Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

19.01.2006 Lige som i 1993!

Kære Vinvenner!

Tak til de mange - over sekshundrede, flot - der har vist interesse for minestrone-opskriften.
Hvis nu hver havde bestilt en kasse vin.... nåh, det var ikke det, der var pointen. Der kom mange
sjove kommentarer og også nogle problematiske nogle, som f.eks. den vinven, der skrev "... men i Italien
smager grøntsagerne bedre." Jeg kan garantere jer for, at grøntsagerne smager udmærket også i Danmark
og at man sagtens kan tilberede en prima-minestrone, hvis man holder sig til de basale retningslinjer.
Ihvertfald her i Virum.

Mens hun forlangte minestrone-opskriften har en  Vinven(inde) har gjort mig opmærksom på, at Philipson Wines har nogle nettilbud, hvor han forærer 12 flasker, når man køber 48.
"Hvorfor gør jeg ikke det?" kunne jeg næsten læse ud af hendes melodiske fynske sprogklang. Sådan kunne jeg sagtens også gøre(*), og det samme kunne Netto og Fakta og alle supermarkeder og alle dem der sælger vin. Men hver vinhandler vælger sin måde at sælge sine vine på og den måde han/hun ønsker at kommunikere på med sine kunder. Til syvende og sidst er det en matematisk opstilling og så længe avancen er skjult, kan man forære det halve kongerige. Til de godtroende. Her har jeg valgt at fortælle, hvad vinen koster og hvad der tjenes på den. Derfor er det en smule svært at forære noget, når priserne i forvejen er foræringspriser (her vil mange trække på smilebåndet, mens de vinvenner, der har købt USCOOPS ved, at jeg har ret!). Men fair skal være fair: det er ikke kun et spørgsmål om matematik. Vinene skal også smage godt. Og hvis de gør det, så meget desto bedre at vinhandleren forærer noget og derved bringer vinens pris ned: for vinelskere og vinvenner er prisen jo ikke den eneste eller den første parameter, der bliver taget i betragtning. Men det skader ikke, hvis den er lav!

(*) For eksempel SANGIOVESE Toscana IgT 2001 ERIK BANTI : alm. pris 56,- kr. Ved køb af 48 flasker =  2.688,-.  Med 12 flasker gratis = stadigvæk 2.688,- kr. flasken. VUPTI! 2.688,- kr. for 60 flasker. Keine hexerei.  MEN siden I ikke kender noget til vinens pris kunne jeg også tilbyde STUUR STUUR NUMMER:  36 flasker á 56,-  = 2.016,- + 24 flasker gratis =  2.016,- for 60 flasker.  Forstået ? Nej ? OK:  jeg kunne også tilbyde 33 gratis flasker når I køber  39 flasker á 56,- = 2.184,- HOKUS POKUS..: 72 flasker á  2.184,- kr. Og så fremdeles......
.

Men nu til noget mere seriøst: en anden vinven spurgte, hvorfor det var uscoops, der var emne for tilbuddet (som varer måneden ud)
og ikke de regulære SCOOPS.

Spørgsmålet er berettiget, svaret indlysende. Hvis scoops er noget der sælger godt, så er det noget af en modsigelse, at man bliver ved med at have
for mange af dem. Et godt scoop et er udsolgt scoop. Med min bedste vilje bliver det til en lille kasse, hvis jeg skal resumere årets scoops. Se her:

SCOOPS 2005

For at bestille en kasse indeholdende to Nebbiolo 2003 Vigna Granda og to Nebbiolo 2000 Cascina Baricchi to Shará 2002 Syrah Cascina Baricchi send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "SCOOP 2005 " i Emne/Subject. Prisen er 606,- kr.  ( 2 x 92,- = 184,- ) + (2 x 96,- = 192,-) +(2 x 115,- = 230,-) + evt. levering: 55,- kr. overalt i landet, uanset kvantum.
Ved køb af mindst to kasser (1.212,- kr.) er fragten = 0,- kr. overalt i landet.
Vinbeskrivelsen følger med i bestillingen eller kan den rekvireres særskilt ved at sende mig en mail.


Så i min vedvarende jagt efter scoopværdige vine er jeg stødt på en vin, som opfylder alle krav
til ÅRETS SCOOP nr. 1 på nær ét: prisen. Hvilke er kravene til at en vin kan udnævnes til SCOOP?: (a) den skal smage mere end bare godt
(b) der skal være rigelig af den, således at ingen bestiller forgæves (c) prisen skal give knippelgodvaluta for pengene.

Og det er dér, at den vin jeg havde valgt, halter lidt. Bevares! Den har fået megen ros:

www.vinhulen.dk gav den to glas ud af tre og skrev:

Violet i retning af lilla og tæt. Mørk, mørk næse med krydderi, krat, træ, røg i kaskader, mørke kirsebær, blomst og så lige et touch af varme og liflig sødme. Tager tid at åbne. Nuancerne står i kø. Smagen er blød og fyldig med cedertræ, krydderi, krat, røg, krudt og kugler og mørke, saftige kirsebær. Det er den mørke skole svøbt i harmonisk, krydret velsmag. Man glemmer helt frugtsyren, som sidder præcist, p.g.a. alle nuancerne. Vinen smyger sig om tungen i sin offensivt krydrede stil. Moden og dejligt velbalanceret charme med let tannin i enden af den fine finale. Udfordrer sanserne.

Og "www.debedstevine.dk" fulgte trop med:

Fornem, personlig og usædvanlig
Intens blommefrugt med tydeligt og nydeligt fadpræg - kompleks næse med kagekrydderi, tørrede blomster, tobak og mineraler. Fornem, personlig og usædvanlig.
Sprød og meget ren vin med et køligt, tannindomineret helhedsindtryk - flot brug af fad og meget fornem eftersmag - dejlig frugt, der afbalancerer tannien på bedste vis - nobel og vellykket. Bør dekanteres et par timer før den nydes.


Også  VINBLADET  i sit december 2005 nummer gav vinen 90 points og skrev:

"Rig, kompleks bærduft med lakrids, viol, kirsebær, marcipan og vanille. Rank struktur, fyldig, spændstig med godt syrebid og lang eftersmag hvor  vinens frugt dækker over nuancerne fra fadlagring.

Men så kom www.vinavisen.dk som gjorde kort proces med "kun" fire stjerner ud af fem og satte fingren på sagens kerne:
135 kr.,
Blød, saftig, krydret og ikke helt billig rødvin, som ubetinget skal nydes til mad – hele det gode italienske køkken.


Ikke sådan til at forstå, at den ene anmelder har mere indflydelse på mine beslutninger end den anden, men Vinavisen.dks vurdering var tilstrækkelig til at få mig til at gensmage min dejlige Rosso delle Miniere 2001. Jeg tog en flaske hjem og satte mig til at studere den. Ville jeg som forbruger give
135,- kr.? Hvad kunne jeg få for de samme penge i mit sortiment? Havde jeg betalt for meget for vinen? Var den lige så god som jeg huskede?
Som I kan læse, er vinhandlerlivet fyldt med problemer. De fleste selvforskyldte.

På dette tidspunkt ville det være passende med en præsentation af vinen. Dens mest fremtrædende karakteristik er druesammensætningen:
sangiovese 60%, malvasia nera 10%, cabernet Franc 30%. Hvad laver cabernet franc i denne vin og i dette hjørne af Toscana. Her får det "at studere vinen" en anden betydning end den I havde tænkt: jeg dykkede ned i arkiverne og fandt ud af, at engang i december 1993 havde jeg faktisk præsenteret vinen som "Den uforsætlige DOC eller den mislykkede Supertoscano". Læs med: "Toscana bliver ved med at give os saftige overraskelser. Montescudaio er et lille distrikt og der er ikke mange italienere, der aner hvor det ligger. Overfladisk kan man sige, at Montescudaio-vinene fødes som en Chianti-variant: i de røde Montescudaio DOC finder vi næsten de samme druer, som vi kender fra Chianti. Men de lokale DOC vedtægter tog allerede fra starten højde for de lokale historiske forhold og tillod, at vinen kunne fremstilles med 10% "andre druer" end sangiovese, trebbiano og malvasia. Oprindeligt betød det ikke andet end at vinbønderne ikke var tvungne til at skille sig af med de type druer, de måtte have i deres vinmarker: barbera, canaiolo, colorino og andre. Disse kunne nemlig indgå i den tilladte "frispil" zone: 10% andre lokale druer."

For Rosso delle Miniere blev de tilladte ti procent cabernet franc. Vinen har bevaret sin klasse og er nu blevet en etableret skønhed. Det er de n samme
kvalitet, der fik en af vore dygtigste vinskribenter og Italiensekspert Jørgen Aldrich til at skrive i Fyns Stiftstidende "...minder om Tignanello og koster det halve....". Det var i 1993 og det var Rosso delle Miniere 1990, der fik guldmedalje i Vinitaly det år.

Så er det tilbage til det med prisen. Vinen roterer i glasset, funklende rubinrød. Jo, den bliver ved med at åbne sig og at byde på fine nuancer efter fine nuancer. Den vin bliver man ikke træt af, uanset om man er til Toscana, Piemonte, Moldova, Bordeaux eller New Zealand. Pragtfuldt glas for sig selv og velegnet til næsten alt. Nej: lidt for powerful til minestrone(*). Rødt kød, lam, lagrede oste: nam nam (ville Robert Parker skrive "nam nam" eller
"guf guf" om en vin?). Denne Rosso delle Miniere (**) er en vin, der vil drikkes! Så der er ingen anden vej: prisen skal ned. Hvor meget ned?

Engang i december 1993 kostede den 108,- kr. Det var for tolv år siden med hvad! 108,- kr. idag er en selvmordsagtig(***) avance, men 135 VAR en tand for meget. Det er også januar og året skal starte med manér. Så lad det blive 108,- kr. flasken. Til denne pris rejser vinen sig til scoopværdigheden! Årets 1. SCOOP. Der er intet minimumkøb men mit forslag går ud på, at I skal sætte fem flasker ned i jeres kælder og en på jeres bord. Med det samme. Vinen er holdbar: 2009-2011.

For at bestille en kasse med 6 ROSSO delle MINIERE 2001 DOC send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "1. SCOOP 2006".
Prisen er 658,- ( 6 x 108,-) + eventuelt fragt 55,- kr. overalt i landet.

Ved bestilling af 12 flasker er fragten 0,- kr. overalt i landet.

For at bestille en kasse med 12 ROSSO delle MINIERE 2001 DOC send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "MINIERE 2006".
Prisen er 1.296,- ( 12 x 108,-) frit leveret  overalt i landet.

Ciao,

Carlo

(*)  Til minestrone drikker man den vin, som man nu har ved hånden. Skulle jeg anbefale noget, ville jeg sige en ung frugtagtig vin som Bardolino, Grignolino, Schiava, en ung Chianti. Hvidvin er også velegnet: tør, let krydret, men ikke for kraftig i smagen: Orvieto, Frascati Superiore, Erbaluce di Caluso, Soave Classico. En rosé Bardolino eller en apulisk rosé ville også være fin. Jeg lavede minestrone i går aftes og drak en Valpolicella Classico 2004 Le Ragose til den. Vinen havde jeg stillet udenfor for en halv time før servering. Det kan man også bruge det danske klima til !.....

(**) Miniere: navnet refererer til jernminerne i det område, hvor godset ligger. Se også:http://www.fattoriasorbaiano.it/eng/wines/rossominiere.htm

(***) Pris Euro 8,30 x 7,47 = 62,- kr.
Hjemtagelse                        10,- kr.
ialt                                       72,- kr.
avance 20%                         14,40 kr.
ialt                                       86,40 kr.
moms 25%                           21,60 kr.
IALT                                   108,- kr.

AFHENTNING :

Der er ellers åben for afhentning på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A kld., 2830 VIRUM.

Afhentning kan ske i lagerets åbningstider som  er:

TORSDAG den 19. januar: 12:00 til 17:00
FREDAG den 20. januar: 12:00 til 17:00
LØRDAG den 21. januar: LUKKET
MANDAG  den 23. januar: 14:00 til 17:00
TIRSDAG den 24. januar: 14:00 til 17:00
ONSDAG den 25. januar: 14:00 til 17:00


Næste mail: TORSDAG den 26. januar 2006.


På de tidspunkter vil Tai R. Pundik yde sit udmærkede salgs- og rådgivningsarbejde.

OBS!! for at sætte lidt skub i afhentningerne yder vi  3% afhentningsrabat.

Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling med kontanter og dankort.

Venligst indiker allerede ved bestilling, om I ønsker at afhente eller få vinene leveret.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7