Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.09.2009 Ukendte vine

Kære Vinvenner,
ukendtevine.jpg Som svar på mine bekymringer om afsætning af de mindre kendte vine i den seneste mail, fik jeg en hjælpende hånd fra en randusiansk vinven, som skrev:

"For at få gang i de mindre kendte vine – så kunne du jo forsøge at blande… ikke mindre end 12 forskellige vine efter din egen smag, lave lidt reklame, sætte prisen lidt ned… eller fri fragt? Jeg er sikker på, at der er mange vinvenner, der vil synes, at det er spændende at få nogle nye vinoplevelser!! Fortæl gerne lidt om druerne og området – og hvorfor du synes, at det er en god, evt. charmerende vin."

Uhmmm....Randers er en dejlig by og kronjyder fornægter sig ikke: altid parate til at hjælpe, åbne i sindet mod de syv have og med et vågent øje for livets økonomiske side. “Sætte prisen ned”: kan man pille hår af en kullet vinhandler? Kan det være meningen, at netop de vine, som ihærdigt dyrkes af standhaftige vinbønder, og som er med til at bevare vor europæiske druearv, skal sælges til industrivinspriser for overhovedet at blive bragt til jeres opmærksomhed?

Nå, jeg må snakke om det med Marianne Fischer Boel, men vi skal jo ikke hænge os i bagateller: som skrevet så gjort. Se lige hvad der gemmer sig i kassen:

(1) Verduzzo (hvid sød)
(2) Refosco
(3) Bonarda
(4) Teroldego
(5) Sommarello
(6) Ciliegiolo
(7) Nieddera
(8) Erbaluce
(9) Groppello
(10) Passerina (hvid)
(11) Cesanese
(12) Marzemino Trentino

Og her forventede I en inspirerende, tørstvækkende beskrivelse af vinene, som ønsket af vores vinven. Ikke for de penge! Han ønsker også en prisnedsættelse. Af de to ønsker tror jeg det er det sidste, der er stærkest og derfor får I denne deal:

I kan selv lede efter vinenes beskaffenhed både på google og ved at bruge dialogvinduet “SØG”på forsiden af min hjemmeside. I kan gøre det, før I smager på vinene, men jeg vil anbefale jer at gøre det EFTER at I har smagt på vinene og har dannet jeres eget indtryk.

Jeg sparer lidt arbejde og det kommer jer til gode i form af en missionerende pris: for at bestille en kasse med de tolv ovenstående vine send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “REB” i Emne/Subject. Prisen er 870,- kr. Fragt 0,- kr. overalt i landet.

Kast jer ud i denne oplevelseskasse: der er vine til alle anledninger, der lader sig kombinere med de mest forskellige retter; vine, hvis duft og smag vil give jer de mest forskellige associationer. Det sker tit med vin. Især ved gensmag.

Forleden for eksempel smagte jeg – igen – en flaske STATUS 1999: noget af det fineste, mest delikate vinvæsen, som Piemonte nogensinde har frembragt: sarte floreale nuancer i duften og dæmpede, antydede kræfter i smagen, der dog lidt efter lidt eksploderer i flere brag af fløjl, frugt og violer. Jeg måtte checke et par gange men jo, jeg synes at vinen har meget tilfælles med sangen og damen her: http://www.youtube.com/watch?v=lCL1kj11VGc (Især hvad det sarte og dæmpede angår.)

Og nu lidt ajourføring:

GRUPPEKØBET "VÆRTEN": i skrivende stund er vi cirka halvvejs

2 x  Brunello di Montalcino 2004 DOCG Quercecchio à 155,- kr.
2 x Amarone I Galli 2003 enkeltmark Leon DOC à 245,- kr.
2 x Barbaresco 2004 DOCG Cascina Baricchi à 165,- kr.
2 x STATUS 1999 Langhe DOC Mauro Mascarello à 195,- kr.
2 x Barbaresco 2005 “Rosé delle Casasse” à 250,- kr.
2 x Tre Nasi Barolo Riserva 2000 DOCG à 290,- kr.
Almindelig netpris:  2.600,- kr. for en kasse med to af hver.

GRUPPEKØB: kan vi nå målet 100 kasser inden næste søndag, vil prisen være (hold jer !): 1.750,- kr. per kasse (+ evt 125,- kr. for levering). (Gør lidt propaganda for kassen og ideen: det er en stor anledning til at checke om vinene er meget gode eller blot fremragende)

For at bestille sådan en kasse send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GRUPPEKØB: VÆRTEN” i Emne/Subject. Kassens sammensætning kan ikke ændres.

GRUPPEKØB: Barolo 2004 enkeltmark Cerrati, Cascina Cucco Kvotaen blev nået. Nu er vinens pris igen 165,-.

GRUPPEKØB: Tíntero 2008 er udsolgt. Også hos den gode Pietro Majnoni som har lovet at gemme en større portion til os: jeg har lagt billet ind for 2009.

GRUPPEKØB: Dolcetto 2008 Baricchi. Kvotaen blev nået. Har du ikke fået besked, skyldes det formodentligt serverens opdatering.

Ciao,
Carlo

PS
Fru Schiavenza kommer den 15. september. Vi præsenterer hendes vine samme dag. Særskilt indbydelse er tilsendt: sæt allerede nu et kryds i kalenderen!! Har du ikke modtaget indbydelsen, skriv da tilbage.

PPS
CARLOMAGNO: bastflasken med den gode Chianti Classico 2007 fra Luiano fik 95/100 points i “Gymnasieskolen”s meget rosende anmeldelse. Tak til alle for de tilsendte links.

PPPS

Mellem den 31. og i går har min mailserver været under opdatering (uden at jeg i øvrigt blev informeret om det, fy fy): det har givet nogle forsinkelser i mine svar, hvilket jeg beklager.OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG:  Onsdag den 2. september: 14:00 til 17:00
Torsdag den 3. september: 14:00 til 16:45 OBS OBS OBS !
Fredag den 4. september: 14:00 til 17:00
Lørdag den 5. september: LUKKET
Søndag den 6. september: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP