Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.02.2009 Missionærstillingen...

Kære Vinvenner,
missionaerstillingen.jpg
I forgårs
var jeg inviteret ud for at smage noget kød fra Fassone-kvæg, en gammel piemontesisk race. Det var udskæringer fra en (nok ex-) fritgående ungtyr på tredive måneder og næsten firehundrede kilo. Der er fremragende kød i Danmark (i Danmark er der masser af "fremragende": man skal bare lede efter det), men kødet her var i særklasse. Da vi kun var fem personer, stillede værten en magnum Barolo 2001 enkeltmark Cerrati på bordet. Eller var det en dobbeltmagnum? Som høfligheden byder, blev der godt nok skænket et par smagesprøver til de to naboborde, der kiggede lidt spørgende, men ellers blev flasken tømt.

Hvorfor blev vinen drukket ud? Jeg kan forestille mig, at I har et par frække forklaringer lige parate på tungespidsen, men svaret er kun: vinen smagte godt og var nem at drikke.

Logik for vinvenner! Ja, måske, men hvor er det dog vigtigt at huske denne enkle kendsgerning. Det er grundstenen i al det vi beskæftiger os med: maden, gastronomien, vinanmeldelser, tykke vinbøger, avisartikler, korte notater, vinreklamer og bagetiketter. Nemheden.

Så er det flintrende lige meget, om det er en dyr Barolo eller en fornuftigt prissat Nero d'Avola. Det er ikke de vilde akrobatiske stillinger, der gælder mht. vin, kun den missionære: nyderen ovenpå, flasken under. Tillad aldrig flasker med dyrt klingende navne at stille jer i den akavede, krampagtige situation, at I skal retfærdigøre, hvorfor vinen smager som den nu smager, hvis den ikke smager jer. Naturligvis gælder det ikke om at være overfladisk, ubetænksom. Alle vine fortæller en historie og den skal nyderen lytte opmærksomt til, men historien skal have en happy ending. Aldrig ligge under flasken.

Nu har jeg kun treoghalvtreds flasker 2001 Cerrati  Barolo (215,-) i almindelige flasker og ikke nogen 2001 Barolo Cerrati i store flasker, desværre. Forleden ankom der dog en lille palle fra Cascina Cucco, der ejer vinmarken Cerrati i Serralunga. Magnum og dobbeltmagnum 2004, som I ser på billedet. Der fulgte en sød seddel med fra producenten: "Caro Caro, per i tuoi migliori Clienti". Som oversat betyder: "Kære Carlo, til dine bedste Kunder."

Jeg ringede til Pierangelo dernede og sagde, at jeg kunne godt forstå det store "C"  i Clienti, respekt for kunderne, men: "Det er da ikke din mening, at jeg skal forære flaskerne væk, vel?" "Nej Carlo, det er kun et tegn på, at vi er meget glade for det arbejde du har gjort i 2008, men hvis du ser på fakturaen, så står flaskerne ikke til nul euro. Du får dog en pæn pris og hvis du vil, kan du give den rabat videre til dine kunder. Og så er der også prøver på de andre af vore vine, som du ikke gider 'arbejde for'.

Nåh, på den måde. De andre vine er Cascina Cuccos barriquerede Barbera og Langhe Rosso, som altid kommer op at skændes med mine smagsløg: vine som jeg ikke synes er "nemme at drikke". Men smages skal de da og jeg lover at referere om dem. Hvad de store flasker angår, her er hvad Pierangelo mener med "Per i tuoi migliori Clienti".

 • UDSOLGT!!!
  MG 1,5 liter Barolo 2004 DOCG Cascina Cucco
  Alm. pris 410,- PRIS: "Per i tuoi migliori Clienti": 315,- kr.
 • UDSOLGT!!!
  DbMG 3 liter Barolo 2004 DOCG Cascina Cucco
  Alm. pris 615,- PRIS: "Per i tuoi migliori Clienti": 490,- kr.

Vinen er klassisk Barolo fra topårgangen 2004. Ikke en skygge af barrique, en del finesse og løfter om et langt og roligt liv: 2004 til 2014 og så frem til 2018-2020 alt efter opbevaringsforholdene. Nemme at drikke fra nu af, iøvrigt.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “MISSIONÆR MG” i Emne/Subject for magnumflasken og/eller “MISSIONÆR DBMG” i Emne/Subject for tre-literen. Fragten er 75,- kr. pr. flaske overalt i landet.

LIDT MERE OM GRUPPEKØB

Sidste uges tiltag (*) har affødt et vredt brev fra DAFIECA (“Dansk Forening af Importører af Espresso- og Cappuccinomaskiner”) og en del spørgsmål om gruppekøb:

 • (1) "Hvis jeg har budt på den laveste pris og den ikke bliver opnået, hænger jeg så på den næstlaveste pris?"
  SVAR: Nej. Men det modsatte er rigtigt: hvis man har budt på den næstlaveste pris og det bliver den laveste pris, der opnås, så får man vinen til den laveste pris.
 • (2) "Hvorfor skal du vente til alle har betalt?"
  SVAR: Fordi det desværre er set før i lignende salgsformer, at der altid er nogle, der "jazzer" prisen ned
  for så at udøve deres fortrydelsesret. Fortrydelsesretten pilles der ikke ved men heller ikke ved de betingelser,
  der udgør basis for gruppekøbet. Ordrene er bindende men skulle én eller flere springe fra – no questions asked – ville jeg
  vurdere på basis af den frasprungnes køb, om jeg vil aflyse runden og/eller kontakte de enkelte bydere.
 • (3) “I uge 7 er der mange, der holder vinterferie. Kan betalingsfristen strækkes til uge 8?”
  SVAR: Ja, naturligvis: jeg holder ikke vinterferie og havde derfor ikke taget højde for det!”
 • (4) “Store rabatter, store avancer?”
  SVAR: Nej, som regel spyttes der i bakken også af producenterne, som er interesseret i mersalg
  og i øvrigt er mine faste fornuftige avancer ret kendte blandt de trofaste vinvenner. Jævnfør de gamle mails.
 • (5) “Gælder gruppekøb kun de lidt dyrere vine?”
  SVAR: Nej, jeg skal kun have nok af vinene for at sætte dem på gruppekøb.
  Herefter et par eksempler som I kan byde på i denne uge:

Morellino di Scansano 2006 DOC- 2007 DOCG Erik Banti
PRIS 1 = Standardprisen ved én flaske 69,- kr.
PRIS 2 = Ved samlet køb på 180 flasker eller over: 60,- kr.
PRIS 3 = Ved samlet køb på 360 flasker eller over: 55,- kr.

TILBUDDET STARTER IDAG onsdag den 4. februar og slutter søndag den 8. februar.

 • * Fra 1 til 13 flasker er fragten 125,- kr. Over 13 flasker er fragten som fra tariffen på hjemmesiden.
 • * For at deltage i gruppekøbet send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “MORELLINO 06” i Emne/Subject.
 •  Skriv hvor mange flasker I ønsker at bestille. Husk at anføre, om I vil afhente eller om I ønsker vinene leveret.

(*) Det er sidste uges mail:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=493&Itemid=93

Status p.t. er som følger:
109 flasker TABUI  2001
87 flasker CIABATTA Riserva 2005

“Tip en ven”- funktionen er nu fremhævet i bunden af ugemailen, som I altid finder opdateret på hjemmesiden. Summa summarum: gruppekøb = rigtige engros priser til privatforbrugere.

Ciao,
Carlo

PS:

 • Der er allerede indløbet flere vinanmeldelser fra jer.
  Så snart min webmand tager sig sammen (hej Finn!) www.finnp.dk , vil I kunne læse dem i en dedikeret rubrik på hjemmesiden: “Det mener VinVennerne.” Lige nu vil jeg sige, at de største ros er tilgået den tørre, sprøde, fyldige, elegante hvide union mellem den sicilianske grillo-drue og den sydfranske viognier.
  Denne hvidvin er et MUST for alle. Selv for folk, der lige som jeg, ikke har hvidvin som presserende prioritet i livet. Det var kærlighed ved første slurk og en smag, som vi ikke havde prøvet før! Prisen taget i betragtning overvejer jeg et scoop, men uanset hvad, ville I blive umådelig glade for denne sicilianske hvidvin og en smag, vi ikke anede kunne findes.
  GRILLO-VIOGNIER 2007 Sicilia IgT: 85,- kr.

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: (indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG : Onsdag den 4. februar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 5. februar: 14:00 til 17:00
Fredag den 6. februar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 7. februar: LUKKET
Søndag den 8. februar: 13:00 til 15:00

UGE 7s åbningstider i mailen nu på søndag

 

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP