Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

01.04.2009 Ikke kun Lambrusco

Kære Vinvenner,

Alle ved, hvordan “vor” Lambrusco ser ud(*). Derfor får I et billede af en espresso kaffemaskine, den legendariske FAEMA E 61.
ikkekunlambrusco.jpg
Maskinen blev lanceret af firmaet Faema i anledning af Italiens 100 års forening. Med sin balancerede termostyring var den dengang den mest avancerede espressomaskine. Det er den på mange måder også idag. Så meget at den stadigvæk er i produktion, dog nu semiautomatisk. Billedets beauty står i baren på restaurant Acquamarina og er en original model fra 1961. Der er lidt nostalgi over apparatet men bliv ikke snydt:  E 1961 kæler for jeres espresso og skummer jeres mælk lige som for otteogfyrre år siden.

Endnu en grund til at besøge Acquamarina, hvor smagningen af hvide vine blev afviklet på en afslappet og for alle lærerig måde. Lige så afslappet og lige så lærerig var den følgende middag. Vi blev efterhånden tredive personer og jeg var glad for at kunne teste nogle af mine vine sammen med den glimrende fiskemenu tilberedt af chefen, John Leslie. Få har hørt om ham, flere og flere vil gøre det. De retter, der blev serveret, var et delikat koncentrat af smag, middelhavske indtryk, nænsom og til tiden dristig tilberedning af helleflynder, sandart og alt godt fra det danske hav.

John Leslie har lovet at gentage det hyggelige mesterstykke nu på mandag den 6. april. Der er stadigvæk en seks-otte pladser tilbage, som I kan bestille, hvorefter restauranten er fuldt besat. Ikke dårligt gået i en by hvor hverken hvidvin eller fisk ligger på toppen af favoritskalaen. Middagen blev i øvrigt afsluttet med en tallerken ost for at aflive endnu en myte: at hvidvin & ost er en vanskelig “parring”.

Prisen for fiskemiddagen er 495,- kr. per person. Dette inkluderer udvalgte vine. Udvalgte af hvem? Både af jer og af mig, mest af jer. Vinprogrammet sendes direkte til de tilmeldte.

Fohindrede, ferierende og distant friends: ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ACQUAMARINA” vil I modtage programmet og et tilbud, som I får meget nemt at sige nej til. (Men så snyder I jer selv for gode, nye hvidvinoplevelser og rørende lave promotionspriser!)

Og hvis I bor i nabolaget af Odense, er der en meget interessant smagning af de gode (røde)
Piemonte vine fra Cascina Baricchis Natale Simonetta.
Dato: 4. april 2009
Tid: 14:00 til 17:00
Sted: Birkum Kohave vej 116, 5220 Odense SØ.
Pris: Kr. 75,- (fratrækkes ved køb af mindst 12 fl.)
Tilmelding: Senest 2. april, ved at skrive til denne adresse.
Ledsagere: Det er muligt at medbringe ledsagere, oplys venligst hvor mange ved tilmelding.

Tilmeldinger til: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

LAMBRUSCO (IGEN)

Den første bølge af trofaste Lambrusco-elskere, -nydere og -entusiaster har allerede meldt sig under fanerne med saftige bestillinger. Vejrguderne smiler til dem – og mig. Så meget at det er oplagt at lave en testkasse med seks forskellige Lambrusco for dem og især for alle jer andre vantro, der ikke har set Lambrusco-lyset. Eller som bedre udtrykt af én af jer, der absolut ikke havde noget imod at blive citeret med navn: “Drop det skummende sprøjt eller drik det selv, send mig kun (gode) tilbud på regulære menneskevine.” En utvedydig besked, kan man sige. Og føjelig som jeg er, har jeg strikket sammen et tilbud på “normale” vine. Se herom senere i mailen, men først “gaven” til den gruppe af ligesindede tosser som har deres mands og kvindes mod i behold og indrømmer åbent og ærligt, at ja, “vi kan li’ Lambrusco”!
ikkekunlambrusco1.jpg
Fra verdens ældste aftapper af Lambrusco, Charli 1860, en kasse indeholdende:
1 x MUTINA 2008 (55,-),  1 x Salamino di Santa Croce (65,-),  1 x Pruno Nero (65,-), 1 x Nivola (65,-),
1 x Enrico Cialdini (85,-), 1 x Vecchia Modena, Premium (85,-)

For at bestille sådan en kasse send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CHIARLI” i Emne/Subject. Prisen er 420,- kr. overalt i landet. Fragten bliver delvis sponsoreret af Anselmo Chiarli, som påskønner min og jeres ihærdige kærlighed for hans vine: 80,- kr. overalt i landet.

Med i kassen er der beskrivelser af alle Lambrusco-vinene, en anbefaling til nogle retter som bedst egner sig til denne type vin og en indbydelse til at besøge Chiarli i Modena. OBS: Mutina flasken er ikke med på billedet, da den blev “brugt” som... rekvisit.
Men se den her (*).

DE NORMALE MENNESKEVINE

Heldigvis er der ikke mangel på “normale menneskevine” og jeg vil lægge ud med et tilbud på Fattoria di Luianos nye Chianti Classico: den solbeskinnede, gyldne årgang 2007. Den Chianti Classico vi alle ventede på! Rund, blød, saftig, nem at drikke og karakterfuld. Der er lige nu kun 98 karton af den. For få til at den kan udnævnes til SCOOP, men det er den vin, der vil gøre jer til venner med Chianti Classico eller bekræfte jeres venskab på den fineste måde.

Hov! Men kostede den ikke 55,- kr. for et par måneder siden? Jo, men det var årgang 2006 og det var en  introduktionspris, da Luiano ønskede at præsentere sig for vinvennerne. Det skev jeg. Et tilbud er et tilbud og det skal snuppes, mens det gælder. Jeg kan dog forsikre jer om, at når dette parti vil være udsolgt, vil der være mange af jer, der stadigvæk vil spørge efter det. P.t. er denne 2007 en af de bedste vine i mit sortiment, uden undtagelser.

For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “2007” i Emne/Subject. Pris: 936,- kr. (12 x 78,-kr.). Ved køb af mindst 12 flasker skriv venligst om I vælger: (A) delvis sponsoreret fragt overalt i landet: 80,- kr. eller (B) gratis bæretaske med plads til seks flasker (pris: 75,-).

Da vinen først ankommer på lageret senere i dag, har jeg kun billedet af bæreposen: den er praktisk, robust og kan bære op til seks flasker (også selv om de ikke er Chianti Classico...) Flasken her på billedet er en prøveflaske, som jeg fik for at bedømme vinen, som er nu smagt, nydt og godkendt af yours truly.
ikkekunlambrusco2.jpg
Obs!
P-e-r-f-e-k-t til lammekød!! (Chianti Classico’en 2007 altså, ikke bæreposen.)

Ciao, Carlo

(*) Hvis ikke, kig på: http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=510&Itemid=93

Gruppekøbet: denne gang er det Erik Banti, der vil “chippe ind” i Gruppekøbet.
Først gav han mig et kanontilbud på Aquilaia 2006, så ville han give mig kompensation, hvis jeg kunne sælge mindst 1.200 flasker af denne særdeles velsmagende rødvin. Prisen er 95,- kr. (nedsat fra 115,- en pris som hverken I eller jeg troede meget på). Men se her: hvis quotaen 1.200 flasker kan nås inden den 18. april, bliver vinen faktureret til: 62,- kr. Hvis det ikke er et fund, ved jeg ikke hvad et fund er. For at være med i Gruppekøbet send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “AQUILAIA-Gruppe” i Emne/Subject.
Vil I have smag for sagn, kan I betale 85,- kr., og så bliver differencen refunderet, hvis I beslutter jer for at deltage i Gruppekøbet og målet nås.  
Tilbuddet er også sendt til vinvennerne på Engros-listen.

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG:  Onsdag den 1. april: 14:00 til 17:00
Torsdag den 2. april: 14:00 til 17:00
Fredag den 3. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 4. april: LUKKET
Søndag den 5. april: 13:00 til 15:00
Mandag den 6. april: LUKKET – Smagning ACQUAMARINA
Tirsdag den 7. april: 14:00 til 16:30
Onsdag den 8. april: 12:00 til 18:00
Skærtorsdag & Langfredag: LUKKET
Påskelørdag: 11:00 tl 14:00
Påske & 2. Påskedag: LUKKET
Tirsdag den 14. april: 14:00 til 17:00
Onsdag den 15. april: 14:00 til 17:00
Torsdag den 16. april: 14:00 til 17:00
Fredag den 17. april: LUKKET
Lørdag den 18. april: 11:00 til 14:00 OBS! OBS! OBS!
Søndag den 19. april: LUKKET
Mandag den 20. april: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 21. april: 14:00 til 17:00
Onsdag den 22. april: 14:00 til 17:00
Torsdag den 23. april: LUKKET – CHIANTI-smagning
Fredag den 24. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 25. april: LUKKET
Søndag den 26. april: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP