Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.05.2008 Pinsesolen

Kære Vinvenner,

Denne mail kommer allerede idag, tirsdag, så er der god tid for alle til at bestille og modtage vinene til Pinse.
Og der er al mulig grund til at bestille, da det er nogle af de bedste vine jeg har skrevet om i nyere tid.
Næste mail igen: onsdag den 14. maj. Så har I god tid til at studere denne mail, som tilbyder tre vine, den ene bedre end den anden, hver i sin stil.

Den første vin blev jeg opmærksom på, da jeg var forbi San Rocco Seno d’Elvio for at hilse på Franco Allario. Jeg så følgende:
pinsesolen.jpg

Det er våbenskjoldet for den frivillige forening "Riddere af trøflen og af Alba vinene". Navnet lyder måske lidt sjovt og lidt pompøst, men jeg kan love jer, at der gemmer sig seriøse producenter og strenge konkurrencer bag, når der hvert år skal vælges

de vine, som kan pryde sig med foreningens etiket, som afbilder netop dette våbenskjold. Jeg spurgte Franco, om han var ved at smide skjoldet væk. "Nej, nej, tværtimod, det er bare at vi er ved at bygge om, som du kan se, og vi venter med at hænge det op igen, til vi er færdige. Faktisk smagte vi igår aftes en af vore vine, der var blev kåret af broderskabet...."

Præmien (retten til at bære denne etiket) gives kun til det nummererede parti vin, der bliver præsenteret. Hverken til gården, eller til årgangen, men lige præcis til den aftapning, som dommerne har smagt. Man hører ikke så meget længere om riddernes vine: det skyldes nok, at der er så mange andre instanser, vinguider og vinskribenter, der giver glas og points. Det kan også skyldes, at den store drivkraft, apotekeren Luciano De Giacomi, ordenens Gran Maestro, ikke længere er blandt os: dog kan jeg love jer for, at medlemmerne sætter stor pris på, at en af deres vine opnår retten til foreningens etiket. Det at blive valgt og præmieret af ligemænd, lokalt og i hård kamp, er en ære, der ikke kan gøres op i points. Og vinene er altid af en høj kvalitet.

"Det er vor enkeltmark Sorí Fratin Barbaresco 2003, som har vundet i 2006 og det er vi meget stolte over, ja, vi er stolte over den mark også når vi ikke vinder....". Han viste mig et kobberstik fra slutningen af syttenhundredetallet, hvor vinmarkens grænser var nøje tegnet på et ark i en datidig tinglysningsbog. Vinmarken hørte til et munkekloster: "fratin", på dialekt "lille munk". "Den har aldrig svigtet og især i de vanskelige årgange kan vi altid regne med druernes kvalitet fra den højtbeliggende bakke (sorí = solbeskinnet bakke)."

Da vi kom ind i dagligstuen, havde mormor lidt pasta klar og vi drak resterne af den flaske Franco havde nævnt. Det er en stor ære af få tilbudt "sjatterne" af Barolo eller Barbaresco fra dagen før – hos de gode producenter: vinen har åbnet sig og har udviklet al sin "romantik", som Franco sagde. "Husk ihvertfald at trække den op i god tid".

Vinen er lovet hjemme idag tirsdag den 6. maj og den bør ikke mangle i jeres række af gode vinoplevelser. Jeg beklager, at den ikke er så dyr, som den burde være, men både Franco og jeg tror på de beherskede avancer, der får propperne af de gode flasker. Helst nu. Selv om denne 2003 sagtens vil kunne gemmes en fem-seks år til og blive mere.... romantisk i processen.

For at bestille en kasse med seks flasker Barbaresco 2003 send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "FRATIN" i Emne/Subject. Prisen 6 x 165,- kr. = 990,- kr. Fragt 80,- kr. overalt i landet.

Den næste vin er en af de historiske italienske vine:

TORRE ERCOLANA Lazio Rosso IgT 2004

I sin første udgave af bogen "VINO" beskrev Burton Anderson Torre Ercolana således: "...den første mundfuld var lige som at høre Beethovens Femte for første gang: jeg blev overvældet og overladt uden ord for at beskrive denne vin...". I de følgende år har TORRE ERCOLANA levet lidt i det skjulte. Ikke så meget fordi der var noget problem med at sælge de tretusinde flasker, som produktionen bestod af (idag ca. 7.000), men fordi man indså det besværlige i fremstillingen af en vin, der består af druer, der modner på forskellige tidspunkter: cesanese altid hurtigere end cabernet sauvignon og merlot. Det er først i de seneste år, med vinhandlerfamilien Trimanis indtræden i ejerskabet, at vinen er kommet op i en stabilitet, der skaffer vinen gode anmeldelser (to røde glas i årets Gambero Rosso vinguide) og retfærdiggør dens forholdsvis høje pris. Mange vil nikke genkendende til merlot- og cabernetkomponenterne, den lange fløjlsagtige finish, og vil undre sig over TORRE ERCOLANA’s eksotiske karakter (vanille og syltetøj, på den gode måde!): det skyldes den gavnlige cesanese, en drue som vi snart vil vende tilbage til. En flot og sammensat vin der hører til Italiens elite og til de klassiske verdensvine. Det er Giacomo Tachis, Tignanello’s og Sassicaia’s fader, der nu står for den tekniske ledelse af Torre Ercolana. Den ‘grand old masters’ hånd fornægter sig ikke: vinen imponerer mht. sin bløde garvesyre. Et fint møde mellem traditionen og modernitet.

Torre Ercolana stammer fra området omkring landsbyen Anagni, syd for Rom. Som producenten siger: "Det er en vin, der er fremragende solo eller hvis I er i ...godt selskab." Meget holdbar (2004-2014) og en vin der – igen! - ikke burde mangle i jeres perlekæde af gode vinoplevelser. Perfekt til rødt kød, vildt og mellemlagrede oste.

For at bestille en kasse med seks flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten"TORRE" i Emne/Subject.
Prisen er 6 x 249,- = 1.494,-. Fragt 80,- kr. overalt i landet.
BARBERA d’ALBA 2007 DOC Cascina Cucco
Den sidste vin er en saftig, skænk-mig-et-glas-mere Barbera d’Alba 2007 fra Cascina Cucco.
Her vil jeg ikke sige mere end at den er total stål- og flaskelagret og at jeg ved, at I bliver vilde med den.
Den har til sin fordel en ungdommelig charme, som bare siger "drik mig". Prisen er 85,- kr.
I ved godt, at jeg hader det der "skynd jer at bestille, begrænset beholdning, det er lykkedes mig bla bla": der er dog kun 600 flasker og producenten har næsten ingenting tilbage. Ama’r.

For at bestille en kasse med seks flasker Barbera d’Alba 2007 DOC Cascina Cucco, sende blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "BARBERA" i Emne/Subject. Prisen er 6 x 85,- = 510,- . Fragt: 80 kr. overalt i landet.

 

PINSEKASSEN

For at undgå at I skriver tilbage, at I ikke må købe så meget for jeres kone, jeres mand, jeres bankmanager og lignende personer, der burde blande sig udenom, har jeg sammensat et tilbud, der sikkert vil hjælpe både jeres smagsløg og Pinsesolen til at danse lidt livligere:
For at bestille en kasse med to af hver af ovenstående vine, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "PINSESKASSEN" i Emne/Subject.

Prisen er: 998,- kr. Fragt: 80 kr. overalt i landet.
2 x Barbaresco 2003 Sorí Fratin à 165,- + 2 x Torre Ercolana 2004 à 249,- + 2 x Barbera d’Alba 2007 Cascina Cucco à 85,- = 170,-
Nul afhentningsrabat for disse fire tilbud.

Ciao,
Carlo

PS:
(Måske er det lidt omsonst med denne besked) men: hvis du har en hotmail.com mailadresse, er der stor risiko for, at du ikke modtager mine mails længere.
Formodentlig spærrer serveren tekst- og billedtunge mails. Eller hotmail serveren kan ikke lide, at jeg sender til så mange hotmail.com adresser på én gang.
Jeg får dem ihvertfald tilbage som "Undeliverable". Derfor er det rart at vide, at alle rundmails bliver opdateret på hjememsiden www.carlomerolli.dk under netop Nyhedsbreve.

PPS:
Please: når I bestiller husk venligst at skrive med det samme, om I selv henter vinene eller om I ønsker dem tilsendt.

 

OBS! ÆNDRINGER AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A i kælderen, 2830 Virum:
Her kan I også se, hvornår fragten bliver sendt til det som københavnerne kalder provinsen dvs. Hovedlandet og resten af Danmark.

IDAG: Tirsdag den 6. maj: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
Onsdag den 7. maj: LUKKET Fragt til provinsen/BAROLO-smagning RUGANTINO/ALT UDSOLGT
Torsdag den 8. maj: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
OBS!! Fredag den 9. maj: 12:00 til 17:00 OBS!!
Lørdag den 10.maj: LUKKET
Søndag den 11. maj: LUKKET Pinse
Mandag den 12. maj: LUKKET 2. Pinsedag.
Tirsdag den 13. maj: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
Onsdag den 14. maj : LUKKET Leveringer København
Torsdag den 15. maj: 14:00 til 17:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP