Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

10.01.2010 Martina

Kære Vinvenner,
martina.jpg
“.....Men der er en ø, der er Anholt”. Det var standardsvaret fra min gamle og skattede medarbejder Freddy (straks omdøbt “Freddo” af sine venner, fordi han arbejdede sammen med en italiener) hver gang jeg sagde noget i stil med “Det er et frit land.....”. Det er pudsigt, som vi tit husker de flade, platte vitser bedre end noget andet. Udtrykket “Det er er frit land....” kom i øvrigt i brug igen forleden under en telefonudveksling med én af vinvennerne, der havde en magnum Nebbiolo Langhe 2005 Baricchi på højkant i et væddemål: “Bruger man tomater i ragú bolognese?”

Han havde håbet, at jeg kunne give ham et vindende svar, fordi han allerede havde tabt en flaske ugen før. Han havde satset på, at Cesars’s salad havde noget med de gamle romere og Julius Cæsar at gøre. Jeg måtte skuffe han med, at ophavsmanden til denne salat var en piemonteser, Cesare Cardini. Han var chef på italienske restauranter i San Diego (USA) og Tijuana (Mexico). Opskriften blev berømt, fordi restauranten i Tijuana var meget populær blandt
Hollywood stjerner dengang. Han patenterede sin opskrift i 1948.

Cesar’s salad er den perfekte måde at ødelægge salat, ansjoser og Parmigiano på, men retten er meget populær. Også ragú bolognese er uhyre populær verden over, og der skal IKKE tomat i tilberedelsen. Højst en spiseskefuld koncentreret tomatpuré. Men det er et frit land, så I kan gøre, som det passer jer bedst........ Hvorfor skal der ikke tomat i? Fordi retten og opskriften er fra langt før tomaten blev introduceret i Europa.
martina1.jpg
Og den mest velegnede vin til tagliatelle al ragú bolognese er naturligvis en god Lambrusco – naturligvis – men det er et frit land og hvis I vil servere en ung sangiovese eller én af ovenstående vine fra Villa Martina, ikke et ondt ord fra mig.

Se på et tiltalende promotionstilbud længere nede i mailen.

Men før jeg går videre, er det mig magtpåliggende at fortælle jer, at vinhulen.dk har fundet Morella “OLD VINES” Primitivo hele de eftertragtede tre glas værd. Med følgende beskrivelse: “Rubinrød med helt tæt kerne. Næsen er kraftfuld med rene jordbær i helt frugtet stil. Vi taler ikke bare en duft af jordbær. Vi rykker helt derop, hvor det er som en bakke jordbær efter en tur i blenderen. Det er massiv intensitet og kraft. Vidunderlig næse. Smagen er blød og intens med massiv smag af jordbær i helt frugtet stil suppleret med let sødme. Tungen er nærmest helt bedøvet af frugtbomber. Der er lidt krydderi og flot frugtsyre med nerve, men hold da fast, det bliver sekundært og dog uundværligt for perfektionen. Der er dømt jordbærfestival i munden. Det er så intenst, at det er svært at beskrive med ord. Det skal opleves. Vi kan ikke erindre, at en syditaliensk vin kan være så flot, ren og intens. Vi sidder nærmest med tårer i øjnene.
Klare 3 glas. Drik 2010-2018.”

Jeg nævner anmeldelsen også fordi der kun er 86 flasker tilbage. Vi startede med tohundredeogfyrre flasker den 18. oktober og de vinvenner, der har reagerede til tilbudsmailen:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=572&Itemid=93 har nu fået bekræftet deres gode valg.

Tilbuddet er stadigvæk gældende og forbliver gældende, så længe lager haves.

VILLA MARTINA


Vinene fra Villa Martina er næppe en “new entry”. Patrizia, den unge og kompetente vinmager, havde kigget på min mail ”Vandvogn” på nettet og ringede og spurgte: “Hvorfor er Giorgiones (dvs. Zaglia) vine nævnt og ikke vore?”
“Det skal du være glad for, fordi det er vine, der bliver ‘slagtet’ på prisen”. Patrizia sagde, at hun ikke havde noget imod, at hendes priser blev slagtet, men det havde jeg. Vi blev dog enige om en promotion, da jeg også føler, at jeg ikke altid gør nok for Villa Martinas gode vine. Jeg foreslog Patrizia et tilskud til fragt og det accepterede hun. I øvrigt fortalte hun, at til trods for mange års fravær fra guidernes rampelys, er Huset ved at vinde indpas også i Italien. Slowfoods særlige vinside for eksempel (www.slowine.it) kalder den kurante årgang af Friulano “Molto buona”: “Lagring i rustfri stål. Stort, friskt udtryk, med god duftintensitet. Aromaer af citrus og akacie, ren og elegant, særdeles behagelig smag.“

Derfor har jeg sammensat en kasse med to af hver: tre hvide og tre røde:

(1) Pinot Grigio 2008 Collio DOC  75,- (65,-) hvid

(2) Friulano (ex Tocai)  2008 Collio DOC  65,- (55,-) hvid

(3) Sauvignon Collio DOC 2007  65 ,- (55,-) hvid
 
(4) Merlot 2005 Collio DOC  65,- (55,-) rød
 
(5) Refosco 2006 Friuli IgT   65,- (55,-) rød

(6) Cabernet Franc 2004 Venezia Giulia IgT  65,- (55,-) rød


For at bestille en kasse med 12 flasker (to af hver), send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “MARTINA” i Emne/Subject. Prisen er: 800,- kr. Fragt: 0,- kr overalt i landet.

Ændring af sammensætning: ved køb af minimum 12 flasker, ens eller blandet på en anden måde end den tilbudte, gælder priserne i parentes og fragten er 125,- kr. overalt i landet.
 

RYD OP

Alle tilbud er stadigvæk gældende: http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=599&Itemid=93

Dog OBS!: Barbera d’Alba 2006 Schiavenza er udsolgt og det lakker også mod enden for Aquilaia 2006.


Ciao,
Carlo


ÅBNINGSTIDER på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

I DAG:  Søndag den 10. januar: 13:00 til 15:00
Mandag den 11. januar 14:00 til 17:00
Tirsdag den 12. januar: 14:00 til 17:00
Onsdag den 13. januar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 14. januar: 14:00 til 17:00
Fredag den 15. januar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 16. januar: LUKKET
Søndag den 17. januar: LUKKET
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP