Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.01.2010 Betidige forsinkelser

Kære Vinvenner
forsinkelser.jpg Barolo 2003: I forgårs havde vi Cerrati 2003 med på en firmasmagning og vinen – serveret uden mad andet et stykke godt brød - blev rost. Når jeg skriver om det her, er det for at høre, om der er nogen blandt jer, der har smagt på de købte vine, der har noget på hjerte, som han/hun vil dele med mig. Det kan hjælpe andre vinvenner til samme køb eller ... fraråde dem fra det samme!

Der er i skrivende stund 39 sæt tilbage. Distræte, fraværende eller forsinkede vinvenner kan kigge her:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=606&Itemid=93

Men hvorfor er titlen på dagens mail “Betidige forsinkelser “ ?

Sagen er, at Pino Tirelli engang i oktober ifjor sagde til mig: “Jeg har en god Prosecco-kontakt: producenten De Faveri. Han laver en virkelig fin Prosecco.” Jeg kendte godt De Faveri, som er én af de bedste mousserende vinspecialister og sagde OK til at prøve et par paller af deres Extra Dry (*) Prosecco.

Efter devisen “Et frimærkehæfte bør man altid have på sig” således også: “Et par flasker Prosecco bør man altid have i huset.” Prosecco er den fødte aperitiv, velkomstdrik, bydeglas, receptionsvin og den går også fint til de fleste fiskeretter, som billedets fisker kan bekræfte. Til torsk er den nærmest et must. I Venedig og omegn ihvertfald.

Men så havde jeg glemt alt om det, indtil Pino Tirelli ringede forleden og sagde: “De Faveri spørger, hvornår du henter dine to paller Prosecco.”

Ups! Glemt! Men nu er den her, smagt og godkendt. En anelse tørrere end Valdo’s Marca Oro – og derfor mere velegnet til mad - men med den samme finesse og tiltalende, diskrete aromatik.

Egentlig havde jeg bestilt den til Nytårshandlen, men en god vin kommer aldrig ubelejliget. Bortset fra at med Valdo og Ombra er der Prosecco nok på lager! På den anden side, hvis I trænger til en afbrækker fra Barolo-bølgen , kan I drage nytte af, at jeg kan sælge disse to paller til en “engroslignende” pris.

Pr. erfaring ved jeg, at I sjældent kun bestiller hvidvin eller mousserende vin. Derfor vil jeg foreslå en venetiansk kasse indeholdende også en rødvin, som I vil juble over. Den kom lige før Jul og er Le Ragose’s Valpolicella Classico 2008 DOC.

Nemlig den type Valpolicella som er blevet noget fortrængt af det væld af Ripasso og Amarone, der har hittet i Danmark. Det, som engang var den mest almindelige vin, er næsten uopdrivelig som type: vinbønderne får flere penge for Ripasso, og Ripasso er som regel mere holdbar. Ergo har der i de seneste år været en mærkbar “forsvinden” af den unge friske Valpolicella, vintypen som historisk set har skabt distriktets ry.

De fleste af jer kender Le Ragose men næppe denne vin. Produktionen har indtil 2008 været ret begrænset og som regel reserveret til nogle faste aftagere i Verona, mest private og restauranter. Da jeg spurgte Paolo Galli, om han havde noget Classico tilbage af den, som vi havde smagt i maj
måned efter fodboldturneringen hos ham, svarede han, at der var ca. firehundrede flasker. Dem har jeg nappet og har kun fortrudt, at jeg ikke slog til tidligere.

Vinen er den ideelle Valpolicella, skabelonen og modellen på hvordan Valpolicella  - eller alle unge vine faktisk – burde være. Fyldig og blød,
uden skarpe kanter, med personlighed og tilpas balance mellem frugt og krop. Denne årgang 2008 er først klar nu. Den kan drikkes, som den er eller let svalt. Den halve flaske, der blev gemt til dagen efter smagningen, smagte lige så godt. Jeg kan kun sige, at denne Classico 2008 vil blive prøvestenen for alle de fremtidige Valpolicella, som I kommer til at smage: smager de så godt som denne her, er de gode. Jeg lover jer: I kommer til at holde af denne vin.

For at lokke distant friends har jeg strikket en rigtig god pris sammen på en prøvekasse indeholdende tre Prosecco og tre Vapolicella. Der er ingen “før pris” på Prosecco De Faveri, men almindeligvis ville den blive sat til 85,- kr., samme pris som for Valpolicella.

For at bestille en kasse indeholdende 3 flasker Prosecco Extra Dry DOC De Faveri og 3 flasker Valpolicella Classico 2008 DOC Le Ragose send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “VENETO” i Emne/Subject. Pris: 450,- Fragt for denne sammensætning: 0,- kr. overalt i landet.

For at bestille en kasse indeholdende 6 flasker Prosecco Extra Dry DOC De Faveri og 6 flasker Valpolicella Classico 2008 DOC Le Ragose send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “VENETO x 2” i Emne/Subject. Pris: 900,- Fragt for denne sammensætning: 0,- kr. overalt i landet.

Kassens sammensætning kan ændres. Priserne:

  • 12 flasker:    900,- kr. Fragt: 55,- kr. overalt i landet (flaskepris: 75,-)
  • 24 flasker: 1.728,- kr. Fragt: 75,- kr. overalt i landet (flaskepris: 72,-)
  • 36 flasker: 2.500,- kr. Fragt: 125,- kr. overalt i landet (flaskepris: 69,44)
  • 48 flasker: 3.200,- kr. Fragt: 150,- kr. overalt i landet (flaskepris: 66,67)
  • 60 flasker: 3.800,- kr. Fragt: 200,- kr. overalt i landet (flaskepris: 63,33)

Husk venligst på at beholdningen “kun” er ca. 900 flasker Prosecco og ca. 400 Valpolicella.

Ciao,
Carlo

(*)
EXTRA DRY betyder IKKE meget tør eller “extra tør”, men faktisk mild, eller bedre sagt mildere end de tørrere mousserende. Den forståelige forvirring stammer fra den internationale klassifikation:

* Zero, Pas Dosé: (0 gram sukker pr. liter) den tørreste type
* Extra Brut (under 6 g sukker pr. liter)
* Brut (under 15 g/l) er den mest almindelige kendte tørre type
* Extra Dry (12-20 g/l) Extra Dry er den klassiske type, der kombinerer aroma og blødhed med livlige bobler
* Dry, Sec, Secco eller Asciutto (17-35 g/l) har en diskret sødme
* Medium Dry, Demi-Sec eller Abboccato (35-50 g/l) er dessertvin, som er sødlig, men ikke slikagtig sød
* Sweet eller Dolce (over 50 g/l) er virkelig sød spumante, der ofte laves på aromatiske druer som Moscato eller Malvasia

(**)

ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:
Onsdag den 27. januar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 28. januar: 14:00 til 17:00
Fredag den 29. januar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 30. januar: LUKKET
Søndag den 31. januar: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP