Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

12.07.2009 Agurketid?

Nej! Lambruscotid !! Siden ultimo april har I sat til livs otte paller (4.800 flasker!) af stadset, som ingen vinekspert nævner endsige kan lide!
Der er nu lige kommet seks paller igen af den ÆGTE Lambrusco!

agurketid.jpg
Kære Vinvenner,   

Når jeg skriver ægte, er det ikke fordi, der er nogen, der er uægte, men snarere fordi den rosé-udgave, der for en halv snes år siden var en landeplage i Danmark, stadigvæk er den eneste type Lambrusco, der står som 'model' for Lambrusco hos de fleste forbrugere. Heldigvis er der flere og flere, der “ser lyset” og smager den dejlige MUTINA.

Så 'ægte' betyder her: 'den som italienerne selv drikker'. Hvis man spørger en vilkårlig italiener i Italien: 'Hvad er Lambrusco?', vil svaret sikkert være: en rød halvtør eller tør perlende vin fra Modena'. Det er den type Lambrusco, der er tale om her.
Lad os kigge på etiketten:

MUTINA Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC


'Mutina' er det gamle latinske navn for Modena, byen når det gælder Lambrusco-vinen og en del andre af livets fornødenheder: aceto balsamico tradizionale, prosciutto, culatello, tortellini, Ferrari, Maserati osv. Navnet 'Mutina' blev valgt som et 'link' til vinens traditioner.

Grasparossa (dvs. rød stilk) er den druetype, der anvendes til denne vin.

Castelvetro: er kommunen inden for hvis grænser druerne til DOC vin dyrkes.

2008 er den årgang, druerne blev høstet i. Her har vi en klar erklæring til forbrugeren: da Lambrusco’ens kvalitet er ret så afhængig af dens friskhed, er det en garanti for, at vinen er fra den seneste høst. (Prøv at checke hvor mange Lambrusco-producenter/importører, der skilter med årgang på etiketten.) Årgangen og aftapningsdag og -tid finder I nederst på bagetiketten.

På etiketten står der også et navn, der er hovedgaranti for kvalitet:

Chiarli 1860: Cleto Chiarli var en kendt og elsket værtshusholder og den første, netop i 1860, til at aftappe Lambrusco. Det andet navn på etiketten er mit: udover garanti, er det også og især en kærlighedserklæring til den livsglæde, Lambrusco står for. På etiketten står der 'SELEZIONATO DA CARLO MEROLLI'. Af de tusinde vine jeg har smagt og importeret i mit vinhandlerliv, er der kun een jeg har valgt som “min”. Jeg mener: det ville have været oplagt at lade en god Chianti eller en god Barolo aftappe med min egen etiket og 'pushe' den løs.

Men det blev en Lambrusco: ur-vinen der kun kræver en god tørst for at kunne nydes.
En simpel, ydmyg vin, der 'tilfældigvis bobler'. Det er boblerne, der er livsglæden, og som gør denne vin velegnet ja, til næsten alt. Boblerne stiller tørsten og renser munden, den syrlige friskhed kan ledsage mange former for mad, og den halvtørre start gør vinen nem at drikke.
Lambrusco er lige sagen til de mange tilberedelser med svinekød, der præger køkkenet i Modenas omegn såvel som i Danmark.
Min Lambrusco kan drikkes for sig selv, som bydevin (det man i de gamle dage med lidt skyldfølelse kaldte: 'et glas i utide'): den er ideel til skovturen og til sommerens frugtbowle, til festen og til rustikke, italienske retter med chili, tomatsaucer og spegepølser. Lambrusco Grasparossa gør sig også som ledsager til frisk frugt og frugttærte. At den også har en gavnlig virkning på fordøjelsen og er lav i alkoholstyrke, er tekniske detaljer som jeg ikke vil bruge så meget tid på.
At prisen er særdeles fornuftig er måske mere relevant: seks flasker på køl, og så er der luksus i hverdagen.

For at bestille en kasse med 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten MUTINA i Emne/Subject. Prisen er: 660,- kr. (55,- kr. flasken.) Fragten er 125,- kr. overalt i landet


Ferietiden til trods har I reageret med den sædvanlige iver på Lykkekassernes lokkende toner og priser:

LYKKEKASSEN
den elskede, traditionelle besjofling af jeres sanser og pengepunge. Også kendt som “Katten-i Sækken”: Hver kasse indeholder: 12 vine: max. 1 hvid, max. 1 rosé.

Fælles for alle er at:

(a) I får intet at vide om, hvad der gemmer sig i de tolv flasker, som kassen indeholder.
(b) prisen er minimum mellem tyve og tredive procent billigere end vinenes prislistepris
(c) indtil nu er jeg sluppet godt fra denne øvelse.
Nok fordi det er gode vine i kassen og meget tit knippelgode overraskelser i kasserne: solister, glemte vine, krigshelte, debiøse veteraner og den enkelte, glemte, perle.

De første reaktioner har som sagt været meget positive og Barbaresco-kassen meldes allerede udsolgt. Billig-Lykkekassen har ingen bestilt, fordi den ikke var anbefalet. Derfor opgraderes den nu til fra “anbefales ej” til “anbefales båp-båp”. Mest populær har indtil nu været Toscana-Lykkekassen.

I kan stadigvæk bestille:

    * (1) LYKKEKASSEN: 1.000,- kr.
    * (2) Billig-Lykkekasse 600,- kr. (anbefales båp-båp)
    * (3) Lambrusco-Lykkekasse 655,- kr.
    * (4) Hvidvin-Lykkekasse 900,- kr.
    * (5) Toscana-Lykkekasse 990,- kr.
    * (6) Piemonte-Lykkekasse 1.650,-  kr.
    * (7) Veneto-Lykkekasse 1.650,- kr. (Amarone, Ripasso m.m.)

For at bestille send blot en svarmail med teksten LYKKEKASSE og det/de tal I ønsker at bestille i Emne/Subject.

Fragt: 1 kasse med 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.
2 kasser med 24 flasker: 165,- kr. overalt i landet.
3 til 6 kasser à 12 flasker: 220,- kr. overalt i landet og ellers ifl. tabellen på hjemmesiden:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=217&Itemid=128


CARLOMAGNO:

Hjemmesiden http://www.vin-top-10.dk/ skriver:

Carlomagno,  91 points 2007 Chianti Classico   Toscana, Italien Pris: Kr. 185 pr. magnumflaske på 1,5 liter hos www.carlomerolli.dk Carlo på magnumflaske er en rigtig lækkerbid, en vinøs carlino, med fine toner af sorte kirsebær, mynte, tobak, lidt timian og et pift af tør cypresbark. Præcis så elegant og subtil ...."

Jeg skrev: "Vinen har en kejserlig god smag og er en særaftapning af den flotte årgang 2007. Der er kun aftappet 1.000 nummererede bastflasker.

For at bestille en sixpack send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CARLO” i Emne/Subject.
Prisen er 1.110,- kr (6 x 185,- kr.). Ved køb af en kasse med seks bastflasker er fragten 0,- kr. overalt i landet. I hver kasse vil I finde en promotionsflaske af “Nana”: samme vin i de nye halve flasker (værdi: 49,- kr.).

SLUTSPIL:
Beholdningen af La Loggia er nu ved at være slut for alvor. Der er kun små hundrede flasker af 2003 Terra dei Cavalieri Chianti Classico tilbage. Altså: alle 2005, 2003 Riserva og Nearco er udsolgte.

Ciao,
Carlo


OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

IDAG:   Søndag den 12. juli: 14:00 til 17:00
Mandag den 13. juli: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 14. juli: 14:00 til 17:00
Onsdag den 15. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 16. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 17. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 18. juli: LUKKET
Søndag den 19. juli: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP