på vinmarker med stenet jordbund af vulkansk oprindelse.
Mosten gærer på gammeldags manér, næsten en måned i kontakt med drueskallerne og lagrer for seks måneder i barriques fra Nevers og Alliers.
En spændende vin der sikkert hurtigt vil finde sine "tifosi". (P.t. kun 120 flasker tilbage af denne årgang)


(5) Fobiano Umbria Rosso IgT 2003   115,- kr.

Fobiano har sit navn fra en vinmark lige uden for Orvieto. Vinen har modtaget de eftertragtede tre glas i Gambero Rosso i år, lige som den gjorde det med sine årgange 1998 og 1999. Druerne er 70% merlot og 30% cabernet sauvignon. Vinen lagrer i barriques fra Nevers for ca. et år. Igen: jeg er blevet for gammel til at hidse mig op over barrique-vine, men ikke så senildement endnu, at jeg ikke kan udsige en skråsikker dom: de fleste af jer vil lappe denne vin i sig! Den har det hele: en dyb rubinrød farve, en bouquet der indhyller næsen i skovbær og eksotiske frugt, en bred, laaang og dyb smag,
hvor merlot og cabernet smelter køligt sammen i en ramme af sikre tanniner: der både giver sig blidt nu og lover et langt og sundt liv.
Til prisen er den et must. Tildelingen har været som den har været, derfor er der max. seks flasker pr. vinven. Meget holdbar. (P.t. kun 132 flasker tilbage af denne årgang)

(6) Giro di vite Umbria Rosso IgT 2003    115,- kr.

Så er jeg lidt mere tilbøjelig til at udråbe denne "Strammer" til min favorit (salgsløgn: min absolutte favorit er Nebbiolo 2001 Baricchi!).
Imponerende under alle aspekter og så mørk, at man nærmest skal udstyre sig med en lommelygte. Vinen er "stor" både i farve, duft og
smag og overrasker med en frugt, som vi ikke er vant til at finde i montepulciano vinene, ikke engang i de dyre udgaver af slagsen.
Drik nu eller gem de næste fire-seks år. (P.t. kun 180 flasker på lager)

Tilbuddet fra marts måned kommer her i lidt modificeret form: La Carraia er med til en delvis sponsorering af fragten og derfor kan I blande vinene, som det passer jer bedst: fragten 55,- kr. overalt i landet uanset kvantum.

For at bestille tolv flasker blandet efter jeres hjerte, send blot en svarmail til http://webmail.123hotel.dk/newmsg.php?sid={450A500345C75-450A500346444-1158303747}&tid=1&lid=4&to= Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "CARRAIA" i Emne/Subject.
Prisen er 1.000,- kr. og fragten som sagt 55,- kr. overalt i landet.

(E*) betyder at vinen også sælges Engros: forlang særtilbud hvis interesseret.

Ciao,

Carlo

PS :

FORSINKELSE: den Barolo Ceratti 2001 som vi skulle have fået leveret imorgen, kommer på lager først på mandag den 18. ds.
Derfor vil alle leveringer til private såvel som til firmaer blive foretaget fra på onsdag den 20. ds.

AFHENTNING: BEMÆRK VENLIGST ÅBNINGSTIDERNE!!!

Lageret er beliggende Skodsborgvej 48 A, 2830 Virum, i kælderen.

AFHENTNINGSRABAT:  3%.
Afhentning kan ske indenfor lagerets åbningstider, som er:TORSDAG den 14: september: 12:00 til 17:00FREDAG den 15. september: 12:00 til 17:00LØRDAG den 16. september: LUKKETMANDAG den 18. september: LUKKETTIRSDAG den 19. september : LUKKETONSDAG den 20. september: 14:00 til 17:00TORSDAG den 21. september: 14:00 til 17:00FREDAG den 22. september: 15:00 til 18:00LØRDAG den 23. september: 10:00 til 12:00MANDAG den 25. september : 14:00 til 17:00TIRSDAG den 26. september: 12:00 til 15:30Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling sker med kontanter og dankort. Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker selv at afhente eller at få vinene leveret.Næste mail: torsdag den 21. september 2006
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7