Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

19.10.2006 Kontroversiel

Kære Vinvenner,

De sicilianske vine fra sidste uge blev en succes og de få sæt jeg havde blev hurtigt udsolgt. Nu er de her igen.
Det er vine fra skråningerne af vulkanen Etna og producenten Torrepalino er ret kendt og ofte rejsemål for
turister, der besøger Catania, Etna, Taormina og Giardini di Naxos. Der findes mange referencer til dette hæderkronede kooperativ og det har sikkert været årsagen til de mange bestillinger. Hjemmesiden www.vinipatria.it er ikke klar endnu, men vinene derfra har tiltrukket sig interessen fra mange importører. Sættet indeholder tre klassiske vine:
Etna DOCvine: Etna Rosso 2004 DOC (75,- kr.), Etna Bianco 2005 DOC (75,-), Etna Rosato 2005 (75,-) samt fire vine af de p.t. populære druer: Chardonnay IgT Sicilia (75,-), Nero d'Avola 2004 IgT Sicilia (75,-), Merlot 2004 IgT Sicilia (75,-) og Syrah 2004 IgT Sicilia (75,-).
Med disse syv vine har I en komplet indsigt i hele produktionen og i hvad der rører sig af både traditionel (DOC) og moderne (IgT) vinfremstilling. DOC er traditionel fordi der er både druesammensætning og vedtægter, der skal respekteres, mens IgT (Indicazione Geografica Tipica, svarende til Vin de Pays eller Landwein) tillader bredere margin og anvendelsen af andre druer end de traditionelle. Man kan iøvrigt spørge sig selv, hvornår man vil holde op med at kalde syrah for en utraditionel drue, i betragtning af at den er den mest plantede drue på Sicilien!

For at bestille et sæt bestående af én af hver af de syv ovenstående vine, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "*PATRIA*" i Emne/Subject. Prisen er 525,- kr. plus levering 80,- kr. overalt i landet.


Sammen med vinene er der kommet en siciliansk olivenolie. Det vil sige: olivenolien er kommet fra Gualtieri, ved Parma, hvor Alfio Cannavó, producenten og siciliansk kok, er chef de cuisine. Og i sin madlavning bruger han naturligvis den olivenolie, som faderen Francesco producerer i sin olivenlund i Piedimonte Etneo på Sicilien. Olien fremstilles af den indfødte iblea-oliven og har som de fleste sicilianske olier en "federe" smag. Nu er det lidt underligt at bruge ordet "fed" om olie, som jo er et fedstof, men forkellen er der for alle at smage og kan ikke beskrives meget anderledes! Denne olie "Terre Forti" vil gøre sig på alle tilberedelser, hvor der især ønskes et markant, "sydlandsk" touch: ratatouilles, tomatsaucer og salater med ost, men naturligvis også til alle andre retter hvor en top olie - som iøvrigt er meget drøj i brug - ønskes. Terre Forti er naturligvis en koldpresset  EVO-olie (*E*xtra *V*ergine di *O*liva), er ufiltreret og smager bedst inden august 2007. _Prisen er 108,- kr. for en halv liter. Bestil den gerne sammen med vinen til 0,- kr i fragt eller betal kun 29,- kr. i forsendelse, hvis I ønsker at prøve en flaske eller to.
Som jeg truede med sidste gang, fortsætter vor Lambrusco-saga: et mareridt for nogle, et eventyr for andre. Der er flere og flere dog, der faktisk skriver, at stadset ikke er "så ringe endda" og det klareste tegn på at nogen faktisk drikker Lambrusco er, at hele to vinvenner, uafhængigt af hinanden, har spurgt: "Kan du ikke skrive noget om, hvad man drikker Lambrusco til og hvilke retter der egner sig bedst til Lambrusco?" Mon ikke! Hvis der skulle være andre end de to, der er interesseret i et kig ind i Lambrusco verdenen, send blot en svarmail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten *"JEG INDRØMMER AT...*." i Emne/Subject. (Af praktiske grunde sendes denne lille gastronomiske afhandling først lørdag-søndag i denne uge).

Hvis I synes, at Lambrusco er en kontroversiel vin, læs blot følgende og husk: "stol ikke på den vinhandler, der ikke fører kontroversielle vine"!!

*EN KONTROVERSIEL VIN...*

"Dufter af kostald"/"Det er ren frugtsaft". Samme udtryk for samme vin? Kan det lade sig gøre? Tilsyneladende ja.
Det drejer sig om Villa Alessis Marzemino BELVEDERE 2004 Veneto IgT. Det med kostalden: i disse superrene, nærmest sterile tider, er det lige før, at det er et plus! Det er vine i vinverdenen, der deler vinelskerne i to felter: de, der vil ikke vide om en bestemt vin og de, der er helt vilde med den. Marzemino er én af disse vine og det er på høje tid, at flere af jer bliver udsat for oplevelsen for så at vende tilbage med jeres kommentarer. Hvis jeg skulle give jer MIN kommentar, er det en vin, der er så mørk som en måneløs nat; i duften er der, udover
det lidt organiske som de fleste beskriver som "kostald", tydeligt brombær og syltede kirsebær; smagen er tør men blød og lang med en let "sødme" og en touch af bitterchokolade. Ingen garvesyre, en del frugtsyre. Drikkes til? Solo og gerne til svinekød af alle arter og tilberedelser. Perfekt til charcuteri men bør holdes langt væk fra ostebordet. Drikkes nu og de næste par år, gerne køligt 16-17 grader.
For at lokke jer ud af jeres trygge vintilværelser og ryste jeres lige så tryghedsgivende vinforestillinger lidt, giver jeg et tilbud og hører nærmere, hvem der holder med kostalden og hvem der holder med frugtsaften. _Der er intet minimumkøb, så for at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten BELVEDERE i Emne/Subject. Prisen er 68,- kr. i stedet for de almindelige 85,- som vinen er værd og koster.


*OGSÅ KONTROVERSIELT: VINE AF ØKOLOGISK DYRKEDE DRUER*

Mange har hørt om dem, flere snakker om dem, men hvor mange økologiske vine har I smagt? Mie & Fabio fra CIBI & VINI har tænkt sig
at ødelægge jeres eventuelle fordomme om økologiske vine ved at invitere jer til en smagning af ca. halvtreds diverse af slagsen.

Det sker den 14. november mellem 14 og 18 på det gode spisested Rabes Have, Langebrogade 6, på Christianshavn.
Der er gratis adgang men tilmelding er dog nødvendig. _Tilmelding IKKE til mig men til:
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. _
(Hvis I har set serien "Bryggeren" i TV, så har I også set Rabes Have. Stedet har navn fra en købmand Rabe, der åbnede stedet som brændevinsbrænderi i 1678. Havde man som matros rundet Cap Horn, så var det her man holdt til, når man kom hjem til København.)

* TIDLIGERE  KONTROVERSIEL?? *

Ifølge Wine Spectator ihver tfald. Det er Erik Bantis LE SPIAGGIOLE 2004 Toscana IgT. Vinen blev tildelt 90 points ud af 100 og det har sat Erik i godt humor! "Hvor mange karton har du?" "Knap et hundrede", svarede jeg, vel vidende at Erik vil sælge mig lidt mere, men "... nej du kan ikke få rabat på prisen, men hvis du vil sikre dig nogle karton mere til din julehandel, så skal du fortælle mig det nu, fordi Wine Spectator har sat skub i bestillingerne i USA...". "Erik, 'this is not America'" svarede jeg og påmindede ham om at danskerne/I er, stadigvæk, et vinkonservativt folkefærd og at der skal mere end 90 points på Wine Spectator til for at få dem/jer til at forstå*,* at man godt kan lave en vin på cabernet sauvignon, syrah, petit verdot og primitivo i Toscana og slippe godt afsted med det!

"Carlo du vrøvler" - sagde Erik - "dine konservative danskere har allerede købt og formodentlig også drukket ottehundredeogfyrre flasker af Le Spiaggiolo 2003!! Og denne 2004 er, om noget, bedre!" Jeg måtte love ham at kigge igen i tallene og faktisk passer det som Erik siger: I har allerede sagt godt for 2003 og det fik Erik til at give mig en bedre pris.
Jamen, så er der ikke andet at gøre end at give the good news videre til alle jer vinvenner: jeg genbruger lidt af beskrivelsen for 2003eren, for den del
der også passer 2004eren:

"Det er kun den gode Erik, der er tosset nok til at fremstille en vin på basis af cabernet sauvignon 25%, syrah 25%, merlot 25%, petit verdot 15%, grenache 7% og !!! primitivo 3%! Vinen er drikkeklar nu og vil holde sig i god form frem til 2009-11. Råstyrke mere end silke ville jeg sige. Underdrivelse er en by i Rusland, hvad Le Spiaggiole angår. Vinen er en repræsentation af det utæmmede vilde Maremma-landskab, de varme bakker der aldrig er mere end tredive kilometer væk fra Middelhavet. Bagende sol og kølige nætter. Eriks intuition er, at en blanding af flere druer vil bringe territoriets kvalitet mere frem end ensrettede og efterhånden noget ensformige én- eller todruers vine. Lagring foregår både i barriques og på store fade. Måske om et par år vil det være almindeligt at fremstille vine med flere druer i distriktet. Indtil da nyd Le Spiaggiole og dens fulde 13,5% toskansk varme. For dem, der har smagt 2003eren, vil denne 2004 fremstå noget mere rank og en smule mindre henslængt i sin fedme, lidt mere klassisk og derfor, givetvis, de halvfems amerikanske points. Men stilen og ideen var der allerede ved 2003eren!

For at bestille en kasse med 12 flasker LE SPIAGGIOLE 2004 send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "*SPIAGGIOLE*" i Emne/Subject
Prisen er 12 x 95,- = 1.140,- kr. + fragt overalt i landet 80,- kr = IALT 1220,- kr. 


*SLET IKKE KONTROVERSIEL !!*

Nu lyver jeg, men kun en lille bitte smule, fordi der har faktisk været én vinven, der syntes at vinen var lidt for skarp. Statistisk set skal der også være plads til det. Alle de andre, der har købt årets scoop nr. 5, har kun sendt ros (indtil nu!) og jeg kan kun gentage min anbefaling: denne vin skal behandles
som om den kostede tredive, fyrre kroner mere. Valuta for alle pengene!

_For at bestille en kasse med 12 *Sangiovese 2004 Umbria IgT La Carraia* send blot en svarmail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "*5. SCOOP*"
Pris 65,- x 12 =  780,- kr. plus delvis sponsoreret fragt 55,- kr. overalt i landet. *(E*)*
Indikér venligst allerede ved bestillingen, om I ønsker selv at afhente eller at få vinene leveret.

Hvis I har mange børn eller et firma, der vil forære en mindeværdig vin til Jul, _send mig en e-mail allerede nu til den sædvanlige Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "*5. SCOOP ENGROS*" i Emne/Subject.
Flasken kan I se her: http://shop.carlomerolli.dk/product_info.php?products_id=351
Der er ikke noget minimumkøb, blot fragten 55,- kr. for levering overalt i landet.
Og i al sin folkelige ukontroversielle glans er bastflasken, il fiasco, nu på lager igen:

*Chianti 2004 DOCG Majnoni Guicciardini 1,5 liters bastflaske. Pris: 125,- kr
For at bestille en kasse med 6 bastflasker send blot en svarmailtil
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten *FIASCO* i Emne Subject.
Prisen: 6 x 125,- = 750,- kr. Fragt = 0,- kr. overalt i landet.  (*E**)

Ciao,

Carlo

*AFHENTNING: _BEMÆRK VENLIGST ÆNDRINGEN AF ÅBNINGSTIDERNE!!!*

*Lageret er beliggende Skodsborgvej 48 A, 2830 Virum, i kælderen.

**AFHENTNINGSRABAT:  3%.
*Afhentning kan ske indenfor lagerets åbningstider, som er:

TORSDAG den 19. oktober: 14:00 til 17:00
FREDAG den 20. oktober: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 21. oktober:  LUKKET
MANDAG den 23. oktober: 14:00 til 17:00
TIRSDAG den 24. oktober: 12:00 til 15:00 OBS! OBS! OBS!
ONSDAG den 25. oktober: 12:00 til 17:00
TORSDAG den 26. oktober:  LUKKET
FREDAG den 27. oktober: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 28. oktober: 10:00 til 12:00
*OBS: om lørdag er den store gitterport altid lukket.
Benyt venligst den lille gitterport, der står åben*
MANDAG den 30. oktober: 14:00 til 17:00
TIRSDAG den 31. oktober: 12:00 til 15:00


Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling sker med kontanter og dankort.
Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker selv at afhente eller at få vinene leveret.

Næste mail: *torsdag den 26. oktober * *2006*
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7