Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

23.04.2008 Hammergod

Kære Vinvenner,

Idag modtager I – exceptionelt - to mails: denne her og den næste, som indeholder lidt af hvert, med korte beskeder og en ajourføring af de sidste mange gode tilbud.

hammergod.jpg
Nu er der sikkert en dygtig snedker blandt jer, der vil fortælle mig det rigtige navn, fordi en hammer er den, der ligger i baggrunden, og en hammer af træ hedder sikkert noget helt
andet på fagsproget.

Det bliver jeg naturligvis glad for at lære, men det tager ikke noget fra begrebet, at Andrea Rinaldis BRACHETTO d’Acqui 2006 DOCG smager "hammergodt".

Brachetto er en rubinrød, aromatisk, svagt perlende dessertvin fra Piemonte. Der er ikke mange, der kender den – endnu – men jeg kan love jer for, at engang I har smagt Andreas Brachetto, vil I uværgeligt vende tilbage til den. Start med at smage den solo, lige ud af køleskabet. Til kager med jordbær, skovbær, hindbær er der ikke noget bedre. Som ledsager til gode danske
solmodne jordbær er Brachetto et must og vinen er så god, at den også kan “redde” jordbær, som vokser under mildere himmelstrøg. Brachetto har en snert af krydderi i sin søde smag og den er derfor én af de få vine, som kan ledsage lettere chokoladeholdige kager og tiramisú. Man kan sige, at Brachetto er den røde tvillingebror til Moscato d’Asti. Det ville ikke være så forkert, da begge vine fremstilles i samme distrikt og har nogenlunde samme anvendelse, men Brachetto er noget for sig. En af de vine som bekræfter Italiens gamle navn som “Vinlandet”.  Druen var ved at forsvinde helt på grund af forskellige plantesygdomme og manglende interesse fra vinbønderne, da den blev “genopdaget” i slutningen af 1970erne af den store piemontesiske vinpersonlighed Arturo Bersano.

Brachetto kan dyrkes over hele Piemonte, men det er kun i Acqui, at den er DOCG. I resten af regionen er den Piemonte DOC og kaldes også “birbet”.  Noget, som de fleste ikke ved, er at lige som de bedste Moscato d’Asti kan Brachetto tåle og har faktisk godt af en moderat lagring: et til to år. Således frigiver Andrea Rinaldi størstedelen af sine Brachetto noget senere på året end han kunne. Får vi den sommer som vi fortjener, kan jeg se flaskerne sprede deres søde og glade budskab fra Gedser til Skagen.

Når nu vi taler om Andrea Rinaldi, skal jeg huske at sige, at han blev nødt til at flytte sin præsentation af de nye årgange fra den 7. til den 21. maj. Mere om det senere i en særmail.

For at bestille en kasse med seks flasker Brachetto, send blot en svarmail med teksten “BRACHETTO” i Emne/Subject. Pris 6 x 89,- = 534,-.  Fragt 75,- overalt i landet.

Ciao,
Carlo
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP