Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

11.07.2008 Krabaten

Kære Friadgangister!

Der kom en kølevogn forbi ved det nye lager, sådan ved en to tiden i går eftermiddags. På dens hvide sider stod der med halvfjerdserbogstaver “Hirtshals” Fiske... et eller andet.
Den så meget suspekt ud, som den holdt der i solen i det feriehalvtomme industriområde. Damen, der sad og røg ved siden af førersædet, spurgte direkte, om jeg ikke skulle have noget fisk til aftensmaden. Hendes accent var bestemt ikke hirtshalsk og heller ikke på nogen fjern måde kystjysk. Den lød mere som tilbagelænet vesterbrosk af den bramfrie art, som hører grøntorvet og andre mindre gastronomiske erhverv til.

“Hvis den er frisk...” svarede jeg. “Fanget i nat,” sagde hun, men hendes øjne indrømmede, at replikken måske var noget slidt men altid brugbar. Jeg gik om bag kølevognen og det første jeg så var en kasse med gråbrune skiver af noget, som engang havde været sildehaj: “Fylder de ikke snart rundt, de bøffer ?”

Hendes mands accent var heller ikke til at tage fejl af: ærkekøbenhavnsk: “Jo, det er en optøet tunfisk. Jeg har den kun fordi her i Nordsjælland vil folk have noget nemt at smide på grillen, men se hvad jeg har her...” sagde han stolt, mens han åbnede en kasse med lækre mellemstore og havduftende jomfruhummere. Dem måtte jeg have (det er dem I ser på panden i baggrunden). “Og blåmuslingerne er også friske”, sagde han igen, mens han åbnede en ny kasse med knust is. “Et øjeblik, jeg skal ind og hente pengene” og mens jeg var inde på lageret, tænkte jeg at manden og hans kone også skulle opleve noget godt. Jeg tog en flaske hvidvin ud til parret. Jeg kunne se, at manden var glædeligt overrasket og han kvitterede med den krabat I ser på billedet. Og for at jeg ikke skulle tro, at jeg fik noget foræret sagde han: “Der er ingen, der vil have den alligevel...”.
krabat.jpg
Jeg tog et par flasker af den vin jeg havde foræret til sælgeren med hjem. Den ene flaske havnede stort set i maden og den anden delte familien Merolli til en fiskeaftensmad: cozze danesi alla marinara, pandestegte jomfruhummere med citronmelisse, efter en gammel “Hirtshalsk” opskrift... Mens blæksprutten simrede og maden blev tilberedt,  blev jeg nødt til lige at ringe til Paoletto Cóntini og fortælle ham, at hans Tyrsos Vermentino di Sardegna 2007 DOC var “eccellente”. (Blæksprutten, en “seppia”, ligger nu færdigkogt i køleskabet og havner i en salat senere i aften.)

Fiskeglade Friadgangister kan starte her:

For at bestille en kasse med seks flasker Vermentino di Sardegna 2007 DOC Cóntini send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “HIRTSHALS” i Emne/Subject. Prisen er 450,- (6 x 75,- kr). Fragten 80,- kr. overalt i landet.

Ciao,
Carlo

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP