Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

01.02.2009 Den perfekte cappuccinomaskine...


Kære Vinvenner,


Den perfekte cappuccinomaskine...

Danmark
er blevet et
“caputchino”- & latte-land. • Lur mig om mange af jer, der læser denne mail, ikke har en espressokaffemaskine stående i køkkenet.
 • Og jeg er sikker på, at I også har en blender.
 • Hvis I har en blender men ingen cappuccino-maskine, så fortvivl ikke!
 • I er i besiddelse af den perfekte cappuccinomaskine!
- lav en god kop espresso (andre former for kaffe er også OK)
- kom espresso’en i en kop
- varm lidt mælk op
- hæld den varme mælk i blenderen
- lad blenderen køre i en snes sekunder
- hæld den blendede mælk ovenpå kaffen
- VÆRSGO`: en cappuccino præcis magen til den I kan få hos den bedste “barista”!
 • Lidt praktisk: når I måler den portion mælk op, der skal i koppen, så husk at mælken vokser i volumen under piskningen, derfor skal I varme lidt mindre mælk op end der er plads til i koppen. Opvarmingen vil også gå hurtigere og det sidste af skummet vil kunne lægge sig flot på overfladen af kaffen. (Med lidt øvelse vil I også kunne lære at lave smileys og små mønstre med skummet, men det er kun pral...) 
 • På dette tidspunkt vil der sikkert være nogle af jer, der begynder at spørge sig selv, hvad i alverden denne cappuccino historie har med italiensk vin at gøre.
 • En hel del. Ideen om den perfekte cappuccino maskine fik jeg, mens jeg tænkte på Bananhandlen. Noget så enkelt og ligetil, et  redskab for reel og rigtig handel, som I har ved hånden og som I er begyndt at bruge med lige dele frækhed og fortrolighed. I denne uge har fjorten vinvenner benyttet sig af Bananhandlen og jeg har ikke hørt klager. Ikke endnu, ihvertfald. Måske bliver Bananhandlen rigtig udbredt, når nogle dygtigere kollegaer vil begynde at kopiere ideen og sprede den. Hvem ved!
 • En idé til gengæld, som jeg har lyst til at kopiere, er den form for salg, hvor en vin tilbydes til “gruppekøb”. Gruppekøb virker lige som den G.A.S. jeg omtalte i sidste uge. Forskellen må være, at deltagere i G.A.S kender hinanden, mens køberne der køber i gruppe ikke nødvendigvis kender hinanden: de er kendt af vinhandleren. I Danmark har jeg set ideen praktiseret af vinforum.dk.
 • Jeg ved ikke, om det virker eller ej, men jeg har haft lyst til at afprøve idéen: jo flere flasker jeg får solgt over en periode, jo billigere bliver det for den enkelte. Altså: den enkelte vinven får fordelen af den stærkt rabatterede pris, selv om han eller hun kun køber kun lidt. Principielt kun én flaske. Interessant, ikke?
Priserne betinges af, hvor mange flasker jeg kan sælge ved operationen:
 • PRIS 1= standardpris
 • PRIS 2 = den lidt lavere pris
 • PRIS 3 = den rigtige lave pris, som den enkelte opnår, hvis der er mange nok om buddet.
Reglerne er enkle - og strenge:
 • Kort reaktionstid: tilbuddet gælder kun det antal dage, der angives i selve tilbuddet. Typisk en uge.
 • I vælger og bestiller vinene i det ønskede antal: intet tvangsminimum.
 • Ordren er bindende: jeg sender en svarmail om, at ordren er noteret. 
 • Når tilbudsperioden er slut, sender jeg en mail med besked om operationen er lykkedes eller ej, dvs om antallet af ordrer har nået/ikke nået målet for den laveste pris.
 • Hvis ja: sender jeg en faktura. Betalingsfrist: 3 arbejdsdage.
  Hvis nej: I skal ikke tænke mere på det.
 • Vinene sendes eller kan afhentes, når alle fakturaer er betalt. Ordrene er som sagt bindende. Hvis én eller flere deltagere fortryder ordren efter at kvantum er nået, eller hvis fakturaerne ikke bliver betalt inden betalingsfristens udløb, kan jeg vælge enten at annullere tilbuddet og returnere de indbetalte penge eller eventuelt at forhandle individuelt med de enkelte deltagere.
For at anskueliggøre det hele starter vi med to vine: en kanonvin i en kanonårgang og en favorit vin: 2001 Riserva af Barolo “TABUI”  ( http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=480&Itemid=93) og den elskede og kendte CIABATTA 2005 Riserva Morellino di Scansano fra Erik Banti.
 • TABUI Barolo Riserva 2001: PRIS 1 = 315,- kr.
  Ved samlet køb på 96 flasker eller over: PRIS 2 = 249,- kr.
  Ved samlet køb på 240 flasker eller over: PRIS 3 = 225,- kr.
 • CIABATTA 2005 Riserva Morellino di Scansano DOC: PRIS 1 = 145,- kr.
  Ved samlet salg på 120 flasker eller over: PRIS 2 = 105,- kr.
  Ved samlte køb på 300 flasker eller over: PRIS 3 = 89,- kr.
        
TILBUDDET STARTER SØNDAG den 1. februar og slutter lørdag den 7. februar.
 • Fra 1 til 13 flasker er fragten 125,- kr. Over 13 flasker er fragten som fra tariffen på hjemmesiden. Vinen kommer i originale trækasser à seks flasker.
 • For at deltage i gruppekøbet send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “TABUI 01” i Emne/Subject og/eller “CIABATTA 05” i Emne/Subject. Skriv hvor mange flasker I ønsker at bestille. Husk at anføre, om I vil afhente eller om I ønsker vinene leveret.
Ciao,
Carlo

PS

 • Flere Vinvenner har spurgt, om der skulle være flere Barolo i rydoplisten, ældre Barolo. I har al min forståelse, men ældre Barolo er samlerobjekter, ikke noget der skal ryddes op i. Medmindre I tænker på at rydde dem op ifm. snarlige glædelige sammenkomster med venner og god mad. Jeg har fundet et par flasker, men det er ikke alverden. RYD OP: de “sølle rester” kan ses på RYDOP listen –
  det må blive nr. 5. Forlang den ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “RYDOP” i Emne/Subject.
 • Til gengæld hører jeg gerne om jeres oplevelser med fire vine, der har “rykket”: Zanovello, Sangió, Chianti Classico 2003 La Loggia og Riserva 2005 Luiano. Jeg påtænker en rubrik “Vinvennerne mener” og jeres “anmeldelser” vil kunne bruges af andre vinvenner eller besøgende af hjemmesiden. Alt i anonym form og “stort set” i uredigeret stand. Skriv løs til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .
OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: (indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)
I DAG : Søndag den 1. februar: 13:00 til 15:00
Mandag den 2. februar: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 3. februar: 14:00 til 16:30
Onsdag den 4. februar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 5. februar: 14:00 til 17:00
Fredag den 6. februar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 7. februar: LUKKET
Søndag den 8. februar: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP