Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

22.07.2009 Teskeen

Kære Vinvenner,
teskeen1.jpg
Forleden talte jeg med én af jer om Lambrusco og vinvennen sagde, at han havde smagt sig igennem hele mit sortiment: “Imponerende! Er det Danmarks største sortiment? Kan du sælge det hele?”

Jeg takkede og satsede på det optimistiske ved at svare “ja” til begge spørgsmål og tilføjede “Det, der ikke bliver solgt, drikker jeg selv...”. Det kunne vinvennen godt forstå og tilbød sin uforbeholdne solidaritet: “Du kender det sikkert, men jeg vil give dig et fif, som du kan give videre til de andre vinvenner: de få gange vi ikke kan tømme en hel flaske Lambrusco, stikker jeg en teske i flaskehalsen, stiller flasken i køleskabet og
vinen holder sig boblende til dagen efter.”

Jeg startede med at rose ham for at det kun skete “få gange” men måtte skuffe ham med, at det var noget vås, det med teske’en. “Jamen, jeg har prøvet det og det virker...”. “Nej, det, der virker, er dine forventninger om, at der er noget af det perlende tilbage i flasken, og der er noget, jo. Men hvis du prøver at åbne to flasker, drikker lidt af hver flaske og “lukker” den ene med teskeen og den anden med en regulær champagnestopper, vil du opleve, at teskeen er bedre brugt til at røre sukker i teen”. Det er nemlig kulden i køleskabet, der holder nogle få bobler tilbage i vinen og ikke teskeen.

Vinvennen ville prøve det og jeg er glad for, at der i videnskabens navn ofres en ekstra flaske Lambrusco. I ville også være glade, hvis I smagte Begarellis Lambrusco di Sorbara “Metodo Ancestrale” og jeg kan garantere jer for, at I ikke vil få brug for hverken teske eller champagnestopper.

“Metodo Ancestrale” står der på etiketten. “Atavistisk Metode” ville det lyde på dansk. Noget bombastisk, men faktisk smager Begarellis vin godt. Jeg læste vinbeskrivelsen og fandt ud af, at denne Lambrusco kun fremstilles med druens egen gær, at vinen gærer i samme flaske og at den ikke er filtreret.

“Uha, den bliver svær at sælge,” tænkte jeg ved mig selv ”Sådan en vin må jeg straks have!”

Lambrusco Begarelli Sorbara Fermentazione Naturale D.O.C. 0,75 l   85,- kr. Jeg får nok problemer med min ven Anselmo Chiarli, men denne Begarelli er noget af den bedste Lambrusco jeg har smagt!! Smager bedst hvis serveret kølig 12-13 grader. Stort set til alt svinekød, både charcuteri, kogt, stegt og grillet. En specialitet der ikke burde mangle I jeres palet af vinoplevelser.

I øvrigt sluttede Vinvennen telefonsamtalen med at sige, at han ville lave sig en spaghetti carbonara og at han regnede med, at Lambrusco passede fint til den ret. “Lambrusco passer fint til alt. Alle gode vine passer fint til al god mad. Vineksperterne har levet og lever højt på at anbefale, hvilken vin passer til hvilken ret. Det er en sjov øvelse og traditionerne skal også holdes i hævd, men gode traditioner er stærke og kan også tåle at blive brudt. Rød Bourgogne til boeuf bourguignon og Barolo til brasato al Barolo, ja, men jeg har ikke hørt om nogen, der er død af at gøre det modsatte. Champagne kan drikkes til alt: er det et godt marketingstrick eller passer det? Naturligvis passer det. Alt passer til alt, så længe I kan lide det I drikker og har det godt med kombinationen.

Tænk på at generationer er blevet forhindret i at nyde et godt glas vin til asparges, fordi en eller anden  (sikkert fransk) guru har fundet ud af, at “med asparges er det kun vand der dur”. Gastronomisk vås der kun kan bruges til at give folk komplekser og dårlig samvittighed,  lige når de skal til at sætte sig til rette og have det godt.

“Have det godt” er noget som I vil få med vinene fra CORTE NORMANNA (www.cortenormanna.it) og fra DONATO D’ANGELO ( http://www.dangelowine.com/home.html ).

Det er to af Syditaliens bedste og mest pålidelige producenter.
Jeg lægger op med en kasse indeholdende to af hver af følgende vine: den længe ventede røde SACRAVITE 2007 Basilicata IgT (69,-), den hvide GRECO DOC 2007 (85,-), den hvide FALANGHINA DOC 2008 (69,-), den røde AGLIANICO DOC 2006 (75,-), den hvide FIANO DOC 2008 (85,-) og endelig den røde GUISCARDO DOC 2007 (59,-).

For at bestille sådan en kasse send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SYD 12” i Emne/Subject. Prisen er 884,- kr. Fragt: 125,- kr. overalt i landet. (Kildevandet Gaudianello er med på billedet, fordi det kommer fra
Basilicata, ikke langt fra D’Angelo. En flaske, 0,75 liter, 10,- kr., let perlende og meget velsmagende).
teskeen2.jpg
Vinene kan også bestilles særskilt. Sacravite er nok den, der har høstet mest rosende omtale: for at bestille en kasse med 12 flasker SACRAVITE 2007 send venligst en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "SACRAVITE" i Emne/Subject. Prisen er 828,- kr. (69 x 12 = 828),-. Levering 125,- kr. overalt i landet.

I kan forlange den komplette prisliste på både D’Angelo og Corte Normanna ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “PRISLISTER” i Emne/Subject.
LYKKEKASSE

På min medarbejders forslag glæder jeg mig til at tilbyde en

DESSERTVINE-LYKKEKASSE.

Gå grassat med tolv forskellige vine til den inciterende pris af 1.380,- kr.

Her er hvad I kan bestille af Lykkekasser:

    * (1) LYKKEKASSEN: 1.000,- kr.
    * (2) Billig-Lykkekasse 600,- kr. (anbefales båp-båp)
    * (3) Lambrusco-Lykkekasse 655,- kr.
    * (4) Hvidvin-Lykkekasse 900,- kr.
    * (5) Toscana-Lykkekasse 990,- kr.
    * (6) Sicilien-Lykkekasse 950,- kr. (fra uge 31)
    * (7) Piemonte-Lykkekasse 1.650,- kr. (kun røde)
    * (8) Veneto-Lykkekasse 1.650,- kr. (Amarone, Ripasso m.m.)
    * (9) Dessertvin-Lykekkasse 1.380,- kr. (tolv forskellige)


For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “LYKKEKASSE” og det/de tal I ønsker at bestille i Emne/Subject.

Ciao,
Carlo


OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

IDAG:   Onsdag den 22. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 23. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 24. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 25. juli: LUKKET
Søndag den 26. juli: 13:00 til 15:00
Mandag den 27. juli: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 28. juli: 14:00 til 17:00
Onsdag den 29. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 30. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 31. juli: 14:00 til 17:00
Lørdag den 1. august: LUKKET
Søndag den 2. august: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP