Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

07.06.2006 Fodbold VM & Malvasia

Kære Vinvenner!

Når Danmark ikke er med, bliver man som dansker måske nød til at heppe for Sverige: ikke det optimale men allright.
Når man er italiener, bliver man næsten nød til at heppe for Italien. At det er med et lidt lunkent hjerte pga. af al den ballade
mht. pengefodbold, tager dog ikke noget fra spændingen og det skal ikke snyde jer for det traditionelle væddemål:

Går Italien videre til sekstendedelsfinaler?

Hvis I mener NEJ: køb en kasse med 12 flasker, ens eller blandet, fra nedenstående liste, betal og nyd.
Går Italien ikke videre: tja, så har I haft ret.
Går Italien videre: sender jeg seks gratis flasker af de samme, som I har valgt. Af ren glæde.

(1) Sangiovese 2001 Toscana IgT Erik Banti  56,- kr.  
(2) Abaco 2003 Monferrato DOC Pinot Nero Villa Fiorita 65,- kr.
(3) Pinot Bianco 2003 Collio DOC Villa Martina 62,- kr.

For at bestille en kasse med tolv flasker, gerne blandet, af ovenstående tre vine, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "NEJ" i Emne/Subject. Husk at skrive: hvilke vine I ønsker, jeres navn, adresse og telefonnummer.

Tilbuddet gælder kun fra nu, torsdag den 8. juni, til umiddelbart før starten af Italiens første kamp mod Ghana mandag den 12. juni.
Tilbuddet gælder kun for de bestillinger, hvis betaling er modtaget inden starten af Italiens første kamp mod Ghana mandag den 12. juni.
(Tidligere tilbud og tilbudskombinationer vedrørende disse vine er hermed ophævet. I tvivl: skriv gerne til mig.
Alle forsendelser også den af de eventuelle seks gratis flasker pålægges fragt: 80,- kr.)
Ekspeditionen af jeres eventuelle (og for mig beklagelige) gevinst vil ske umiddelbart efter slutningen af den indledende runde.

Nu er der sikkert nogle fromme sjæle blandt jer, vinvennerne, der vil skrive tilbage om, hvorfor det ikke er Barolo, der optræder i den ovenstående liste.
Hvem ved, går Italien videre, kan vi snakke om det. Ikke at I altid er i stand til at genkende et godt Barolo-tilbud, når det rammer jer, men heldigvis er
der nogen der gør det: nu er vi nede på niogtyve sæt af de tre gyldne årgange 1999-2000-2001 og de første, der har smagt på Baroloerne fra Cascina Cucco er også begyndt at skrive tilbage med rosende vendinger. Hvis I ikke aner, hvad jeg snakker om, forlang det relevante tilbud ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "CARLOS TOLV" i Emne/Subject.


Jeg blev spurgt, hvad man spiser, mens man ser kampene. Svaret var oplagt: "Spaghetti for ever" men noget hurtigere kan også gøre det: Crostini burro e alici, ovnristede brødskiver med smør og ansjoserfletter. Ingredienserne: italiensk brød eller en af de kurante efterligninger: filone, ciabatta osv.
Dansk usaltet smør. Ansjosfiletter (filetti di alici i olivenolie: haves til 35,- kr. for 75 gram).
Brødet skæres i skrå skiver à 1,5 centimeters tykkelse. Smøret smøres rigeligt på, dog uden at det bliver til tandsmør. To eller tre ansjoser lægges på smørret, det hele kommes i et fad og ind i ovnen (250 grader+). Spises rygende varme og mens de køler af. Drikkevarer dertil: hvad man nu har i køleskabet. Helst en Prosecco, en Lambrusco og i det hele taget noget koldt, letperlende, måske en pilsner, måske en Malvasia di Candia.

MALVASIA DI CANDIA

Har meget lidt med fodbold at gøre. Og dog: det er vore værdige modstandere udi veteranfodbold i Gualtieri, Pino og hans søn Umberto Tirelli,
som har sendt denne vin. "Carlo, den skal du smage: i år er den en drøm af en vin." Malvasia, malvasia,...malvasia: for en italiener har dette navn
noget magisk, antikt og samtidig ungdommeligt, eksotisk og hjemligt. Noget i stil med den charme, som vækkes i en dansker af Samsø kartofler, fjordrejer, selvplukkede jordbær..... Druen og vinen stammer fra Grækenland, navnet stammer fra afskibningshavnen Monemvasia på det sydlige Peloponnés halvø.
Der skulle en bog til at fortælle denne vins historie. En historie der flyder igennem hele vor europæiske (vin)arv: fra Shakespeare til H.C. Andersen,
fra Madeira til Venedig, fra det solbagte Kreta (Candia) til Trondhjem. I hvert land fik vinen sit navn: malvasia, malvoisie, malmsey. I Italien kender man flere varianter af malvasia-druen, og derfor er der malvasia-vine i alle afskygninger og for alle pengepunge: rød, rosa, tør, mousserende, sød, halvtør, stille vin, hedvin, perlende.....En vin til alle årstider. Lige noget der kan forvirre de mest inkarnerede vinelskere. Hvis de vil lade sig forvirre. "Farvel søndag, skovtur og malvasia". Nej: det er ikke mit vers men ordret oversat fra en kendt italiensk popsang: "skovtur og malvasia". "Smager den så godt, Pino, din Malvasia? Det sagde du også ifjor, men så indrømmede du, at den kunne have været bedre..." Jeg kunne ikke mærke nogen fortrydelse i Pinos svar: "Carlo, du ved godt hvordan det gik: du var langsom med at bestille og så fik du den anden aftapning. Den første aftapning, den jeg ville sælge til dig, blev hurtigt udsolgt. Derfor ringer jeg nu: skynd dig og du vil give mig ret!" En pause og så: "Iøvrigt er det ikke vodka eller martini jeg handler med:
gudskelov at der er forskel på indholdet i flaskerne: er du ikke enig?" Jeg huskede at vi havde banket Tirellis hold alle de gange, vi havde mødt dem og at deres gæstfrihed ikke var blevet ringere på grund af det og jo, hvis man ikke kan leve med, at der kan være forskel fra årgang til årgang, fra aftapning til aftapning, så har man solgt sin sjæl til vinindustrien, til de afsindigt korrekt fremstillede vine, der smager fejlfrit fra flaske nr. ét til flaske en million.
Så skal man ikke handle med folk som Tirelli, der bruger sin ugentlige fridag for at køre rundt og "finde" vine, som han kan li'; så skal man ikke handle med folk som Anselmo Chiarli, som efter at have sendt fireogtyve millioner flasker om året ud til supermarkeder og benzinstationer, har investeret sit livs opsparinger for at bygge en vingård midt i vinmarkerne i Castelvetro og lave noget så vanvittigt som en enkeltmarks Lambrusco: så skal man ikke handle med folk som Natale Simonetta, som straks har sagt ja til min idé om at genskabe en Barbaresco, som man gjorde i 1979 (den kommer I til at høre mere om) og som laver en Furioso Barbera d'Alba 2003, som er rød, perlende, har 13,5% i alkoholstyrke og......nå, tilbage til Malvasia di Candia 2005 fra Tirelli. Vinen stammer fra de blide bakker omkring Piacenza, dér hvor Emilia-regionen grænser op til Lombardiet. Vinen er hvid og perlende, tør med et aromatisk strejf der åh, giver adgangsbillet til en vinrejse for sjælen. Drikkes til alt (god vin drikkes til alt: at kombinere mad og vin er en kunst som alt for ofte overdrives), for tørstens skyld, som aperitif, som bydevin,  til pastaretter, til charcuteri (malvasia og Prosciutto di Parma!)  til fiskeretter, til sandwich, til asparges (!),  til......ja, grænsen må gå ved en T-bone steak, men kun fordi jeg har ikke prøvet det. Oh, jeg var ved at glemme det: frugtsalater smager den også godt til: både i og til.

Bestil hvor meget I vil: der er intet minimum. Blot én flaske vil sætte jer i godt humør! Tirelli vil gerne have 3,20 euro for en flaske. Det er mange penge for en ydmyg  Malvasia. "OK, jeg sender dig nogle ekstra flasker gratis: inviter dine fodboldkammerater og skænk rundhåndet....." Uha, mine fodboldkammerater er ikke vant til at få noget gratis fra mig, ikke engang afleveringer, så vil jeg ikke forvirre dem med nye tiltag, men jeg vil bruge
de gratis flasker til at sende vinen gratis til dem, der bestiller tolv flasker. Så er den sommer barberet !

Malvasia di Candia Secco 2005 Emilia Igt, Cantine Tirelli, Gualtieri ..............65,- kr.

For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en glad svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med tekste "MALVASIA" i Emne/Subject.
Prisen er 12 x 65,- = 780,- kr. Levering: 0,- kr overalt i landet.
Ved bestilling af færre end tolv flasker er fragten 80,- kr. overalt i landet.
OBS! Vinen ventes hjem mellem tirsdag den 13. og tirsdag den 20. ds.

Kan I ikke vente, har Anselmo Chiarli sendt nogle flasker af hans tørre Chardonnay Frizzante fra hans gård på Tenuta Santa Croce Colli Bolognesi DOC.
Mange af jer kender vinen i forvejen. For de nye ville det være nyttigt at vide, at vinen er tør, mild med en
lige så mild og let frugtagtig finish. Samme anvendelse som Prosecco. Colli Bolognesi er et af de "hotte" distrikter i Italien og Chiarli har bebudet en del stille vine, både røde og hvide fra Santa Croce gården i Monteveglio. Indtil da er Chardonnay Frizzante på sommertilbud og prisen for denne DOC er rent promotionel: 65,- kr. flasken.

For at bestille en kasse med tolv flasker Chardonnay Frizzante 2005 Colli Bolognesi DOC Tenuta Santa Croce send blot en svarmail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "FRIZZANTE" i Emne/Subject.
Prisen er 65,- x 12 = 780,-. Levering: 0,- kr. overalt i landet.


Ciao,

Carlo

PS:

Det er kun min medarbejder Tai, der har været opmærksom på det, men der var en fejl i udregningen af tilbuddet "De forsømte"
fra i lørdags. Det skulle have set sådan ud:

For at bestille en kasse indeholdende tre af hver af ovenstående vine send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "DE FORSØMTE"
i Emne/Subject. Prisen er (3 x 85,- = 255,- kr.) + (3 x 85,- = 255,- kr.) + (3 x 55,- = 165,- kr.) (3 x 68,- = 204,-) = 879,- kr. Levering 0,- kr. overalt i landet.
Naturligvis fangede bordet for alle dem, der har bestilt til 799,- kr., men nu er det hermed rettet.

For de nye og de glemsomme og alle dem, der skynder sig at slette mine mails efter at have læst dem, har jeg en særlig mail med
status over diverse tilbud. Forlang den ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. og skrive "STATUS" i Emne/Subject.

PPS: Carmina Burana 2002 meldes nu UDSOLGT og det samme gælder Aruca Rosato 2005.

Ciao,

Carlo

AFHENTNING:

Der er ellers åbent for afhentning på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A kld., 2830 VIRUM.

Afhentning kan ske i lagerets åbningstider, som er:

TORSDAG den 8. juni: 14:00 til 17:00
FREDAG den 9. juni: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 10. juni: 10:00 til 12:00
MANDAG den 12. juni 14:00 til 17:00

 På de tidspunkter vil Tai R. Pundik yde sit udmærkede salgs- og rådgivningsarbejde.

OBS!! For at sætte lidt skub i afhentningerne, yder vi  igen 3% afhentningsrabat.
 
Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling sker med kontanter og dankort.

Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker at afhente eller få vinene leveret.

Næste mail: søndag den 11. juni 2006.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7