Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

12.04.2009 God Påske

Kære Vinvenner !
godpaaske.jpg
Jeg ved ikke, om I også har det sådan med jeres job: nogle gange føler jeg mig som en verdensmester, andre gange som denne klodes elendigste vinsælger. Uden overdrivelse.

Den mildest sagt uprofessionelle side af mig kom frem i går aftes, da jeg gensmagte den sardiske Nieddera 2004 fra Cóntini. Tidligere på dagen var der kommet en kunde forbi lageret og købte seks flasker af vinen. Han spurgte: “Har I fået den igen? Den er en fremragende vin til pengene.” Med skam at melde svarede jeg som det var: at vinen var gået i stå enten på grund af den misvisende etiket (vinens farve er dyb rubinrød, etiketten indikerer noget andet) eller på grund af den ukendte drue (nieddera) men sikkert som følge af min manglende insisteren på vinen. Har jeg skrevet scoop, så regner jeg med, at vinen “selv klarer” salgsarbejdet. Forkert: i det hav af tilbud vi modtager hver dag, har selv de bedste vine brug for at blive bragt til vinvennernes opmærksomhed. Her er hvad jeg skrev:

SCOOP: NIEDDERA 2004 Valle del Tirso IgT, Sardinien, Cóntini Til prisen 85,- må vi være i Danmarks elite, når det gælder forholdet mellem pris og kvalitet.

Farven er dyb rubinrød. Næsen har krydrede jordbær og delikate toner af vanille, bare en antydning lige til at pakke vinen ind som den gave den er. En rigtig klassisk næse hvor igen de delikate vanilletoner åbner for skovbær, vilde blomster og kakao. Kakao!!?? Jo, hvis I finder tiltalende strejf af chokomælk, så er det ikke jeres smagsløg, der har brug for en skadesoprettelse: den bløde og runde smag bærer med sig behagelige antydninger af den fineste chokolademælk!
 
Smagen er sødmefuld på den gode måde med toner af blomster og lakrids: præcis og balanceret så nyderen ikke bliver træt af vinen. Intens vin der fik mig til at tænke om mig selv: “Jeg må blive dygtigere til at promovere de vine. Det er utroligt, at denne herlighed af en vin ikke er blevet bedre “markedsført” af mig.” Sådan en vedvarende og fast smag, sådan en komplet vin finder man kun i de højere prisklasser: faktisk koster vinen kun 85,- kr., fordi jeg købte et parti op, der var bestemt til USA, som I kan se fra bagetiketten. Andre årgange af vinen koster lidt over ethundrede kroner. Årgang 2004 bekræfter sin bonitas også hvad Sardinien angår, og jeg tog et par flasker af vinen hjem
til at ledsage påskens lammebov (*). Hverken gæsterne eller jeg fortrød det. Det vil I eller ikke!

Ciao, Carlo


GRUPPEKØB:  AQUILAIA2006 Toscata IgT
Erik Banti: I skrivende stund er vi 140 flasker fra målet.

Gruppekøbet: denne gang er det Erik Banti, der vil “chippe ind” i Gruppekøbet. Først gav han mig et kanontilbud på Aquilaia 2006, så ville han give mig kompensation,
 hvis jeg kunne sælge mindst 1.200 flasker af denne særdeles velsmagende rødvin.  Prisen er 95,- kr. (nedsat fra 115,- en pris som hverken I eller jeg troede meget på).
Men se her: hvis quotaen 1.200 flasker kan nås inden den 18. april, bliver vinen faktureret til: 62,- kr. Hvis det ikke er et fund, ved jeg ikke hvad et fund er.
For at være med i Gruppekøbet send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “AQUILAIA-Gruppe” i Emne/Subject. Vil I have smag for sagn, kan I betale 85,- kr., og så bliver differencen refunderet, hvis I beslutter jer for at deltage i Gruppekøbet og målet nås.  

Kan I huske I SOVVERSIVI DEL GUSTO ?

De “smagsomstyrtende producenter” ?
Vi snakkede om dem første gang i mailen den 4. januar.

Nu har de udgivet en bog hvor de præsenterer sig selv og deres produkter: det er ukendt slaraffenland af mennesker og lækkerier der bliver beskrevet (italiensk og engelsk) og portrætterede med indføling og følsom kameraføring, både i farver og sort og hvidt. Enogtredive producenter der har valgt landbrugets vej : olie, trøfler, øl, vine, charcuteri,
honning, ost, frugt, kornprodukter. Mundvandet begynder at løbe.

Bogen ligner en coffee-table book men er i realiteten også en dør der åbner sig på et univers som har været skjult også for fagfolk der beskæftiger sig med mad og vin døgnet rundt.
godpaaske1.jpg
En god læsning og god inspiration til de kommende Italiensrejser. Bogen har 200 sider og koster 20 euro dvs 149,50 kr.

Kan bogen sendes sammen med vin er fragten gratis. Ellers porto ifg. PostDanmark : 58,- kr (Bogen vejer 1,2 kg!)

Den “sovversiva” Cristiana Galasso, der har sendt bøgerne, betaler gerne portoen for dem der køber hendes vine:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=483&Itemid=93

(*) Jeg finder boven mere tiltalende end køllen eller andre udskæringer: Gotlam, salt lidt peber, rosmarin og ti timer ved halvfjerds grader. En oplevelse af de rare.

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

Påske & 2. Påskedag: LUKKET GOD PÅSKE!
Tirsdag den 14. april: 14:00 til 17:00
Onsdag den 15. april: 14:00 til 17:00
Torsdag den 16. april: 14:00 til 17:00
Fredag den 17. april: LUKKET
Lørdag den 18. april: 11:00 til 14:00 OBS! OBS! OBS!
Søndag den 19. april: LUKKET –
Mandag den 20. april: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 21. april: 14:00 til 16:30
Onsdag den 22. april: 14:00 til 17:00
Torsdag den 23. april: LUKKET – CHIANTI-smagning
Fredag den 24. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 25. april: LUKKET
Søndag den 26. april: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP