Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

14.01.2009 En smadrende anmeldelse og RYD OP 2

Kære Vinvenner,
smadrende.jpg
I formiddags læste jeg følgende anmeldelse af en af mine favorit vine:

“Ikke helt vellykket vin fremstillet af 80% Sangiovese og 20% Montepulciano. Lidt pudsig frugtig og lidt saftet duft med en vaniljeagtig sødme. I munden er vinen frisk med nogen frugt med blomme og stikkelsbær, et lidt disharmonisk smagsblend.Overvejende tør og stram med en noget ram bitterhed”. (vinsiderne.dk)

Nu har jeg taget et par flasker hjem for at smage vinen igen og få bekræftet min gamle overbevisning: at vinanmelderne er dygtige, har forstand på vin, og rammer præcist, når de roser en af mine vine. De er inkompetente, forstår ikke et muk rammer ved siden af når de ikke gør det. (Åh, livet er enkelt!)

Bevares, en anden anmelder havde skrevet om samme vin i samme årgang: “Violet. Røget over i lejrbål og varm med parfumerede kirsebær og en
snert af krattede toner og kvas. Smagen er frisk og blød med krydrede og krattede toner og smag af kirsebær. Ret stringent og upoleret. Kvaliteten er fin, men det er ikke nødvendigvis sikkert, at smagssammensætningen vil appellere til almenheden. Tanninerne ligger godt i finalen. 1,00.”

(Dette “1,00” betyder ellers i anmelderpanelets vurdering, at prisen passer: faktor 1,00 x 75,- kr. = 75,-.)

Som sagt: nu vil jeg smage på vinen og....ja: hvad ville det hjælpe, hvis jeg nu fandt, at vinen er en lækkerbidsken? Intet, vel? Jeg vil kun blive bekræftet i, at smagssammensætningen appellerer til mig og – måske - ikke til almenheden. Nej: det er jer, der er “almenheden” og det er jer,
der skal smage på denne fine Montescudaio Rosso 2006 fra vingodset Sorbaiano ved Pisa.

Derfor: der følger en gratis smageflaske sammen med jeres næste bestilling på mindst 12 flasker (inden den 31.ds). Den eneste “pligt” I påtager jer er
at skrive et par linjer tilbage om vinen, hvad I synes om den, om prisen passer (75,-) og hvor meget I ellers vil give for den. Jeg samler trådene, tips, forslag og opresumerer jeres indtryk, gode såvel som mindre gode, i en kommende mail.

Og hvad er det I bør bestille nu? Ja, lad os følge en anmeldelse, der varmer om hjertet:

CHIANTI CLASSICO 2003 DOC Terra dei Cavalieri, La Loggia Violet. Næsen har kvas og røde bær - over i kirsebær. Træ og tertiære nuancer titter frem. Smagen er blød og rund med mørke kirsebær, skovbund, tjære, træ og saftigt snit fra perfekt sat frugtsyre og intens frugt. Flot, flot vin. ***KTS 1,32    Pris  95,00 kr v/1 fl. Anmeldt 04-10-2008  af www.vinhulen.dk

KTS er ikke et telefonselskab, men betyder at vinen er en Kanonvin Til Spotpris og ifølge panelets mening er den 95,- x faktor 1,32 = hele 125,40 kr værd. Til 95,- kr. er den et fund. Til 90,- kr. burde I skynde jer at råbestille den, før nogen anden skribent kommer til at skrive ... ufordelagtigt om den.

For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.  med teksten “KANONVIN” i Emne/Subject.
Prisen er 1.080,- (12 x 90,- kr.). I alle kasser én gratis flaske Montescudaio Rosso 2006 (værdi 75,-) til jeres vurdering. Fragt fra 1 til 13 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

Ciao,
Carlo

  • PS
    Flere har spurgt, hvorfor skal RYD OP-listen rekvireres, hvorfor bliver den ikke sendt rundt som ugemail ?
    Af to grunde: mange vine har jeg kun i begrænset beholdning og de forsvinder ret hurtigt (som mange desværre har måttet sande med Messorio, Scrio og Paleo). Det er i øvrigt et sandt rydop salg og ikke et udsalg: derfor er jeg først og fremmest interesseret i at begunstige de trofaste vinvenner, der vil anskaffe sig nogle gode flasker.
    RYD-OP aktiviterne fortsætter og der er god gennemtræk. Listen bliver ajourført næsten dagligt. Leder I efter gode til spændende vine i kup-prisklasse send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “RYD OP” i Emne/Subject.
  • PPS
    Zanovello 2006 IgT Cabernet er nu igen på lager til uændret pris: 69,- kr. Ditto gælder Parmigiano Reggiano til uændret pris: 200,- kr. kg.
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP