Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

25.05.2008 Luiano

Kære Vinvenner,
luiano1.jpg
Pythagoras levede mellem 582 og 507 f. Kr.
Han var den første, der bemærkede at kvinderne har to patter, og at antallet af brystvorter, yver eller patter, på mennesker eller dyr, altid er et lige tal.
To eller multipla deraf. På denne behagelige betragtning byggede han en hel teori om, at universet er baseret på tal og på tallenes harmoni. Musikken kunne udtrykkes med tal og ligeledes fysikkens love. Selv i DNA har man fundet rækker og forbindelser, der henviser til det pytagoriske magiske tal 22. Da han fandt ud af, at vin og hestebønner ikke lod sig udtrykke med tal, tvang han sig selv og sine disciple til en meget streng og asketisk livsførsel. Det blev sektens endelige. Som folkehævn mod Pythagoras anser man friske hestebønner med lagret fåremælksost for en stor delikatesse i Italien. En pecorino, som Pythagoras ville nikke genkendende til, smagen altså, har jeg i kølerummet og hestebønner kan efterhånden købes hos de fleste grønthandlere.

Meget af Pythagoras lære har overlevet, men hvad vinen angår synes de moderne tider at have glemt hans lære og jeg må indrømme, at jeg er med jævne mellemrum fristet til at bruge tal for at komunikere til jer kvaliteten af f devine jeg foreslår. Bortset fra at jeg stadigvæk ikke fatter forskellen mellem en vin på 90 og en på 91, hvad sker der med vine som Freisa, Lambrusco og alle de andre,som I elsker at hade? Tager tallene højde for, at der er nogen blandt jer, der ikke vil sætte pris på en Barolo, om så den fik ethundrede points? Den eneste gangbare klassifikation ville måske være den, der følger vinhandlerens smagløg og vinhandlerens pengepung. Lad os se: på det laveste trin ville vi finde “Indkøbsfejl” og på toppen: “SCOOP”.

For de nye vinvenner: scoop er den vin som (a) smager rigtig godt, (b) har en meget tiltalende pris (c) der er nok af den. Og det er netop derfor, at ugens Luiano Chianti Classico 2006 er et SCOOP.  Almindelig pris er 85,- kr., men efter at vort veteran hold her i Pinsen har banket Luianos ikke-så-veteran-hold 2-1, er aftalen kommet i stand: ikke som resultat af et væddemål men efter rigelig og grundig studium af Luianos vine under gunstige og fordragelige forhold on location. Den med producenten aftalte pris er 55,- kr. ved køb af en kasse med tolv flasker. Det er et SCOOP!

Jeg ved det godt: under den fornyligt afholdte “Pasqua Bassa” promotion solgte jeg Luiano 2005 til 45,- kr. (dog ved køb af 24 flasker fra listen).
Hvorfor denne “stigning” på 10,- kr.?? Ingen stigning: prisen med min normale moderate avance er stadigvæk 85,- kr. Luiano har skiftet vinmager og årgang 2006 er væsentlig bedre og mere vellykket end 2005. Og så er der en detalje, der virker meget tiltalende på mig – og jeg håber også for jer: Luiano 2006 Chianti Classico fremstilles af ren sangiovese druer. Vi har med en mild og venlig vin at gøre, den Chianti Classico I altid ville have et par flasker af og som faktisk er blevet noget af en sjældenhed.
Derfor hvis I er til mørke, tætte Chianti Classico, der dufter af morbær, cedertræ, cigarkasse og chokolade, er Luiano 2006 noget I skal holde jer fra.
Hvis I er til befriende folkevenlige, læskende, milde og behersket tanniske Chianti Classico, der dufter af vin og af:
luiano2.jpg
denne blomst, liljen, som ikke for ingenting er symbolet for Firenze og hele Chianti Classico-distriktet, ja så kan I begynde at bestille og fylde kælderen op. Jeg tør næsten vædde på, at de vinvenner der har købt årgang 2005 af Luiano, il være de første til at bestille!

For at bestille en kasse med tolv flasker Luiano 2006 Chianti Classico DOCG send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
med tekste “LUIANO” i Emne/Subject. Pris 660,- kr. Fragt 100,- kr. overalt i landet.
(Ved køb af færre end tolv flasker er prisen 85,- kr.)

Om Luiano kan I læse her: http://www.luiano.it/en/index.htm og hvis I taler med Alessandro (taler engelsk) kan  også aftale med ham at leje jer ind i gårdens to lejligheder. Luiano ligger ca. 19 km. sydøst for Firenze.

Ciao,
Carlo

PS:

Sidste uges spørgsmål om themøllen har kun givet ét svar: “I den japanske tekultur sætter man enorm pris på skummende te tilberedt af pulver. Pulverkonsistensen resulterer i et højt værdsat skum, og som med så meget andet japansk er tilberedningen nærmest et religiøst ritual. I Tyskland bruges Te-møllen af nogle til at eftergøre dette japanske ritual på mere prosaisk germanervis. Her kunne lidt af forklaringen måske ligge?!”

Det lyder fornuftigt og derfor videre til dagens bakelite-dream: et olivensæt til Martini-cocktail? eller? risen for denne Cocktail-pindeholder og pinde med frugthoved er 400 kr. For cirka de samme penge (395,-) kan I stadigvæk nå NOMA-smagningen nu på tirsdag, den 27. maj, hvor Andrea Rinaldi vil skænke de nye årgange af sine vine. Og for 400,- kr. kan I også bestille
seks flasker af Andreas enkeltmarks vin RIOGLIO Barbera d’Asti 2006. Inkl. levering overalt i landet.

OBS! ÆNDRINGER AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A i kælderen, 2830 Virum:
Her kan I også se, hvornår fragten bliver sendt til det, som københavnerne kalder provinsen dvs. Hovedlandet og resten af Danmark.

IDAG: Søndag den 25. maj: 13:00 til 16:00
Mandag den 26. maj:LUKKET Leveringer Storkøbenhavn
Tirsdag den 27 maj: LUKKET: NOMA-smagningen
Onsdag den 28. maj: LUKKET Fragt til provinsen
Torsdag den 29. maj: 14:00 til 17:00 Fragt til provinsen
Fredag den 30. maj: 12:00 til 17:00
Lørdag den 31. maj: LUKKET
Søndag den 1. juni: 13:00 til 16:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP