Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.05.2009 Grill & Griller

Kære Vinvenner
grillgriller1.jpg
I går kørte jeg gennem den smukke Kollerødvej. Den Nordsjællandske natur var i fuld blomstring: det er virkelig en rejse værd. Selv for vivennerne der skulle bo i det smukke Silkeborg egn eller i de lige så idylliske de fynske Alper.
Jeg tænkte ikke på vin (det sker),  men på hvor heldige vi er, hvis vi bare tænker os om. Da hjemmeholdet  gav en øl efter kampen, var øllet en Wiibroe. Jeg tænkte på sidste gang jeg havde smagt en Wiibroe:

“Den dag
vi bankede Snekkersten
sagde Buch
“Wiibroe er en udmærket øl”.
Sådan ligger
livets sejr
og sommeraftner
rund omkring os:
Blot vi er sammen
og tør række ud”.


Nu var det Brødskov IF vi bankede, og det holdt hård før vi gjorde det, men øllet og budskabet er nok de samme. Derfor lad os “keep it simple”, som man siger på engelsk, eller: “hvor svært kan det være?” Gæsterne kommer og I har en køleskabskold flaske af , nej, ikke (kun) Wiibroee, klar men af den superlæskende liflige Chiaretto del Garda 2008 “Den fulde Kone” (75,- kr.).  Roséen som er perfekt som velkomstdrik og aperitif.

Så står
I og roder ved gløderne, mens I skænker et lige så køligt glas af MUTINA Lambrusco Grasparossa 2008. Det dejlige syrlige i vinen kan sagtens klare lidt grillet kylling, men I har allerede trukket en bastflaske Chianti 2006 DOCG op og venter på gæsternes og vennernes første forbløffede bemærkninger: “Det smager da godt...”, “Jeg regnede ikke med....”, “Hold da ferie hvor er den fyldig...”.

Denne 13,5% kraftige Chianti spænder godt af med jeres grillretter og kan sagtens bære hele grillfesten, men på et tidspunkt er der altid en eller to blandt jeres venner og gæster, der har “forstand på vin” og vil spørge “Det er godt med den sjanti, men har du ikke noget rigtig godt, vi kan smage?.....”.

Som de perfekte og generøse værter I er, tryller I frem en flaske af enkeltmarken Cerrati 2004 Barolo fra Cascina Cucco. Først når jeres vinekspert af en ven har væltet sig i vinen og tvunget jer til at hente et par flere flasker fra jeres gemmer, kommer udtalelsen: “Åh, en rigtig klassevin, den koster mindst tohundredeoghalvtreds kroner”. I vil smørgrinende afsløre at: “Nej, den koster kun 165,- og jeg har faktisk købt den i Gruppekøb til 132,- ....”.

Ja: hvor svært kan det være? For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GRILL” i Emne/Subject. Sættet bestående af én af hver af ovenstående flasker kan I købe for: 350,- kr. Fragt: 125,- kr. overalt i landet. Fragten er den samme ved bestilling af et dobbeltsæt: fort at bestille to flasker af hver (700,- kr. ) send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “2xGRILL” i Emne/Subject.


DESIGN-GRILLER


Jeg har skrevet det før “når en italiensk vinproducent keder sig, eller synes at der skal ske noget, er det første han/hun gør at redesigne etiketterne. Design for living.”

Alessandro Palombo, fra Luiano, er ikke meget anderledes end alle de andre. Fomildende omstændighed er dog, at han har en søster, som er graphic designer. Det er hende, der har trumfet en restyling af Luianos etiketter igennem.

Fornyelsen rammer SANGIÒ hårdt, da den vil forsvinde fra scenen og firmaets sortiment.

Derfor ringede Alessandro i dag og gav mig et restparti-tilbud, som jeg hverken kunne eller ville sige nej til. Som Alessandro skriver: “Sangió er en supertoskaner med streg under toskaner. De fyrre procent merlot er fra yngre vinplanter og er perfekt integreret i sangioveses tres procent fra vore ældste vinstokke. Barrique lagring har været kort, diskret og på gamle fade: derfor siger jeg, at vinen har ikke mistet sit toskanske “imprint”

Vinavisen.dk gav vinen fem stjerner ud af fem og kunne smage det dejlige ved vinens herkomst:

  • * Sangió di Luiano, Rosso Toscano IGT, Italien 2005 100 kr., (*)
  • Denne rødvin både dufter og smager langt væk af Italien.
  • Den har en fin duft  og en blød og lækker smag.
  • Hver en krone værd. (OBS! den kostede 100,- kr. dengang!)


Det er nok fordi
merlot mildner det rustikke i sangiovese og Sangió kan ledsage såvel mere raffinerede kødtilberedelser som mere solide bonderetter som for eksempel billedets “ciavattoni-bønner med olie salt og peber.” (Et stykke ost til og så er det kongespise). Sangió er også velegnet solo.

Da disse ord
blev skrevet i august 2008, lød tilbuddet:Ved køb af 12 x Sangió er prisen 78,- (i stedet for à 100,-) og I skal lede længe blandt supertoskanerne for at finde én, der er magen – dvs så god! - til denne.

I dag er påskønnelsen den samme, vinen er dejlig både som drikkemoden grillven og som holdbar kældervin (tre-fire år fra nu af), men etiketten vil forsvinde og Alessandros dekort burde fåjer til at ile til tangenterne: Restpartipris: 65,- kr./flasken
grilgriller2.jpg
For at bestille
send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten SANGIÒ i Emne/Subject. Skriv venligst hvor mange flasker I ønsker.Fragt fra 1 til 12 flasker: 125,- kr.

Ciao,
Carlo


(*)
Det er nu ikke kun, når vinene får en god anmeldelse, at anmeldelserne bliver citeret:selvsamme vinavisen.dk “slagtede” i søndags Erik Bantis Aquilaia med tre stjerner ud af fem:
 
Aquilaia, Erik Banti, Toscana IGT, Italien 2006 85 kr.En lidt enkel rødvin, der ikke helt lever op til Erik Bantis sædvanlige standard – eller til prisen.

Størstedelen
af vinen er nok blevet solgt til 62,- kr. i Gruppekøb, men uanset prisen menerjeg at have hørt fra flere af jer, der har købt og smagt vinen, at Aquilaia var netop en vin, der blev bedre og bedre, når den åbnede sig i glasset. Eller hvad? Spørgsmålet er ikke uden betydning, da jeg har investeret heavy i denne vin pga. det glimrende forhold mellem smag og valuta for pengene. S.U.
 
Apropos smagninger og anmeldelser vil jeg slutte med at citere det hårdtarbejdende vinhulen.dk, hvis panel har smagt sig igennem en del Barolo. “Vore” Barolo fik meget fine anmeldelser både hvad kvalitet og ikke mindst pris angår. Det har inspireret mig til et kommenteret tilbud, som vil ryste jeres smagsløg men ikke jeres pengepung. Er I interesseret i Barolo forlang tilbuddet ved at sendeen svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “BAROLO” i Emne/Subject. (Tilbuddet er sendt automatisk til Friadgangisterne.)

PS

  • Min udmærkede webmand Finn P. har installeret en dankort-betalingsenhed på forsiden af hjemmesiden.
  • Mange har efterlyst den for at betale online særbestillinger o.a. Nu er den der: brug den flittigt!
  • Min webmand www.finnp.dk er parat til at installere også hos jer. Kontakt Finn P. her Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .


OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE
på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: (indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG:    Onsdag den 20. maj: 14:00 til 17:00
Torsdag den 21. maj: LUKKET Kr. Himmelfart
Fredag den 22. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 23. maj: LUKKET
Søndag den 24. maj: 13:00 til 15:00
Mandag den 25. maj: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 26. maj til og med fredag den 29. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 30. maj: LUKKET
Søndag den 31. maj: LUKKET
Mandag den 1. juni: LUKKET

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP