Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.01.2009 Christiana

Kære Vinvenner,
Christiana
Hvem er det, der dukker op den 29. december 2008, helt uventet, lige da jeg havde opgivet håbet på overhovedet at få noget vin fra hende i år? Det er såmænd Cristiana Galasso, den “smagsomstyrtende” vinproducent. “Smagsomstyrtende” er en oversættelse af det italienske “Sovversivi del gusto”: det er en løs forening af madhåndværkere, vinbønder og landmænd og –kvinder, der i det små og langt væk fra mediernes opmærksomhed fortsætter med at producere fødevarer, hvis duft, smag, konsistens og arbejdsmetoder går stik modsat de moderne industrialiserede tendenser. Det er ikke længere noget med at “small is beautiful”. I dag er det bydende nødvendigt med: “small is necessary”. Og ”small” er ikke – kun – et spørgsmål om tal. Det er et spørgsmål om mentalitet: om producenten - ikke produktet.

Cristiana Galasso har en mild og på én gang standhaftig udstråling, en stædighed der har bragt hende fra et diploma som grafisk designer til den diminuitive kælder ved San Valentino ved Chieti. Vi er på godt oppe i bakkerne, næsten femhundrede meter over havets overflade: landskabet er ru, vinmarken belejres nærmest af vildt voksende skov og krat. Samme karakteristika som vi finder i hendes vine. Av!! Her vil de fleste af jer begynde at falde fra: “Er hendes vine ikke blide og bløde?”

Nej, det er de ikke: de fylder munden med renhed og en vildskab, med kompakte indtryk der løsner sig i elegante og delikate smagsnuancer. De fleste af jer har købt og er blevet fortryllet af hendes Lusignolo. Det er en “cerasuolo”, en mørk rosé. Navnet stammer fra “cerasa”, dialekt for “kirsebær”: farven minder noget om kirsebær. Lusignolo (“Nattergalen”) kan klare alle slags mad og også jeres tørst engang I er færdig med at spise eller når I ønsker en god bydevin.

Til venstre i billedet ser i Cristianas Montepulciano d’Abruzzo: det er årgang 2005, på hele 14%, naturlig, ufiltreret, en vinterbulderbasse der vil vise al sin bonde-elegance sådan hen ved det andet glas. Den vin, der overrasker mest dog, er den hvide Lama Bianca: det er en hvidvin af “storslået personlighed”, som en italiensk vinjournalist skrev, en smilende og sky hvidvin der gør skam af vore fordomme og af alle de, der mener at trebbiano-druen ikke kan give andet end konsumvine. Lama Bianca er ufiltreret, fyldig, indeholder 13 elegante procent i alkohol og er en anelse, men kun en anelse aromatisk: allerede fra den måde den lægger sig ned i glasset, sløret som en vårbrud eller netop som måne-dis (Lama Bianca “Hvid Klinge”, navnet henviser til månestrålen) vil den vække nysgerrighed og drikkelyst. Holdbar til slutningen af 2010 og velegnet også til ost og hvidt kød samt grøntsagsretter. Suveræn til fiskesupper og krydrede fiskeretter.

  • LUSIGNOLO 2007 Cerasuolo Montepulciano DOC  100,- kr.
  • D’UGNI 2005 Montepulciano d’Abruzzo DOC  125,- kr.
  • LAMA BIANCA 2007 Trebbiano d’Abruzzo DOC  100,- kr.

Mit forslag: en kasse med to af hver af vinene, lige for at smage om det passer, det jeg siger: at man burde sætte folk som Cristiana på finansloven og kun lade hende beskæftige sig med at dyrke druer og fremstille vin. Som det er nu, arbejder hun i en børnehave for at have råd til at lave vin som hun synes vinen skal laves: maximum af gode druer, minimum af resten. Det betyder at den vin som skulle have været i Danmark engang i september, kom først på åretes tredjesidstedag. Værd at vente på. Og årsag til glæde, nu at den er kommet.

For at bestille en kasse med to flasker af hver send blot en svarmail med teksten “CRISTIANA” i Emne/Subject. Prisen er 650,- kr. Fragt: fra 1 til 13 flasker: 125,- overalt i landet.

BONUS: til de første elleve af jer, der bestiller, medsender jeg en gratis flaske af FANTE. Det er en Montepulciano d’Abruzzo 2006 tilegnet forfatteren John Fante, hvis far var fra Abruzzerne, en forfatter som Cristiana er særlig glad for.

Ciao,
Carlo

PS:
UDSALG? nej!
Noget der er meget bedre: http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_facileforms&Itemid=165

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: (indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

Mandag den 5. januar: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 6. januar: 14:00 til 17:00
Onsdag den 7. januar LUKKET
Torsdag den 8. januar: 14:00 til 17:00
Fredag den 9. januar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 10. januar: LUKKET
Søndag den 11. januar: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP