Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

17.05.2009 Søndagsmailen

Kære Vinvenner,

Til forskel fra visse vine, som når de er udsolgte, så er de udsolgte, kan DVD’en printes i næsten uendelige mængder. Ikke at vi regner med at slå lokalhits som "Borte med blæsen" eller "Vagabonderne på Bakkegården", men der har været pænt gennemtræk i beholdningen og de første spage anmeldelser er ved at løbe ind, som vil deltage i præmien ‘middag for to’ for bedste anmeldelse. Altså: for at bestille jeres eksemplar af filmen bag bogen "Vin & Vrøvl" send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "FILMEN" i Emne/Subject. Pris: 129,50 + 25 kr. for forsendelse med PostDanmark. Kan DVD’en sendes sammen med vin, bortfalder de 25,- kr.


Og nu til noget ... mindre seriøst end filmKunsten:


ROSATO

Hvem kunne gætte, at I var blevet så vilde med rosévine??

I næste uge skulle vi gerne modtage en ny rosé 2008 SCHAVA IgT Vallagarina Rosato fra de Tarczal. Prisen: 75,- kr. Vinen vil blive brugt til at erstatte de eventuelt udsolgte rosévine i tilbudskassen: ROSE.

ROSE-Tilbuddet gælder stadigvæk men ikke længe, da som sagt visse af de tolv vine i kassen er ved at være udsolgte. For at høre nærmere om tilbuddet og se flaskerne, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med
teksten ROSE i Emne/Subject.

Ankomsten af SCHIAVA 2008 fra de Tarczal får mig til at skrive lidt mere om dette nye Hus i vort sortiment. Jeg vil starte med de to vine, som er de Tarczals vistikort og afgjort Husets to bedste vine:
sondagsmailen1.jpg
PRAGIARA 2003 IGT Vallagarina     
Saftig, i fuld vigør, balsamisk strejf. Raffineret og med mange facetter. Rigtig godt håndværk: de tre klassiske bordeaux druer smelter harmonisk sammen i denne i alle sine detaljer omhyggeligt sammensatte rødvin.
Lige som en fin sølvkande: korpus og elegance. Pragiara’s produktion er på ca 2.500 flasker. Vinen er en blanding af tre druer og derfor fremstilles den kun i de årgange, hvor alle tre druer, merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc når fuldmodenhed. Vinen lagrer tre år på egetræsfade før frigivelsen. Næsten et must for bordeauxvine-elskere.

HUSAR Marzemino Superiore di Isera TRENTINO DOC
Den nuværende ejer, Ruggero de Tarczals tip-tipoldefar var netop Husar, dengang Trento var en del af det østrig-ungarske verdensrige. Det første jeg tænkte var, at jeg må prøve at sælge en flaske af denne vin til Husar Pub på Frederiksberg og til gardehusarerne. Det med pubben har jeg ikke gjort noget ved endnu, men igår kom en af vore vinvenner forbi lageret og sagde: “Den vin bliver jeg næsten nødt til at købe, da jeg selv er løjtnant i Husar-regimentet.” Jeg blev nysgerrig for at finde ud af, hvad navnet “husar” betød og fandt ud af, at det stammer fra latinsk cursarius 'sørøver' via ungarnsk og serbokroatisk gursar, husar. Oprindelig en let rytter i en bereden grænsemilitia,
en slags guerilla-hær, hvis hovedformål var at bekæmpe tyrkerne.

Men hvordan smager vinen?
Smagen, ja: her kan I smage, at vi er så langt væk fra vinglobalisering, som man kan komme. Allerede det er, for mig og mange af jer, et stort plus! Druen marzemino findes stort set kun her i Trentinos Vallagarina-dal.
Godt udbredt i det tilgrænsende Veneto og sporadiske forekomster i Lombardia og Emilia Romagna. Hvor druen stammer fra, er der ingen vished om, men de fleste vinlærde er enige om, at den stammer fra Kaukasus, nærmere betegnet Armenien. I Isola degli Armeni i Venedig har man fundet en drue “verzami”, hvis DNA er næsten overlappende med marzeminos.

Lad mig skrive en lille advarsel: det er ikke en vin for alle. Farven er rubinrød, duften meget intens og jeg kunne straks genkende blomsten: viol. Smagen er fyldig og bred, meget harmonisk, varm og med et aromatisk strejf,
der blander en behagelig bitterbid med nuancer af lakrids og moden frugt.

Husar kan sagtens nydes alene, da der er meget at “grave op” i glasset. Vinen bliver ved med at åbne sig og er tilpas blød til at kunne blive serveret uden mad og skænket som den er. Det er dog til maden, at husaren folder sig helt ud: retter med svampe, rødt og hvidt kød uden for stærke, for krydrede saucer, stegt svinekød og charcuteri. Træk gerne op en lille time i forvejen og lad vinens blomme og rustikke frugt ånde i et stort glas eller i en karaffel.

Husar stammer fra de Tarczals egne vinmarker, Castello, Brugnara and Dossi, som ligger som en krans omkring gården på højre bred af Adige floden.


MOZART

Få vine i verden har haft det held og den ære at blive nævnt i en verdensberømt opera, Mozarts “Don Juan”. Om så det var denne type marzemino, som Mozart kalder “Eccellente” eller en anden type Marzemino, er emne for debat
mellem producenterne i Veneto og Trentino. Min mening kan I læse her: http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=93


HVIDE: de Tarczals hymne til det lette liv
sondagsmailen2.jpg
Lige så koncentrerede, nuancerige og sammensatte de Tarczals røde er, lige så lette, floreale, læskende, diskrete og nærmest sky af sig er producentens hvide. Det talte jeg om med Ruggero: ”Carlo, det ved jeg godt, at mange, måske også du, efterlyser en større koncentration, en større druetypicitet i de hvide vine, men jeg kan nu lide at drikke mine vine, jeg kan lide at folk trækker flasken op og lytter til violinen fremfor bassen. Markedet, forbrugerne er ved at give mig ret: i halvfemserne blev jeg skældt ud, fordi harmonien og legen på de lette druetoner ikke var nok. I de sidste år oplever jeg, at der er flere og flere, der bruger mine vine til bryllupper, konfirmationer
men også som bedre daglige vine, der fint passer til panini, lette anretninger, fiskeretter, skaldyr, sushi....”. STOP!! råbte jeg i telefonen: ”Spiser I sushi hjemme hos jer? serverer du sushi i din “Vineria”?” “Nej, men det gør man i de lande, som jeg eksporterer til og vor Gewürztraminer, som er tør og kun let aromatisk, er en udmærket ledsager til sushi...”.

Nå, når producenten selv mener det, hvad skal jeg sige andet end “Buon Appetito”? Jeg smagte den ellers til en kold anretning med forskellige salame, porchetta og kogt skinke. Perfekt og nul sushi-afsavn. Herefter et oversigt over de Tarczals vine:

RØDE:

(1) Marzemino di Isera 2006 Trentino DOC   75,- kr.
(2) Cabernet Franc 2005 Trentino DOC   75,- kr.
(3) Cabernet Sauvignon 2005 Trentino DOC   75,- kr.
(4) Merlot 2005 Trentino DOC   75,- kr.
(5) Teroldego IgT Vallagarina 2007   75,- kr.

HVIDE:

(6) Pinot Bianco 2008 Trentino DOC   75,- kr.
(7) Chardonnay 2008 Trentino DOC   75,- kr.
(8) Müller Thurgau 2008 Trentino DOC   75,- kr.
(9) Traminer Aromatico IgT Vallagarina   99,- kr.
(10) Moscato Giallo 2008 Trentino DOC   75,- kr.

Prøv en kasse med én flaske af hver: Samlet pris: 774,- kr. Fragt: 125,- kr. overalt i landet.

For at bestille en kasse med én af hver af ovenstående vine send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “TARCZAL”. Pris: 774,- kr. Fragt: 125,- kr. overalt i landet.

de Tarczal fremstiller mindre partier fra enkeltmarker, som han kalder "SELEZIONI" og som hører til blandt de bedste i Trentino, ja måske i Italien, som tilfældet er for “Pragiara” og “Husar”:

(11) “Belvedere” IgT Vallagarina Bianco   99,- kr. (Hvid af druen incrocio Manzoni = riesling krydset med pinot bianco)
(12)  “Brut de Tarczal” Hvid tør mousserende Metodo Tradizionale  135,- kr.
(13) "Husar" Marzemino Trento Superiore 2006 DOC   115,- kr.
(14) "Campiano" Merlot Trentino 2003 DOC   155,- kr.
(15)  "Pianilonghi" Cabernet Sauvignon 2004 DOC   155,- kr.
(16) "Pragiara" Rosso IgT Vallagarina 2003   168,- kr.


Prøv en kasse med én flaske af hver. Samlet pris: 827,- kr. Fragt 125,- kr. levering overalt i landet.

For at bestille en kasse med én af hver af “SELEZIONI” send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SELEZIONI” i Emne/Subject. Pris 827,- kr.  Fragt: 125,- kr. overalt i landet.

For at bestille én flaske af hver af alle de Tarczals vine (16 diverse) send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ALLE” i Emne/Subject. Prisen er 1.601 kr.  Fragt: 125,- overalt i landet.

Kassernes sammensætning kan naturligvis ændres: ved køb af mindst tolv ens flasker er fragten gratis overalt i landet.

Ciao,
Carlo


PS:
Flere har udtrykt et ønske om at kunne modtage søndagsmailen om lørdagen. Fremover vil søndagsmailen “udkomme” nogle gange om lørdag og nogle gange om søndag.

Tallet på Emne/Subject linjen i denne mail er et kontroltal til vort interne brug.  

PPS:
Der er kommet fire barriques, den ene er nu solgt. Der er så tre  barriques (vintønder à 225 liter). Prisen er 755,- kr. stk. Afhentet. Foto haves.


OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE
på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG:   Lørdag den 16. maj: LUKKET
Søndag den 17. maj: 13:00 til 15:00
Mandag den 18. maj: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 19. maj: 14:00 til 17:00
Onsdag den 20. maj: 14:00 til 17:00
Torsdag den 21. maj: LUKKET Kr. Himmelfart
Fredag den 22. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 23. maj: LUKKET
Søndag den 24. maj: 13:00 til 15:00
Mandag den 25. maj: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 26. maj til og med fredag den 29. maj:
14:00 til 17:00
Lørdag den 30. maj: LUKKET
Søndag den 31. maj: LUKKET
Mandag den 1. juni: LUKKET

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP