Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

18.06.2006 Surt sprøjt!

Kære Vinvenner!

"Det er noget surt sprøjt og du brænder inde med den hvert år", sagde Roald, da han hørte mig tilbyde "min" Lambrusco
til den nye ejer af cafeen, der er ufrivillig vært for vore tredje halvlege. "Roald, nu skal jeg fortælle dig noget om min Lambrusco:
hvordan kan det være, at jo flere regeringssatiriske tegninger du tegner, jo stærkere sidder Fogh & Co. på magten?"

Det gjorde ondt. Det kunne jeg se på ham. Han skal nok tænke sig om, næste gang han vil skose "min"
Lambrusco. Der er dog noget om snakken. Ikke at jeg brænder inde med den, der er faktisk venteliste! Men at han ser Lambrusco-kasser, hver gang han kommer forbi lageret. Og at jeg taler meget om Lambrusco. Det skyldes at for at få min egen etiket "Selezionato (dvs udvalgt) af Carlo Merolli", køber jeg årets forsyninger i et hug. Der skal også trykkes en seks-ottetusinde etiketter: så meget køber I om året, sådan omtrent.
I år er der gået totalt ged i etikettrykkeriet (min er kun en meget lille ordre: bogtrykkeren dernede kører med minimum bestillinger på tres tusinde etiketter) og derfor store forsinkelser af "min" Lambrusco, MUTINA: nu er den lovet leveret til lageret i Virum på tirsdag den 20. Der ville være nok til hele året. Også til Roald og alle de andre mistroiske elementer, der ikke sætter pris på denne sprudlende, røde, livsbekræftende drik. Eller måske ikke kender den. Så kan festen starte.

Før I forvilder jeg i den følgende Lambrusco jungle & -forvirring, har jeg et exceptionel tilbud til de rigtigt dristige, til vinklubberne, til de videbegærlige
og til dem, der ikke gider læse en lang mail om "surt sprøjt": køb én flaske af hver af nedenstående femten vine og betalt kun  800,- kr. istedet for fuld pris 1.011,50. Levering: 55,- kr. overalt i landet.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "SURT SPRØJT"  i Emne/Subject".
Prisen er 800,- kr. levering: 55,- kr. overalt i landet.

Ellers, hvis I vil læse hele molevitten, start venligst her:

(1) MUTINA 2005 Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC Chiarli, Modena, Selezionato da Carlo Merolli      49,50 kr.

For at bestille tolv flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "MUTINA" i Emne/Subject.
Pris 12 x 49,50 kr. = 594,-kr. Levering: 80.- kr. overalt i landet

For at bestille seks flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten  "HALV MUTINA i Emne/Subject.
Pris 6 x 49,50 =  297,- kr. Levering: 55,- kr. overalt i landet.


Men når ret skal være ret, er Roald ikke alene om at ikke-synes om Lambrusco. Mange af de unge kender den ikke og de, der var unge
i halvfjerdserne og firserne, er stadigvæk brandmærket af de sure tynde rosé-lambrusco. Eventyret startede ellers godt med en dejlig, frisk, perlende
rosévin på en charmerende klar flaske, der tog hele Danmark med storm. Man kunne ikke åbne et dameblad eller være inviteret til en reception
eller en studenterfest uden at den lyserøde Lambrusco var med! Dengang var Lambrusco Rosé ´"høj karse".

Smarte vinhandlere (en udødelig race) indså straks, at Lambrusco var en vin, der ikke var dyr og blot ved at give lidt færre "lire" (dengang var euro kun på tegnebrættet) kunne man få noget, der smagte lige så godt. Eller næsten da. Færre lire og færre lire, og så blev markedet oversvømmet af rosa Lambrusco, der var tyndere og tyndere, mere anonyme og surere og surere i smagen. Bunden blev nået, da discountkæderne solgte rosé Lambrusco til sekstenfemoghalvfems. Vinen blev kvalt under sin egen succes. Ringe trøst: det er ikke den eneste vin, der har lidt samme skæbne. Dao, Rioja, Primitivo, bastflasken (*), Garrafeira Particular, ja, der er mange vine, der har været offer for "pris, pris pris...".

Skulle vi prøve at genoplive den lyserøde Lambrusco? "Uhmm" kan jeg høre fra den anden side af jeres skærm: "Lambrusco Rosa: alt det som vi ikke har brug for, lige når vi ikke har bedt om det". Jeg har faktisk brugt en del tid på at studere produktionen og har tøvet lidt: "Lad mig holde mig til de røde Lambrusco", sagde jeg til mig selv. Og det holdt stik, indtil jeg smagte på en vareprøve fra en producent i Parma.
Egentlig var det deres røde Lambrusco "Terre Verdiane" (Verdis Område), som jeg var interesseret i, og som jeg havde smagt for et par år siden en skøn sommeraften i en restaurant langs floden Po. Etiketten prydes af et portræt af komponisten Giuseppe Verdi og jeg tænkte, at det ville være rart at have den vin i sortimentet. Om ikke andet for alle dem af jer der holder af Giuseppe Verdis musik.

(2) TERRE VERDIANE Lambrusco Maestri Emilia IgT Cantine CECI, Parma    65,- kr.

Producenten sendte også et par prøver af sine andre vine og jeg blev total målløs, da jeg smagte OTELLO, som jeg troede var en ganske almindelig Lambrusco rosato. Det var pokkers!! Sådan en finesse skal man lede længe efter i champagner og her har vi en ukendt lille producent, der har tryllet sådan en magisk drik frem!
Da jeg forhørte mig om vinen og spurgte, hvordan det kunne være, at de havde fremelsket sådan en dejlig "frizzante" (perlende vin), lød svaret en smule fornærmet: "Det er en regulær mousserende vin af druerne lambrusco og pinot nero. Vi fremstiller efter Metodo Martinotti". Jeres eksperte vinhandler måtte indkassere en belæring engang til: "Hvem pokker er Martinotti ?" Aldrig hørt om ham: hverken om ham eller hans metode. En tur på wikipedia viste, at Federico Martinotti var en vinmand fra Casale Monferrato, Piemonte. I begyndelsen af 1900-tallet opfandt han en metode, hvorved man kunne producere mousserende vine af aromatiske druer (moscato, brachetto prosecco, malvasia o.l.), uden at druens aromatiske komponent gik tabt. Metoden blev senere patenteret af Eugene Charmat. Så: Metodo Martinotti eller Martinotti-Charmat eller Charmat-Martinotti tillader at gentage i store lukkede kar, det der sker i den enkelte flaske, når man anvender Champagne-metoden. Nu var lidt af forklaringen på bordet og "sådan" ein Ding müssen wir haben". Denne vin er "halvfjerdserne revisited" og et spring ind i fremtiden. Om vi måske starter en lavine, en landeplage igen? Hvem ved? Men I vil sænke alle paraderne og forelske jer i denne:

(3) OTELLO ROSATO mousserende vin af druerne lambrusco & pinot nero, Cantine CECI, Parma   99,- kr.

For at bestille tolv flasker  send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "OTELLO" i Emne/Subject.
Pris 12 x 99,- kr. = 1.188,- kr. Levering: 0.- kr. overalt i landet

For at bestille seks flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten  "HALV OTELLO i Emne/Subject.
Pris 6 x 99,- kr. = 594,- kr. Levering: 55,- kr. overalt i landet.

For at understrege sin tilknytning til Giuseppe Verdi har producenten fremstillet en anden mousserende vin, en hvid fremstillet af tre af de mest udbredte druer i Parma-provinsen: sauvignon, malvasia og pinot nero. Vinen har allerede vundet præmie i Vinitaly og i det hele taget mangler der ikke diplomer og anerkendelser for Cantine Cecis vine. Emballagen betyder sikkert ikke noget, men gad vide hvor meget af successen også skyldes den særlige flaske, som Tre di Terre Verdiane bliver præsenteret i? Det er en replica af en flaske fra Giuseppe Verdis tid. Den extra dry mousserende vin, som den indeholder, er i en særklasse, men flasken er ihvertfald blikfang af første k lasse. Kig selv på http://www.lambrusco.it/ og vend straks tilbage til dette introduktionstilbud:

(4) TRE DI TERRE VERDIANE Mousserende hvis extra dry af sauvignon, malvasia og pinot nero, Cantine Ceci, Parma    99,- kr.

For at bestille seks flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "TRE" i Emne/Subject.
Pris 6 x 99,- kr. = 594,- kr. Levering: 55,- kr. overalt i landet.
(pga flaskens form kan denne vin dårlig pakkes sammen med almindelige flasker og bliver derfor kun solgt for sig selv.
Der er dog intet minimum køb. Levering: 55,- kr. overalt i landet).

Og hvis I troede, at vi var færdige her med Lambrusco og perlende og frizzante og mousserende vine, tager I fejl! Jeg har lige modtaget Tirellis hvide Malvasia di Candia, som jeg omtalte i sidste uge og kan ikke forestille mig, at I kan leve uden at have smagt denne vin:

(5) MALVASIA di CANDIA Secco 2005 Emilia Igt, Cantine Tirelli, Gualtieri     65,- kr.

For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en glad svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med tekste "MALVASIA" i Emne/Subject.
Prisen er 12 x 65,- = 780,- kr. Levering: 0,- kr overalt i landet.
Ved bestilling af færre end tolv flasker er fragten 80,- kr. overalt i landet.

(Tirelli har naturligvis også sendt nogle af hans røde Lambrusco. Indrømmet: de er lidt for "hard-core", som en af vore vinvenner sagde i går,
da han afhentede sin portion Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, men jeg ved dog, at der findes hard-core- og skabsLambruscoelskere også blandt jer;
Tirellis kendetegn er bløde, mørke, meget koncentrerede Lambrusco med "griffe" og lang saftighed. Her er hvad I kan bestille:

(6) Tirellis RUBINO Lambrusco Emilia IgT  65,- kr.

(7) Tirellis STOPAI Lambrusco Emilia IgT  65,- kr.

(8) Tirellis ROSSO Lambrusco-Bonarda Emilia IgT  65,- kr.

(9) Tirellis LAMBRUSCO MANTOVANO  Emilia Igt  65,- kr.

For at bestille en kasse med én af hver af ovenstående vine send blot en svarmail in Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten HARD-CORE
i Emne/Subject. Pris: 260,- kr. Fragt: 55,- kr. overalt i landet.

Min gode ven og jævnaldrende Anselmo Chiarli bliver stiktosset, hvis han ser, at jeg går og forlieber mig i andres Lambrusco.
Derfor sidst men absolut ikke mindst: de "kendte" Lambrusco fra Chiarli 1860:

    (10) PRUNONERO: Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC 2005 Tør     55,-
    Den mørkeste og saftigste af dem alle. Mindre brus end i de andre Lambrusco fra denne omgang.

    (11) VECCHIA MODENA: Lambrusco di Modena Secco    55,-
    Den Lambrusco der mest ligner den type, som man drikker i byen Modena: den dag idag i samme uændrede stil som for ethundredeogfyrre år siden. Frisk smag, let krop,      tiltalende mørk rosa farve og foruroligende vanedannende.

    (12) NIVOLA: Lambrusco dell' Emilia Secco    52,-
    Med druerne fra Modena, Reggio og Mantova en meget mørk Lambrusco, der kendetegnes af en tør robust saftighed. "Nivola" var kælenavnet for Tazio Nuvolari, en             berømt Formel 1 racekører der i sine dage blev en levende legende. Denne vin har vundet adskillige præmier i sin kategori.

    (13) LAMBRUSCO DI SORBARA DOC "Centenario"    52,-
    Den tørre regulære Lambrusco i elite-udgaven.
    Druerne stammer fra godset "Sozzigalli". Allerede navnet: "Sozzigalli " betyder noget i stil med "beskidte, smudsige haner" - jeg mener, er det ikke malerisk?                             Hanerne der roder rundt på gårdspladsen og vælter rundt i vandpytterne eller hopper på den første den bedste høne...- åh at være en hane...
    Yderst fin perlen og sart kirsebærrød farve. En tørstslukker af karat. Allrounder.

    (14) ENRICO CIALDINI Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC enkeltgård Enrico Cialdini     80,-
    Lambrusco fra vinmarkene omkring den familiejede Villa Cialdini.
    Fyldig, tør med lyserødt skær. Elegant og samtidig robust nok til at blive serveret til mad: ideel til kogt kød, varmt pølseværk og grillstegt svinekød.                                     Suveræn til frikadeller.

    (15) PREMIUM Lambrusco di SORBARA DOC Secco      80,-
    Enkeltgårds Lambrusco fra familien Chiarlis nye vingård i Castelvetro. Tør med markant bid og smag af moreller og brombær.

    For at bestille en kasse med én af hver af ovenstående vine send blot en svarmail in Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten MACHO M/K
    i Emne/Subject. Pris: 374,- kr. Fragt: 55,- kr. overalt i landet.


   Nu har jeg gjort mit. Don't worry: der er både Barolo og Brunello tilbud i opsejling, men lige nu er der dømt Lambrusco & co.
   Skål til det "frizzante" liv!!! Hjælp mig med at bevise over for Roald, at det eneste har har forstand på er at tegne og - i ny og næ - gode Barolo! (**)

    Ciao,

    Carlo

  (*) apropos: bastflasken er nu udsolgt. Jeg modtager nye samples i næste uge og hvis de bliver godkendt, har vi bastflasken på lager igen medio-ultimo     juli)

  (**) han mener, at han også har forstand på fodbold. Teoretisk måske: har I ikke bedre at lave lørdag den 24. ds. kom og hån ham (og eventuelt mig), når
  vort hold deltager i Morten Olsen Cup for spillere over 40. Start kl. 12:30 på B.93s baner bag Svanemøllen Station, 2100 København Ø. Gratis adgang til vinvennerne - og alle de andre faktisk. Morten Olsen deltager med sit Vordingborg hold, og de plejer at klare sig ret godt. Der er hold fra Præstø, Solrød, Næstved, Hvidovre samt hold fra KB, B1901, B93, DR, Ektsra Bladet og Politiken. Programmet tilsendes på forlangende.

AFHENTNING:

Der er ellers åbent for afhentning på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A kld., 2830 VIRUM.

Afhentning kan ske i lagerets åbningstider, som er:

MANDAG den 19. juni: 15:00 til 17:00
TIRSDAG den 20. juni: 14:00 til 17:00
ONSDAG den 21. juni: 14:00 til 17:00
TORSDAG den 22. juni: 12:00 til 17:00
FREDAG den 23. juni: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 24. juni:  LUKKET


 På de tidspunkter vil Tai R. Pundik yde sit udmærkede salgs- og rådgivningsarbejde.

OBS!! For at sætte lidt skub i afhentningerne, yder vi  igen 3% afhentningsrabat.
 
Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling sker med kontanter og dankort.

Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker at afhente eller få vinene leveret.

Næste mail: torsdag den 22. juni 2006
(Maj og juni er traditionelt vintravle måneder.)

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7