Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

01.10.2008 Valuta for pengene 2. del

Kære Vinvenner,

Som lovet har jeg "studeret" Tonaghe 2005 i går til ovnstegt lammeslag og i dag har jeg testet (“at teste” lyder meget bedre end “at drikke”...) sjatten til en
valutaforpengene2.jpg
maccheroni med pecorino, broccoli og brødkrummer. En rustik, varm efterårsret af nem udførelse for de vordende selvkokke.

Nå, tilbage til Cannonau (Tonaghe er navnet på vinmarken), der klarede “dagen derpå” med bravour. Den var forbløffende bedre end jeg huskede! Masser af smag i en nærmest kærtegnende stil. Den har en renhed og en saftighed, som er en ..... billigere vin værd. Det er nemlig på prisen, at skoen klemmer.

Jeg snakkede med Paoletto Cóntini igen idag. Han er helt oppe at køre, fordi hans Vernaccia Antico Gregori for andet år i træk har modtaget de stadigvæk meget eftertragtede tre glas i Gambero Rosso vinguiden. Og hans Nieddera Rosato blev kåret blandt de bedste tyve italienske rosévine. Vel at mærke ud af sekshundrede smagte. Når det regner på præsten....:

“Carlo du sælger vinen til den pris, som anmelderne mener vinen skal koste, og gerne lidt billigere. Jeg sender dig en kreditnota eller holder dig skadesløs, når du bestiller næste gang.“
“Tak, Paolo, men det kan betyde, at alle de mistroiske og de tøvende blandt vinvennerne vil tro, at det kun er skuespil.” Filosofisk svar fra Paoletto: “Dem om det: når de andre er begyndt at opdage, hvor godt vinen smager, får du solgt ud alligevel.....og kan genbestille”.

Facit: vinen skulle gerne koste 85,- kr. Vinhulen.dk siger, at den er 69,70 kr. værd. Paolo Cóntini, producenten, siger lidt mindre, ca. 60,- kr.  Da det er hans penge, siger jeg 59,- kr. og lad os se, hvad I siger!

Det var matematikken. Nu også noget om smagen: servér Tonaghe kølig 16-17 grader, til ovnstegt lammekød, lidt rustikke pastaretter, og lagrede oste. Glimrende også til alle slags svinekød. Fremragende som bydevin, solo, men husk så temperaturen: 16-17 grader. Hvis I ikke synes om den, er der totalgaranti: pengene tilbage. Ja, også fragten.

Ikke fordi der er forfærdeligt meget af den, ca. 60 kasser og lur mig, om I ikke bliver ret glade for denne Cannonaus karakter og gode drikbarhed.

For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CANNON” i Emne/Subject. Pris 708,- kr. (12 x 59,-). Fragt: 125,- kr. overalt i landet.

Som I kan se er det ikke al kritik, der kommer for at skade. Vinhulen.dk har kastet lys på en vin, som jeg havde forsømt lidt og når både producenten og vinhandleren er enige i anmelderens vurderingen så er der kun til at sige tak til det hårdtarbejdende panel.

FIRE NYE CRU-landkort

I serien Enogea er der nu kommet fire nye kort over cru-enkeltmarkerne i kommunerne: Serralunga d’Alba, Barbaresco, Treiso, Neive.

“Forfatteren” er Alessandro Masnaghetti, én af de mest begavede og rejsende italienske vinskribenter. Han er ved at kortlægge alle de bedste produktionsområder. Kortene er på engelsk og uundværlige
for den seriøse winefreak, for vinklubber og vinskoler. Alle de andre kan også have glæde af dem, ikke mindst fordi kortene er ajourførte, meget detaljerede og vil pynte godt i enhver vinkælder eller vinbutik. Der er udgivet kort over Barolo-kommunerne Monforte og Castiglione Falletto, samt kommunerne Panzano og Gaiole i Chianti Classico distriktet. Og nu altså: Barolo-kommunen Serralunga d’Alba og de tre Barbaresco kommuner: Barbaresco, Treiso og Neive.

Kortene koster 100,- kr. plus porto 29,- kr. pr. styk. Ved køb af fire kort er favørprisen 340,- kr. plus porto 29,-kr. Ved køb af alle otte kort er favørprisen 650,- kr. og portoen 29,- kr.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. og skriv hvilket kort I ønsker.

Kan kortene sendes sammen med vin uden at de bliver ødelagte, er forsendelsen gratis.

OPSAMLINGSTILBUD

Jeg ved det godt: I kan ikke følge med. Det er også unfair: jeg beskæftiger mig ikke med andet end italiensk vin,mens I har et job, en familie og andre ting at tænke på. Et par vinvenner og min medarbejder Tai har foreslået, at jeg laver et opsamlingstilbud, én eller to flasker af hver af de mange tilbud, som jeg har sendt i de seneste uger. God idé.

Og dog: der er ingen minimumstvang, så I kan altid komponere jeres bestilling ved at plukke en eller to flasker fra alle de ugentlige mails og sende den til mig på en svarmail. Alle tilbud siden den 30. august er gældende.

Hvis I ønsker tilbud på andre vine, er I velkomne til at benytte jer af BANAN-HANDEL formularen, som senere på dagen vil optræde på hjemmesiden www.carlomerolli.dk. Hvis I ikke ved, hvad BANAN-HANDEL er for noget, læs gerne videre på http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=449&Itemid=93. Dér vil I også finde noget om SCOOP’et Zanovello, der “smager rigtig godt” som jeg skulle hilse og sige fra flere vinvenner, der allerede har genbestilt.

Ciao,
Carlo

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

I DAG: Onsdag den 1. oktober: LUKKET
Torsdag den 2. oktober: 14:00 til 17:00
Fredag den 3. oktober: 14:30 til 18:00
Lørdag den 4. oktober: LUKKET
OBS: Søndag den 5. oktober: 12:00 til 14:00 OBS OBS OBS
Mandag den 6.oktober: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 7. oktober: 14:00 til 17:00
Onsdag den 8. oktober. LUKKET
Torsdag den 9. oktober: 14:00 til 17:00
Fredag den 10. oktober: 14:00 til 17:00
Lørdag den 11. oktober: LUKKET
Søndag den 12. oktober: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP