Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

14.06.2009 Gewürtz og gruppekøb

Kære Vinvenner,
gewurtzoggruppekob.jpg
Det var faktisk asparges, der skulle have været brugt som rekvisit, men nu ligger de og råsteger på grillpanden. Det blev så de gode danske San Marzano-tomater.

Jeg har lige fået hjem den nye årgang, 2008, af to vine fra Landbrugshøjskolen i San Michele: Müller-Thurgau og Traminer Aromatico. Med den sidste er der nu hele tre Traminer Aromatico I kan finde i mit sortiment p.t.  I kender sikkert Traminer fra Alsace. Om den forskel der er mellem de to fortolkninger af drue, som stammer i øvrigt fra byen Tramin i Sydtyrol: de italienske er mere sprøde, mere ranke, næppe så fyldige og for det meste tørrere end de ranske
kusiner. Derfor synes jeg at de italienske er meget anvendelige til alle retter og, lige som de franske, fremragende solo. Dejlig sommerdrik, suværn til grillstegt fisk og især laks og “fede” fisk, dejlige til salater og til retter med æg. De der påstår at man kan ikke servere vin til asparges har ikke smagt kombinationen med Traminer Aromatico. Aromatikken, som er fælles for alle vine af traminerdruen kan være mere eller mindre fremtrædende, men klæder asparges, både de hvide og de grønne, meget godt.

Det samme gælder den Müller-Thurgau I ser til højre for billedet. Druen stammer fra en krydsning af  Rheinriesling og Sylvaner. I kender den mest udbredt i kølige områder. I Italien dyrkes den derfor mest i Norditalien, som vor her fra Trentino. Forestil jer derfor min overraskelse da en producent sagde til mig: “I øvrigt fremstiller vi en frizzante fra Müller-Thurgau her på vore vinmarker lige udenfor Mazara del Vallo”

En perlende Müller-Thurgau! Mazara del Vallo!! Det er Italiens største firskerihavn og den ligger næsten midt på Vestsicilien en halvtreds kilomer cirka syd for Trapani. Men naturligvis: vi må huske på at,  Sicilien byder på alle slags klimaer og at bakkerne inde på øen når op til fire-femhundrede meter med ideelle vækstforhold for alle slags druer.

Vinen kommer i morgen, mandag, og da producenten sagde at de fremstiller også en perlende Nero d’Avola var jeg solgt. So ein ding......har jeg aldrig prøvet før. Guf for en Lambrusco-fan som jeg. (Sidebetragtninger: laver man en Nero d’Avola frizzante er man enten dum eller et geni. Eller har man for meget af druen. Eller er man én der, holder af druen og vil vise dens mange muligheder. Køber man sekshundrede flasker af den – uden at have smagt den - er man sikker dum: det er det det koster at føje de italienske vinbønders kreativitet. Lad os se hvad der kommer ud af den flaske.)

Derfor går ugens forslag ud på at I skal prøve en kasse indeholdende:

1 x Müller-Thurgau 2008 Trentino DOC San Michele á 85,-
1 x “Viola” Traminer Aromatico 2008 Aquileia DOC  á 85,-
1 x Traminer Aromatico 2008 Trentino DOC San Michele 105,-
1 x Gewürztraminer 2008 DOC Trentino de Tarczal á 99,-

De dristige og vinnysgerrige blandt jer der er vover smagsløgene og bestiller også

1 x Nero d'Avola Sicilia  IgT 2008 ,Foraci  85,- perlende rød
1 x Müller Thurgau  Sicilia IgT 2008, Foraci 85,- perlende hvid

bliver belønnet med reduceret fragt : 75,- kr overalt i landet.

For at bestille en kasse indeholdende en af hver af ovenstående vine, send blot en svarmail
til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “DRISTIG” i Emne/Subject,
Prisen er  544,- kr.. Fragt: 75,- kr. overalt i landet.

I kan naturligvis blande kassen efter jeres smag og fragten fra 1 til 13 flasker er 125,- kr. overalt i landet.

De andre to vine i billedet er :  Rosso di Montalcino 2007 DOC fra producenten med det mundrette navn Quercecchio (“kvær-tchek-kio”). Vinen er med fordi jeg har været unfair over for den: har glemt at skrive at til prisen 85,- er det et SCOOP. Smag den og sammenlign den gerne med Rosso di Montalcino af lige og – især – dyrere pris. I ville være glade for at give 115,- 125,- kr. for denne Rosso i en detailbutik. Ved køb af tolv flasker sendes Rosso’en med gratis fragt overalt i landet, men lad jer ikke lokke af den gratis fragt: prøv en flaske eller to først. Jeg er sikker på at I vil vende frygteligt tilbage. Insisterer I i at bestille en hel kasse, vil I finde mig kun enig i dispositionen. I vil ikke fortryde det.

For at bestille en kasse med seks flasker Rosso di Montalcino 2007 Quercecchio send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “QUER.....” i Emne/Subject. Prisen er 510,- kr. Fragt : 125,- kr. overalt i landet.

For at bestille tolv flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “2 x QUER.....” I Emne/Subject. Prisen er 1.020,- kr. Fragt : 0,- kr overalt i landet.

Og den sidste flaske til venstre er en Barbera d’Alba efter mit hjerte. Den havde jeg skrevet om til Friadgangisterne, men efter nærmere “studium” har jeg besluttet mig for at alle skal have glæde af den. Derfor har jeg lavet en aftale med producenten, Cascina Cucco og jeg lancerer et GRUPPEKØB.

Almindelig pris er 85,- kr. Hvis vi kan nå de 1.200 flasker inden fredag den 26. ds bliver prisen: 62,41 kr./flasken. Vinen er som sagt testet og fundet scoop-værdig. Hvis I ønsker en beskrivelse og lidt mere info om vinen send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GRUPPEKØB” i Emne/Subject. I mailen finder I også de nemme betingelser for at være med i Gruppkøbet.

Ciao,
Carlo


PS
Hvis I er i Rom og I ønsker at tilbringe en dag væk fra trafikken og hundedagene, se på  http://www.selvagrande.eu/index.html. Min bror Maurizo bestyrer stedets restauranten. Han er ikke en væsentlig bedre kok end jeg er,
men det er hans kone Alma. Hendes madlavning er en rejse værd. Reservér, nyd og hils fra mig.

PPS
TRE GLAS og flot anmeldelse

I vinhulen.dk i dag : Anmeldelse af Chianti Classico Riserva 2001 Vigna La Casina           
Producent :Casina di Cornia , rødvin fra Toscana.                                              
Forhandler : Cibi e Vini  (cibievini.dk)  (og: tilføjer jeg:  carlomerolli.dk)                                                  
 Pris           155,00 kr v/1 fl.   (og tilføjer jeg : alt for billig. Ama’r.)                                                 
                                                                      
    Rubinrød. Mørk og let sødmefuld næse med skovbund, mørke kirsebær, muld og en dejlig klassisk stil og stor modenhed. Fremragende næse. Smagen er sødmefuld og mørk med fugtig skovbund, mørke kirsebær, en lille smule lakrids, sveskeblomme, mineraler og en stor og volumiøs fedme suppleret af perfekt sat frugtsyre. Her spiller det hele i modent snit og masser af saftighed og heftige tanniner. Det er en moden vin med masser af bid og dog potentiale til kælderen. Vinen varer meget længe i munden og må siges at være en af de bedste Chianti Classico Riserva, som undertegnede har smagt i flere år. Lige nu er den til UG, og lige nu er den til 3 glas! Drik 2009-2018.   
Anmeldt 14-06-2009  


PPPS:
QUIZ!!
Se på billedet ovenfor og skriv hvor jeg har min inspiration til at stille tallerknen sådan halvejs ud af bordkanten. Den første der svarer korrekt vinder en six-pack indeholdende dagens DRISTIGE vine.                                                    
        
 
OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

IDAG:  Søndag den 14. juni: 13:00 til 15:00
Mandag den 15. juni: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 16. juni: 14:00 til 17:00
Onsdag den 17. juni: 14:00 til 17:00
Torsdag den 18. juni: 14:00 til 17:00
Fredag den 19. juni: 14:00 til 17:00
Lørdag den 20. juni: LUKKET
Søndag den 21. juni : 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP