Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.09.2009 Rinaldi

Kære Vinvenner,
rinaldi1.jpg En lille hurtig bemærkning til det kommende:

 “A cheap lay” arrangement den 6. oktober

En god vinven har skrevet en venlig mail:

“Jeg mener selv, at jeg har et åbent sind i relation til anderledes vine, og synes derfor om dit initiativ, og vil gerne høre de bevingede ord, du vil knytte til udskudene – men hvorfor skal det absolut kædes sammen med en middag? Glæden ved at prøve noget nyt kan meget nemt blive overskygget af truslen om at skulle tilbringe en hel aften sammen med andre vintosser.”

Jeg kan se pointen og derfor tilbyder jeg muligheden for kun at være med til smagningen og ikke til middagen. Prisen bliver også halveret: 200,- kr. for kun smagedelen, som bliver beriget med de nye årgange af vinene fra Andrea Rinaldi.

Andrea er stadigvæk i gang med vinhøsten og har derfor måttet udsætte sin rejse til København. Hans vine er kommet i fredags og ser sådan ud:

I kan komme og smage dem den 6. oktober på restaurant Rugantino (forlang indbydelsen hvis I ikke har modtaget den eller hvis I har..... smidt den væk). Eller I kan bestille en prøvekasse. Vinene er, fra venstre på billedet:
(1) CELLE  Monferrato DOC 2006
100% cabernet sauvignon. Nu er der sikkert nogen, der vil spørge, hvorfor i alverden skal der dyrkes cabernet sauvignon i Monferrato. Det gjorde jeg også, i starten. Nu nøjes jeg med at købe lidt af den hver gang jeg køber andre vine fra Andrea. En ung og dedikeret “coltivatore diretto”, en vinbonde, som Andrea skal ikke nægtes den kreativitet og den fornøjelse at dyrke de druer han synes om. Især når resultatet fra enkeltmarken CELLE ikke er til at kimse ad. En intens, frugtrig, cabernet sauvignon med en del bid og glimrende lagringsmuligheder. Very far from Las Vegas og Maipo-dalen. Pris: 85,- kr.
 
(2) RIOGLIO Barbera d’Asti DOC 2007

Familien Rinaldis største enkeltmark. På Rioglio dyrkes både barbera og brachetto. 2007 er en gudsbenådet årgang og vinen virkelig tilfredstillende. Bør prøves af de nye vinvenner, der ikke har haft mulighed for at stifte bekendtskab med denne vin endnu. Pris: 69,- kr.

(3) LA BRICCA Barbera d’Asti DOC 2004

La Bricca er den øverste del af Sísula-vinmarken. Samme druer men en mere koncentreret smag. Begge vine er barriquelagrede. Pris: 105,- kr.

(4) SÍSULA Barbera d’Asti DOC 2004
En favorit blandt vinvennerne. “Maturato in barriques” og først frigivet når .... Andrea synes, at vinen skal frigives. En barbera der er i perfekt balance lige nu og som vil blive ved med at yde drikkeglæde de næste fire-seks år. Pris: 95,- kr. Andrea har også sendt ti karton (120 flasker) af den legendariske 2003. Samme pris. Om den skrev jeg: “SISULA er en meget fyldig og meget blød, indtagende Barbera d´Asti. Vinen fortjener virkelig at blive kendt, fordi den har en rolig og stille drikbarhed, en høj nydelsesgrad som skyldes to elementer: gamle vinstokke og en nænsom anvendelse af barrique-lagring. Barriquen er dér, men den stjæler hverken plads fra druens duft eller fra vinens “sødme”.
Sisula er en vin, der ikke burde mangle hos dem, der kan lide Piemontes vine, dem der leder efter en klassisk flot og fyldig stil.

(5) CARLA & ORESTE Monferrato Rosso 2004
Denne vin er Andreas “tak” til sin mor og far. Det er en “vino importante”, få flasker, et vellykketet møde mellem de bedste klaser cabernet sauvignon fra vinmarken Celle og ditto barbera fra vinmarken La Bricca. En decideret gemmevin som har seks-otte gode år foran sig. Nydes den nu, skal den en tur i karaflen og gerne solid mad på tallerken. Pris: 195,-

(6) BRACHETTO D’Acqui DOCG 2008
Brachetto er den søde, aromatiske, krydrede, lidt perlende dessertvin som for et par år siden var så populær i Italien. Hos Rinaldi er Brachetto ikke en modevin men den bærende søjle af gårdens produktion. Både hvad de producerede mængder angår og vinens kvalitet, som er blandt top fem af typen, for at sige det mildt. Med sine kun 5,5% i alkohol går den “lige ind” og I kan nyde Brachetto køleskabskold enten solo eller til frugtdesserter. En klassiker, hvis høje kvalitet retfærdigør den lidt højere pris: 95,- kr. OBS! Det er kun i Acqui distriktet, at Brachetto er DOCG. Druen kan dyrkes i resten af Piemonte men kun som DOC. I Alba området hedder brachetto druen “birbet”.

De gamle vinvenner, der kender Andrea, kan sende en svarmail med bestilling af de vine, som I ønsker at købe: ren genkendelses glæde. De nye vinvenner kan måske slå til på mit forslag: 2 flasker af hver
af vinene (1) til (4) samt en flaske af hver af vinene (5) og (6).

For at bestille mit forslag send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ANDREA” i Emne/Subject. Pris 998,- kr. Fragt: 75,- kr. overalt i landet.

Fragten sponsoreres delvis af Andrea i anledning af at han bliver gift med Anna Lentini søndag den 25. oktober 2009 kl. 11:30 på rådhuset i Ricaldone. Det ville være sjovt at sende ham en hilsen på dagen: “Auguri!!” eller “Viva gli sposi” (ægteparret længe leve) eller noget andet på dansk. Vil I sende ham en hilsen klik jer til: http://www.rinaldivini.com/ og se hans mail under “Contatti”.


JULEKATALOG

I går i postkassen fandt jeg det første julekatalog fra én af kollegaerne. Det kommer altid som et chok og inderst inde synes jeg faktisk det er lidt af en uskik at starte så tidligt: men hvis firmaerne gør det, er det fordi der er et marked eller et behov. Eller et man kan skabe. Regn ikke med at modtage noget lignende fra mig så tidligt på året. Eller i det hele taget. Der er stadigvæk halvfems “shopping days” til Jul. Det er et helt kvartal.

På den anden side vil jeg også gerne sælge noget vin til jul!! Derfor: har I behov for langtidsplanlægning, skriv til mig og så skræddersyr jeg et tilbud efter jeres ønsker og budget. Det haster ikke for mig, medmindre det haster for jer.

De 1.200 flasker Barolo 2004 enkeltmark Cerrati fra Cascina Cucco og de 600 flasker Barbera d’Alba 2008 fra samme Hus, som jeg netop har bestilt, håber jeg at få solgt langt før julehandlen kommer i gang. Producenten skriver:

“Con questa fornitura ti sei aggiudicato le ultime bottiglie di Cerrati 2004 più una buona Barbera. Sono contento, anche se sono sempre a terra con i prezzi. Forza andiamo avanti.”

Som betyder “Med denne ordre har du sikret dig de sidste flasker Cerrati 2004 samt en god Barbera. Jeg er glad selv om jeg er langt nede med priserne. Lad os nu tage fat: fremad!”Ja: lad os tage fat! Det gør jeg med Villa Martinas nysankomne hvide:
rinaldi2.jpg PINOT GRIGIO 2008 COLLIO DOC Villa Martina

På hendes trægavekasse står der både Villa Martina og Ayama. Det er fordi hun ejer vinmarker både i Friuli og i Sydafrikas Paarl region. Jeg driller Michela med at på hendes vinmarker går solen aldrig ned. Hvilket er noget
vrøvl, fordi Sydafrika ligger på samme breddegrad som Norditalien: så er det dag og nat på samme tidspunkt. Det er bare årstiderne, der er i omvendt orden. Så pendler hun med sit lille barn mellem Friuli og Paarl uden at skulle lide jetlag. Hjemme i Brazzano di Cormons i det smukke bakkede Collio fortsætter søsteren Patrizia og resten af familien produktionen af vine, som giver enorm god valuta for pengene. De røde Refosco, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot er vine i “A cheap lay”-klasse: enkle og velsmagende, typeægte og med tilpas lagringsmulighed: fem gode år fra vinhøsten.

De hvide kan en del mere og smager først rigtig godt efter to tre år fra vinhøsten. Det er især tilfældet for Friulano (ex Tocai Friulano) og Sauvignon Blanc. En flaske af 2006 af de sidste, glemt i køleskabet og smagt for en uges tid siden var så god, at den ville forvolde en selvmordsbølge blandt vinproducenter af sauvignon blanc i New Zealand. Den kurante årgang, 2007 Sauvignon Collio til 65,- kr. (skriver sekstifemkroner) burde være årsag til
kødannelse, men tit ved I ikke hvad der er godt for jer!

Pinot Grigio 2008 koster 75,- kr. Trægavekassen koster 69,- kr.


GRUPPEKØB:
“Shará” (Syrah) 2005 Langhe DOC Cascina Baricchi.

“Termometeret” siger i skrivende stund 189 flasker. Kan vi nå kvotaen 960 flasker inden den 10. oktober, bliver flaskeprisen 84,- i stedet for almindelige pris 115,-.

For at være med send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “Gruppekøb: Shará 2005” i Emne/Subject og skriv hvor mange flasker I ønsker at bestille og om I vil hente vinen eller ønsker den leveret.

PROPTRÆKKERE


En vinven så på de fire proptrækkere i den seneste mail og skrev:

“Så vidt jeg kan se, er i hvert fald de 2 midterste og muligvis også den til højre af den  tvivlsomme type, hvor især gamle propper skæres op i lag med fare  for slet ikke at få proppen med op, fordi spiralen er massiv med en skærekant rundt om i stedet for at være en ”hul spiral” som den til venstre.  Som trofast køber, er jeg glad for, at dine vine er af bedre kvalitet end dine proptrækkere”.

Jeg svarede:

“Tak for din mail. Jeg håbede/frygtede, at der var nogen, der kunne spotte  det formastelige ved tre af proptrækkernes "orm". Du har fuldstændig ret men glemmer også, at i de gamle dage blev der aftappet  langt færre flasker end i dag og at korkens kvalitet var langt bedre end idag. Hvis du studerer de gamle proptrækkere, vil du se at langt de fleste var udstyret med den "forkerte" spiral.  Ja, det var lige før, at det var en nødvendighed.”

Udover klokkestrenge (ingen er fuldkommen) samler jeg også lidt på proptrækkere,  så hvis I har nogen I ønsker at sælge eller bytte med det, som proptrækkeren er beregnet til at åbne, skriv bare til mig, gerne med foto af proptrækkeren. Spiraltype og alder underordnet.

VINABONNEMENT

Vil blive distribueret uge 40. Kender I ikke til ordningen endnu klik jer venligst til: http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=68

Ciao,
Carlo


OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
(indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

I DAG:  Søndag den 27. september: 13:00 til 15:00
Mandag den 28. september: 14:00til 17:00
Tirsdag den 29. september: 14:00 til 17:00
Onsdag den 30. september: 14:00 til 17:00
Torsdag den 1. oktober: 14:00 til 17:00
Fredag den 2. oktober: 14:00 til 17:00
Lørdag den 3. oktober: LUKKET
Søndag den 4. oktober: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP