Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

30.04.2008 Har I savnet os?

harisavnetos.jpg
Kære Vinvenner,

Engang imellem må man overgive sig til de lokales opfattelse af en vin: "Skik følge eller land fly." Blandt de etniske danskere er der en ubredt overbevisning, at bastflasken hører sommeren til. Lige som rosévin og Lambrusco.

Jeg kan skrive nok så mange gange at: vor Chianti har 13,5% i alkohol, at den er en regulær vin, at den smager godt og hvis der skulle være nogen, der interesserer sig for det, er den også fremstillet af økologisk dyrkede druer. Alt i alt: en holdbar vin der ville gøre lige så meget gavn om vinteren, ja, året rundt!

Nuller. I har besluttet engang for alle, at bastflasken hører sommeren til. Helst ved picnics og skovture, weberens trofaste følgesvend, generøs førsteelsker og "who am I to disagree ?.....".

Nu er der tilbud på den igen:

Majnoni-Guicciardini, Vico d'Elsa, Firenze Chianti 2006 DOCG (13,5%) i 1,5 liters bastflaske: 139,- kr. Intet minimumkøb. Levering overalt i landet: 80,- kr.

For at bestille en kasse indeholdende seks bastflasker send blot en svarmail med teksten "BASTFLASKE" i Subject Pris 850,-. Levering: 0,- kr. (Dette tilbud afløser alle andre tilbud og årgange på mail og hjemmesiden.)

På billedet ovenfor ser I også sidste sommers store hit: Otello Rosato fra Cantine CECI: -Julie til sin bast-Romeo -. Der er en sending på vej, men I kan nå at bestille den fine Otello af 50%lambrusco/50% pinot nero til 75,- kr. ved køb af en kasse med seks flasker.

Til jeres naturlige spørgsmål om den stadigvæk er lige så dejlig, som den var ifjor, er mit svar utvetydigt "Om mulig endnu bedre!" Otello har vundet i finesse og krydderi: tør og læskende. (Den almindelige pris ved køb af færre end seks flasker er stadigvæk 99,- kr.)

For at bestille en kasse indeholdende seks flasker Otello Rosato send blot en svarmail med teksten "OTELLO" i Emne/Subject.Prisen 450,- kr. Levering: 75,- kr. overalt i landet.
harisavnetos1.jpg
Og når sommeren nærmer sig, er det også Lambrusco-tid!! Jeg drikker den nok året rundt, men det er nu, at I bliver særlig glade for den sprudlende tørre/halvtørre vin. MUTINA er det gamle navn for Modena, Lambrusco’ens hovedstad (men lad være med at fortælle det til folket i Reggio Emilia, Parma og Mantova!! hvor de også laver glimrende Lambrusco). "Min" Lambrusco er en Grasparossa di Castelvetro DOC fra den hæderkronede familie Chiarli. Smagen er lige som mig: "amabile", elskværdig, og i realiteten halv tør/halv sød. Vi, der er vilde med Lambrusco, drikker den til alt: fra aperitif til spaghetti-retter til grillkød og til jordbær. I andre må gerne eksperimentere lidt og I vil se hvor anvendelig den er!

Også her er der tale om de sidste flasker fra sidste høst og prisen er derfor stadigvæk 52,- kr. flasken.

For at bestille en kasse med seks flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "MUTINA" i Emne/Subject. Prisen er 312,- (6 x 52,- kr.) og fragten 75,- kr. overalt i landet.

Den rosé-flaske I ser til venstre i billedet er også en af de vine, der har klaret "alderen" med bravour, men om den og andre rosé’er vil I høre om i næste mail. Det som jeg gerne vil bede jer bide mærke i lige nu er "regien": maden på bordet. Det er noget af det mest ægte og konsekvent traditionelt italienske mad I kan finde i Storkøbenhavn. Menu’en skifter hver uge, alt efter hvad der er at købe af friske grøntsager, alt er rigtigt hjemmelavet og intet står til dagen efter. Take away som take away kun burde være. Hos os laver vi maden selv og bortset fra døtrenes forkærlighed for sushi (Datter: "Far, altså, sushi er meget populært!" Far: "Ja, i Tokyo") er det ikke meget take away, der får lov at komme over dørtærsklen. Selv gjort og så videre. Giorgios mad smager bedre end det jeg selv kan lave og de sidste par måneder har vi "testet" hans "cucina italiana" med stor glæde og genkendelsens glæde.

I denne uge var der, udover pastaretter og en fjerlet lasagne, en "Rotolo di vitello farcito" (dvs kalveroulade fyldt med kogt skinke, hele æg, lidt hvidløg, persille og parmesan) og som tilbehør en "Caponata di verdure" (forskellige grøntsager (kartofler, squash, auberginer, gulerødder, bladselleri, bønner, peberfrugter og løg) i tomatsovs med basilikum og en rustik "Frittata di cipolle rosse e patate" (æggekage med rødløg og kartofler).

Selv den sushispisende datter spiste op. Naturligvis er Giorgio og Lone gode kunder hos mig og naturligvis er jeg meget farvet af det italienske køkken: men jeg ville ikke skrive denne lille hyldest, hvis jeg ikke var overbevidst om, at vi har med noget meget ægte at

gøre. Faktisk burde jeg holde mund, fordi jeg risikerer at Giorgio Di Renzo vil bukke under pga. jeres bestillinger engang I har smagt på hans veritable "cuisine du marché" eller som han siger "Jeg kigger ikke i opskriftsbøger: jeg laver kun de retter jeg husker hjemmefra,

som min mormor lavede dem." Jamen! ikke engang mor, men mormor.

I kan kontakte Lone og Giorgio på 3543 8080 og/eller tilmelde jer på http://www.spaghetti-martelli.dk.

Ciao,

Carlo

OBS! ÆNDRINGER AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A i kælderen, 2830 Virum:Her kan I også se, hvornår fragten bliver sendt til det som københavnerne kalder provinsen dvs. Hovedlandet og resten af Danmark.IDAG: Onsdag den 30. april: 14:00 til 17:00 Leveringer Storkøbenhavn

Torsdag den 1. maj: LUKKET
Fredag den 2. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 3. maj: LUKKET
Søndag den 4. maj: 13:00 til 16:00
Mandag den 5. maj: LUKKET Leveringer Storkøbenhavn
Tirsdag den 6. maj: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
Onsdag den 7. maj: LUKKET Fragt til provinsen/BAROLO-smagning RUGANTINO
Torsdag den 8. maj: 14:00 til 17:00
Fredag den 9. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 10.maj: LUKKET
Søndag den 11. maj: LUKKET Pinse
Mandag den 12. maj: LUKKET 2. Pinsedag.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP