Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

08.04.2008 Puntarelle

Kære Vinvenner

Hvis I stiller en ægte romer det bibelske spørgsmål, om han ville bytte sin mor for en tallerken “puntarelle con le alici,” vil han naturligvis sige nej. Men ikke uden en tænkepause. Og formodentlig vil han prøve at tilbyde en søster eller en fætter som erstatning.

Puntarelle con le alici er én af de glorværdige øjeblikke i det romerske køkken. En ret der forener det delikate med det kraftige, det bitre med det sunde, en ret, som bebyder forår og kaster sommerens glans i den ellers tålelige romerske vinter.

Vinvennerne Maria og Finn Landgreen og Kim Olsen gættede alle tre spørgsmålet i sidste uges quiz og modtager nu gavekort til restauranterne La Vela eller Rugantino, efter eget valg.

Det var nemlig “puntarelle”, der var navnet på grøntsagen i sidste uges quiz. Svaret på rettens navn var som sagt“puntarelle con le alici” og de madnysgerrige kan få opskriften ved at sende mig en mail med teksten “Puntarelle” i Emne Subject.

puntarelle1.jpg


Ellers nærmer tiden sig at I selv skal ned til det varme land og smage på varen. For dem af jer, der kan lide at holde sig orienteret, udgiver Enogea en serie af landkort over enkeltmarkerne i de forskellige vinkommuner. “Forfatteren” er Alessandro Masnaghetti, én af de mest begavede og rejsende italienske vinskribenter. Han er ved at kortlægge alle de bedste produktionsområder. Kortene er på italiensk og engelsk og uundværlige for den virkelige winefreak.
Alle de andre kan også have glade af dem, ikke mindst fordi de er ajourførte, meget detaljerede og vil pynte godt i enhver vinkælder eller vinbutik. Der er p.t. kort over Barolo-kommunerne Monforte og Castiglione Falletto, samt kommunerne Panzano og Gaiole i Chianti Classico distriktet.

Kortene koster 100,- kr. plus porto 29,- kr. pr. styk. Ved køb af alle fire kort er favørprisen 340,- kr plus porto 29,-kr.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. og skriv hvilket kort I ønsker.

Kan kortene sendes sammen med vin uden at de bliver ødelagte, er forsendelsen gratis.

Og hvilken vin drejer det sig om denne uge?

Idag slipper I, fordi igår har vi har haft gæster:

puntarelle2.jpg
men der er et par emner, som måske vil interessere jer alligevel:

(1) PASQUA BASSA promotionen, med sine mange vine til 45,- kr., fortsætter indtil videre.
Forlang den opdaterede liste ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten PASQUA BASSA i Emne/Subject.
Der er mange fine løsninger til de kommende konfirmationer, bryllupper m.m.

(2) Sæt kryds på kalenderen onsdag den 7. maj: ANDREA RINALDI kommer til byen og præsenterer sine nye vine og årgange.
Nærmer besked om tid og sted følger.

(3) BAROLO-promotionen fortsætter: 14 Barolo af karat (bl. Tabui 1999 Riserva) til 2.500,- kr.
Der er dog ganske få sæt tilbage i den oprindelige sammensætning. Så gode Barolo fås næppe billigere og lad mig ikke sige det engang til!
Tip en ven eller to: som billedet ovenfor beviser, er alle vinene “gennemtestede”.

(4) RESUMÉ: Salgstallene viser, at I har været særdeles glade for de sidste ugers vintilbud. Min medarbejder Tai mener dog, at jeg hagler jer ned med tilbud og at det
måske var en idé med et resumé, især for dem af jer, der ikke kan.... nå at læse alle mails. Jeg har svaret ham, at det er lige meget, fordi I køber os alligevel ud af huset
men OK, medarbejderne skal også få deres vilje engang imellem! Her er det: en kasse indeholdende én flaske af hver af de sidste ugers tilbud med indikation
af beholdningen (H: høj; M: medium; L: lav):

(A) Nieddera 2004 IgT Valle del Tirso, Cóntini: 85,- (M) ET SCOOP
(B) Negramaro 2004 Aruca Rosso, Santi Dimitri: 75,- (M)
(C) Etna Rosso 1999 DOC Calabretta: 135,- (L)
(D) Chianti Classico 2003 DOCG Terra dei Cavalieri: 95,- (M)
(E) Cannonau 2005 DOC Cóntini: 75,- kr. (H)
(F) Ferentano 2006 Igt Lazio, Falesco: 95,- (alm. 105,-) (L) hvid
(G) Tre Nasi Barolo Riserva 2000, Gemma: 249,- (alm. 290,-) (M)
(H) Riesling 2006 Monferrato DOC, Paolo Saracco: 85,- (M) hvid

Ialt 894,- kr.  Fragt 75,- kr. overalt i landet.

(5) TRENTINO-DOC vinene fra landbrugskolen San Michele all’Adige har fået et lille prisskub opad og de er opdateret på vores hjemmeside.
Der er stadigvæk nogle få kasser til gammel pris, så interesserede kan sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SAN MICHELE” i Emne/Subject
for at modtage en ajourført liste og måske et pristilbud til gammel pris.

(6) Jeg pønser på en storslået Barolo smagning, men for en gangs skyld er jeg ikke sikker på, om den skal placeres på en hverdag eller en fredag-lørdag.
Tips velkomne.

Ciao,

Carlo

OBS! ÆNDRINGER AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A i kælderen, 2830 Virum:
Her kan I også se, hvornår fragten bliver sendt til det som københavnerne kalder provinsen dvs. Hovedlandet og resten af Danmark.

IDAG
:   Onsdag den 9. april: LUKKET Leveringer Storkøbenhavn
Torsdag den 10. april: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
Fredag den 11. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 12. april: LUKKET
Søndag den 13.april: 13:00 til 16:00
Mandag den 14. april: LUKKET Leveringer Storkøbenhavn
Tirsdag den 15. april: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
Onsdag den 16. april: LUKKET Leveringer Storkøbenhavn
Torsdag den 17. april: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
Fredag den 18. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 19. april: LUKKET
Søndag den 20. april: 13:00 til 16:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP