Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

08.07.2009 Lykkekasser

Kære Vinvenner,
lykkekasser.jpg
En opmærksom vinven skrev, hvordan det kunne være, at jeg brugte de billige små glas, de såkaldte “bistroglas”, når jeg skulle vurdere vinene. Han forventede, at en vinhandler brugte de store professionelle krystalglas, for en optimal vurdering af vinene.

Jeg har faktisk et par af de store “praleglas”, som er optimale for nydelsen af vinen, men for vurderingen foretrækker jeg at give vinen de værste betingelser: ned fra eksportvognen, op på bordet, af med proppen og ind i de “uegnede” bistroglas.

Hvis vinen er god, skal den også klare en uprofessionel behandling: den vil kun vise sig fra sine bedre sider, engang hjemme hos jer, når den vil komme i den rigtige sammenhæng og de rigtige glas. Efterhånden er vi kommet til at bruge bistroglas også til daglig: der kan siges meget ufordelagtigt om dem, men de er billige(*); det gør ikke noget, hvis der går et i stykker engang imellem, og til forskel fra de store “baljer”, der kan sluge en halv flaske vin, rummer bistroglassene en menneskeportion: man kan hurtigt tømme dem og hurtigt fylde dem på igen. Eller man kan lade være.

Et vigtigt redskab er også proptrækkeren. Jeg glemte at skrive sidste gang, at den orange fik jeg som gave af den nystartede officielle danske Slow Food afdeling(**): det er en “tjenerproptrækker” af mærket “Pulltex”, som er en videreudvikling af mærket “Pulltaps”. De arbejder begge to med “knækket støttestang” systemet. Pulltaps med en todelt stang, Pulltex med en bevægelig del i selve stangen. Mere behøver man ikke. Begge kan klare alle slags korkpropper og er tilmed billige i anskaffelse. Om det billige kan der diskuteres lidt: for eksempel får jeg ofte et dusin proptrækker gratis, ja, hver gang jeg køber vin for en ti-tolvtusind euro.

Billige er til gengæld vore berømte/berygtede LYKKEKASSER.
Nu er tiden kommet for det årlige ryd-op: der har dannet sig en del lykkekasser, men der er også en del restpartier, som vi, åh, så gerne vil af med.

LYKKEKASSEN

den elskede, traditionelle besjofling af jeres sanser og pengepunge. Også kendt som “Katten-i Sækken”: der er en forbløffende lang stand-by liste af vinvenner, der beder om at blive kontaktet, når Lykkekasserne er i omløb.
Det er de nu. Hver kasse indeholder: 12 vine: max. 1 hvid, max. 1 rosé.

Efter mange forslag fra jeres side er begrebet nu videreudviklet og nuanceret. Fælles for alle er at: (a) I får intet at vide om, hvad der gemmer sig i de tolv flasker, som kassen indeholder. (Ganske givet vin, ganske givet italiensk vin.)
(b) prisen er minimum mellem tyve og tredive procent billigere end vinenes prislistepris (c) indtil nu er jeg sluppet godt fra denne øvelse. Nok fordi det er gode vine i kassen og meget tit knippelgode overraskelser i kasserne: solister, glemte vine, krigshelte, debiøse veteraner og den enkelte, glemte, perle.

I kan nu bestille:

  • (1) LYKKEKASSEN: 1.000,- kr.
  • (2) Billig-Lykkekasse 600,- kr. (anbefales ej)
  • (3) Lambrusco-Lykkekasse 655,- kr.
  • (4) Hvidvin-Lykkekasse 900,- kr.
  • (5) Toscana-Lykkekasse 990,- kr.
  • (6) Barbaresco 2004-Lykkekasse 1.500,- kr. (få kasser til rådighed)
  • (7) Piemonte-Lykkekasse 1.650,-  kr. (Kun røde)
  • (8) Veneto-Lykkekasse 1.650,- kr. (Amarone, Ripasso m.m.)


For at bestille send blot en svarmail med teksten LYKKEKASSE og det/de tal I ønsker at bestille i Emne/Subject.

Fragt: 1 kasse med 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.
2 kasser med 24 flasker: 165,- kr. overalt i landet.
3 til 6 kasser à 12 flasker: 220,- kr. overalt i landet og ellersefter tabellen på hjemmesiden:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=217&Itemid=128

Ciao,
Carlo


(*) Bistro glas: 7,- kr. stykket. Kun afhentning.


(**) Slow Food
Slow Food kobler glæden ved mad sammen med et bevidst og ansvarligt forhold til omverdenen. På engelsk kaldet eco-gastronomi. Bevægelsen arbejder bl.a. med gastronomisk biodiversitet, bevarelse af særlige fremstillingsteknikker, læring om smag og fairtrade - en slags madens naturfredningsforening med sloganet "Good, clean and fair". Det handler om at give sig tid til måltidet, til at smage og om at støtte lokale producenter.
Og at god kvalitet er alles ret og ikke kun en luksus for de få. Den internationale Slow Food bevægelse tæller nu mere end 100.000 medlemmer i mere end 130 lande.

I skal gøre følgende:

Gå ind på http://store.slowfood.com/store_com/welcome.lasso

- Vælg "Denmark" i rullemenuen "Country of Membership" og det convivum (lokalgruppe) du vil være del af
- Vælg den type medlemsskab, du er interesseret i (priserne står i danske kroner ud for hver type)
- Udfyld formularen med navn og adresse
- Vælg hvilket sprog, du vil modtage emails fra den internationale Slow Food på

    Gå til betaling med kreditkort


PS:
Læst om CARLOMAGNO:
“... men der kan komme endnu finere Chianti i den hyggelige flaske. Carlomagno fra Luiano er en Chianti Classico 2007. Selve Toscanas sjæl tappet på flaske! Forfinet aroma med viol, blomme, chokolade og tobak. Vinøs og rank med flot struktur og fin balance mellem frugt og garvesyre. Stadig ung og lovende. Den fås for 185,- kr. for 1,5 liter hos Carlo Merolli”.

Hvad venter I på?

for at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CARLOMAGNO” i Emne/Subject. Pris som sagt 185,- kr. Ved køb af seks bastflasker er fragten 0,- kr. overalt i landet.

PPS:
Fra sidste mails “Slutspil”: nu er der kun tilbage:

192 flasker x Chianti Classico 2003 Terra dei Cavalieri à 65,- kr. (alm. 95,-)
167 flasker x Eclipse Riserva  2003 Chianti Classico Terra dei Cavalieri à 100,- kr. (alm. 139,-)
Altså Nearco 2005 og Terra dei Cavalieri Chianti Classico 2005 er udsolgt.

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE
på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

IDAG:   Onsdag den 8. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 9. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 10. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 11. juli: LUKKET
Søndag den 12. juli: 14:00 til 17:00
Mandag den 13. juli: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 14. juli: 14:00 til 17:00
Onsdag den 15. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 16. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 17. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 18. juli: LUKKET
Søndag den 19. juli: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP