Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

15.03.2009 Gækkebrev

Kære Vinvenner,

Gækkebrev En vin jeg gerne
vil drikke solo
men ej den berømte
der slutter med olo
nej, blot en hvid
der slutter med aia
i glasset er dejlig
og med lyset leger

Navnet står med prikker
...........
og prisen stikker ikke.
Nej, det gør den faktisk ikke. Den er forbløffende fornuftig i forhold til vinens “vægtfylde” og der er mere: hvis I gætter navnet på vinen og bestiller mindst seks flasker af den, giver producenten og jeg en delvis sponsorering af fragten overalt i landet.

For at bestille
en kasse med seks flasker ........Riserva 2006 send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med vinens navn “..............” i Emne/Subject.
Prisen er 570,- kr. (6 x 95,- kr.). Fragt 1 til 13 flasker: 50,- kr. overalt i landet.

Om denne hvidvin
kan jeg sige, at den fremstilles af 50% trebbiano, 30% chardonnay, 20% vermentino fra enkeltmarken af samme navn, en af de ældste vinmarker på Sorbaiano godset. Produktionen er på kun ca. sekstusind flasker om året. Producenten siger, at duften er delikat og minder om gyvel og blåregn samt om delikate vanilla og ristede toner (nænsomt barriquelagret altså). Smagen er tør men særdeles blød, harmonisk, elegant og vedvarende.

Faktisk ret overraskende i den prisklasse: det skyldes formodentlig det lave udbytte: kun 3.500 kilo grønne druer pr. hektar. Vinen egner sig til at blive nydt solo og den er fremragende til skaldyr, grillstegte rejer og rustikke patéer. Også meget fin til uspecificeret smørrebrød (minus sild), som den blev nydt til sidst.
Serveres kølig: 13-14 grader.

INDBYDELSE – Mød vinbonden: Grazia Picciolini Fattoria di Sorbaiano.

Sidste frist for tilmelding var i går lørdag den 14. marts.
Tilslutningen har været pæn, der er stadigvæk plads til en snes vinvenner, men ellers glæder jeg mig til en rolig afvikling og en fordybelse i de dejlige vine fra Fattoria di Sorbaiano præsenteret af ejeren,
Grazia Picciolini (programmet, tilsendes senere idag til de tilmeldte eller kan ses på nettet i sidste uges mail).

TORRE ERCOLANA 2004 Lazio IgT, Colacicchi GENKENDELSENS GLÆDE

At vinen var god, det vidste jeg, naturligvis. At den tilhørte Italiens vinelite vidste jeg også. Men jeg havde ikke smagt den længe: at den var blevet så god, kom som noget af en dejlig overraskelse. Kender i fornemmelsen? I havde ikke regnet med, at den flaske I netop havde delt med en kær person skulle være noget specielt og straks fortryder I, at flasken er tom, at I ikke har en anden én af samme vin ved hånden lige med det samme! Det var det, der skete for mig forleden med:

TORRE ERCOLANA 2004 Lazio IgT, Colacicchi

Mon ikke det er sådan en blød kærtegnende vin, den alle bordeauxproducenter drømmer om at fremstille?” sagde den vinven jeg var sammen med og som skyndte sig at købe tolv flasker? Jeg skrev ifjor:

“I sin første udgave af bogen "VINO" beskrev Burton Anderson Torre Ercolana således: "...den første mundfuld var lige som at høre Beethovens Femte for første gang: jeg blev overvældet og overladt uden ord for at beskrive denne vin...".

I de følgende år har TORRE ERCOLANA levet lidt i det skjulte. Ikke så meget fordi der var noget problem med at sælge de tretusinde flasker, som produktionen bestod af (idag ca. 7.000), men fordi man indså det besværlige i fremstillingen af en vin, der består af druer, der modner på forskellige tidspunkter: cesanese altid hurtigere end cabernet sauvignon og merlot. Det er først i de seneste år, med vinhandlerfamilien Trimanis indtræden i ejerskabet, at vinen er kommet op i en stabilitet, der skaffer vinen gode anmeldelser (to røde glas i årets Gambero Rosso vinguide) og retfærdiggør dens forholdsvis høje pris.

Mange vil nikke genkendende til merlot- og cabernetkomponenterne, den lange fløjlsagtige finish, og vil undre sig over TORRE ERCOLANA’s eksotiske karakter (vanille og syltetøj, på den gode måde!): det skyldes den gavnlige cesanese. En flot og sammensat vin der hører til Italiens elite og til de klassiske verdensvine.
Det er Giacomo Tachis, Tignanello’s og Sassicaia’s fader, der nu står for den tekniske ledelse af Torre Ercolana. Denne ‘grand old masters’ hånd fornægter sig ikke: vinen imponerer med sin bløde garvesyre. Et fint møde mellem tradition og modernitet.

Torre Ercolana stammer fra området omkring landsbyen Anagni, syd for Rom. Som producenten siger:  "Det er en vin, der er fremragende solo eller hvis I er i ...godt selskab." Meget holdbar (2004-2014) og en vin der – igen! - ikke burde mangle i jeres perlekæde af gode vinoplevelser. Perfekt til rødt kød, vildt og mellemlagrede oste. Torre Ercolana er en klassiker og en af de ældste og mest præmierede vine fra Lazio. Holdbar og flot i den moderne, polerede stil med to røde glas i Gambero Rosso guiden i år.”

To røde glas
betyder at vinen var med i finalen om at blive valgt til de eftertragtede tre glas. Er jeg alene om at synes om vinen? Næppe.

Vinblogger Zoli skrev: “Colacicchi’s Torre Ercolana has achieved a sort of cult status in Lazio over the last decades. It is hard to get, expensive, and absolutely world class. The wine is a blend of the local Cesanese di Affile and the international  varietals of Cabernet Sauvignon and Merlot. Think supertuscans and you are not that far away. Velvety, complex, a load of fruit, just absolutely perfectly balanced.”

Derrick Young
placerer vinen blandt de ti bedste italienere: “TORRE ERCOLANA (Lazio)
This is far and away the rarest wine I’ve ever tried to track down. From Lazio (not one of the great areas you’re probably saying),  but this is the stuff of legends.
Produced only in great years and from the best of the vineyard, it was created by Luigi Colacicchi, one of Italy’s most notable 20th Century composers, at his Anagni estate now run by Marco Trimani. A Cabernet / Merlot / Cesanese mix, it has powerful claret associations but, unlike most great Bordeaux, so little is made that it’s sold at a price-and-a-half many moons before it’s ready for market.

Nettet og vinguiderne er spækket af lovord over for denne vin, som nu på sit femte år begynder at byde sig til i fuld flor. Torre Ercolana er kendt som en holdbar vin og denne 2004 har endnu mindst fem gode år foran sig. Hvis I ikke har allerede gjort det under flytteudsalget i juli i fjor og nydt godt af de 20% rabat, jeg gav dengang (* (88) Torre Ercolana 2004 Colacicchi, Lazio 245 kr. minus 20% = 196 kr.), vil jeg opfordre alle vinelskere til at sikre sig en flaske eller flere: selv til den normale pris (245,-) er den et must. Især for dem af jer der er glade for bordeaux-stilen og dem der ønsker vine, der er rigtigt blide men også har karakter.

Der er kun 219 flasker af denne også for Latiums vine top årgang: I kan vælge ét af de tre følgende tilbud for at sikre jer dette “skjulte klenodie”, som I fortjener at smage:

(A) Bestille mindst seks flasker med gratis fragt overalt i landet (6 x 245,-= 1.470,-)

(B) Bestille 11 flasker og modtage 12 flasker, én gratis, stadigvæk med gratis fragt overalt i landet (11 x 245,- = 2.695,-)

(C) Deltage i gruppekøbet som starter i dag og slutter lørdag den 21. ds:
    Hvis der opnås salg af mindst 180 flasker bliver flaskeprisen igen 196,- som under flytteudsalget i juni 2008.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “TORRE” i Emne/Subject og tilføj bogstav (A) eller (B) eller (C) for at indikere det tilbud I har valgt.


Ciao, Carlo


PS: Alt tyder på at MUTINA - min – og jeres favoritte - Lambrusco, kommer lidt tidligere i år: ultimo april.

UGE 12-13

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: (indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG: Søndag den 15. marts: 13:00 til 15:00
Mandag den 16. marts: LUKKET- SORBAIANO Smagning
Tirsdag den 17. marts: 14:00 til 16:30
Onsdag den 18. marts: 14:00 til 17:00
Torsdag den 19. marts: 14:00 til 17:00
Fredag den 20. marts: 14:00 til 17:00
Lørdag den 21. marts: LUKKET
Søndag den 22. marts: 13:00 til 15:00
Mandag den 23. marts: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 24. marts: 14:00 til 16:30
Onsdag den 25. marts: 14:00 til 17:00
Torsdag den 26. marts: LUKKET – Smagning
Fredag den 27. marts: 14:00 til 17:00
Lørdag den 28. marts: LUKKET
Søndag den 29. marts: 13:00 til 15:00
Mandag den 30. marts : 14:00 til 17:00
Tirsdag den 31. marts: 14:00 til 16:30
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP