Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

16.02.2010 Syd for Rom

Kære Vinvenner,
sydforrom1.jpg
Hvad laver centurionen
med det noget forskrækkede ansigtsudtryk?
Han peger mod SYD FOR ROM. Dér, hvor mange og for det meste mindre kendte gode vine forbereder et tilbudsangreb. Opmærksomme vinvenner vil have bemærket, at centurionen, sneen til trods, ingen sokker har i sine sandaler. Nåh. Andre vinvenner, der interesserer sig mere for vin end for skotøj og dets tilbehør, ville sikkert spørge, hvad er SYD FOR ROM for noget.

Det er navnet på en stor smagning, som blev arrangeret af det hårdt arbejdende vinhulen.dk. Resultaterne på den første afdeling (vine op til 125,- kr.) er til at læse på vinhulens hjemmeside.

Måske er der mange blandt jer, der ønsker at lære disse vine bedre at kende: jeg har jeg tænkt at gøre dem til emne for et opsigtsvækkende tilbud.

KTS betyder Kanonvin Til Spotpris: en udmærkelse, som vinhulen.dk giver til de vine, som er et godt køb. Anmeldelserne er © vinhulen.dk. Deres glasvurdering er fra 0 glas til max. 3 glas.

Foran hver vin er angivet den nuværende beholdning. Dette for at signalere, at af visse vine haves kun ganske få flasker. Husk venligst at indikere alternative vine eller vent på bekræftende mail fra mig.

Der er to forskellige slags tilbud:

(A) Til de vinnysgerrige, vinklubberne og især de nye vinvenner: Én flaske af hver vin: 19 flasker.
Almindelig pris: 1.517,- kr.  Rabat: 407,- kr. = Prøvepris:  1.110,- kr.

(B) Minimum 2 x 6 ens flasker til den lave pris (indikeret i parentes).
OBS! Hvis prisen i parentes er den samme som den almindelige pris, er det ikke en fejl: det betyder, at det ER prisen.

For at bestille send blot en svarmail med teksten “SYD” og skriv (A) og/eller (B) i Emne/Subject.

SYD FOR ROM. Listen pr. 16. februar 2010:

sydforrom2.jpg
På billedet: vinene fra 1 til 4

(1)
0 x VALLE DEL NOCE Aglianico del Vulture 2006, D’Angelo - Carlo Merolli  kr. 115,-  2 glas p.t UDSOLGT men der er mere på vej.
Bestillinger modtages til levering primo marts. Rødbrun. Næsen har alder med skovbund, mørk blomme, solid kraft, den lidt ostede stil med toner af
træ og helt forrygende samspil mellem komponenterne. Smagen er saftig og cremet i munden med mørk blomme, træ, røg, chokolade og megen alder. Den er helt speciel i stilen. Virker som om, at den er gammel, og lige bagved lurer det friske og potente, som giver os en tro på, at den bare er velpolstret og under udvikling. Flot tyngde og fylde i munden i herlig intensitet. Kvalitetsvin med masser af overskud.

(2)
120 x GIFFARRÒ 2006, Tenuta dell’Abate  kr. 125,-  2 glas (100,-)
Violet. Næsen er helt frisk og sprudlende med parfume, krat, solbær og varm og sødmefuld tone i næsen. Herlig næse – helt sikkert med franske druer. Smagen er sødmefuld og rund og blød med solbær, krat, kvas og karamel/smør toner. Herlig frisk og blød vin som er velstruktureret og balanceret i munden i ypperlig kvalitet.

(3)
179 x PRIMITIVO MALBEK 2006, Morella  kr. 120,-  2 glas (115,-)
Rubinrød. Næsen har stearin, bolsjesødme, de reneste røde bær og klar sødme og sindssyg flot note af blomst. Flot, flot næse. Smagen er sødmefuld og blød med røde bær, stearin, bolsjesødme og en herlig frugtsyre som bider de rigtige steder. Flot komposition og tyngde i vinen og det florale bevares til spids. Tanniner i finalen.
Der er tryk på denne vin med vægt på frugten.

(4)
10 x ROMAGNANO Rosso 2005, Colacicchi -  kr. 125,-  2 glas (125,-)
Violet. Intens og frisk næse med mørke bær – specielt solbær, brusende friskhed i næsen, tone af karamel/smør og krydderi. Smagen er meget sødmefuld og mørk med solbær, krat, krydderi og fast frugtsyre som giver nerve
til smagen. Rank struktur og floral i sin fine tyngde og velstrukturerede palette. Den har flot tyngde og fin længde i finalen.

sydforrom3.jpg
På billedet: vinene fra 5 til 8

(5)
406 x AGLIANICO DEL VULTURE 2006, d’Angelo -  kr. 85,-  2 glas (69,-)
Rubinrød. Næsen er mørk og jordnær med røg, bål, skovbund, chokolade og mørke bær. Næsen har alder. Smagen er blød og rund med mørke bær, skovbund, chokolade, træ, røg og megen alder. Lidt sjovt – da der er både skovbund og helt friske bær. Også rig på florale noter. Fast og vedholdende vin med tanniner og kraft i finalen.

(6)
293 x ARUCA Rosso Salento  2004, Santi Dimitri -  kr. 85,-  2 glas (69,-)
Rubinrød med letbrune kanter. Næsen er mørk med træ, røg, parfumerede toner over i håndsæbe, solbær og krat. Smagen er let sødmefuld og fast i frugtsyren efterfuldt af solbær, kvad og krat med den italienske kraft bagved. Intens vin med nerve og flot struktureret palette, hvor man ikke er bange for at vise kant og tænder. Tanniner i finalen.

(7)
262 x SERRA DELLE QUERCE 2003, D’Angelo -  kr. 90,-  2 glas (80,-)
Rubinrød med brune noter. Næsen har ældede toner og mørk blomme og ganske fine toner af skovbund og kaffenoter. Smagen er præget af vinens udvikling med mørk blomme, skovbund og kaffenoter suppleret med træ og røg. Der er fortsat frugt i vinen og frugtsyren er fin og fast, men der er ingen tvivl om, at vinen skal drikkes nu.
Der er ikke mere udviklingskraft i den. Kan du lide vin med alder, er dette et godt sted at proppe op. (Min tilføjelse: jeps! det er den udskældte fra Norwegian Blue)

(8)
37 x RUVEZZO  Rosso Salento 2005, Santi Dimitri  - kr. 55,-  2 glas (55,-) KTS
Rubinrød med let brun kant. Næsen har let florale toner med let alder og mørke bær og dejlig venlig. Spændende duft. Smagen er spændende og floral med friske røde bær og en frisk frugtsyre. Let og sprød i munden med piftet af blomsterne gennem hele paletten. Udpræget velegnet til mad.

sydforrom4.jpg
På billedet: vinene fra 9 til 12

(9)
489 x PRIMITIVO DI MANDURIA DOC 2007, Stella Morella -  kr. 85,-  2 glas (65,-)
Violet. Duften har de klassiske c-vitaminer og helt frisk frugt af kirsebær. Fornemmer en fin tone af lever og let røg, brændte toner af eg. Smagen er frisk og blød i munden med blomme, c-vitamin og dejlig frisk og med rette frugtsyreindhold. Godt bid i kinderne og sprød i mundhulen. Dejlig alene men bestemt også til mad.

(10)
0 x CANNETO D’Angelo -  kr. 96,-  2 glas P.t UDSOLGT der mere på vej. Bestillinger modtages til levering primo marts. Rubinrød. Næsen er mørk og det første der slår er cigarkasse, som jo er cedertræ efterfulgt af mørk blomme,
flint, sødme og et ganske fortryllende duftspektre. Let karamel fornemmes. Smagen er frisk og let syrlig med cedertræ, blomme og flint med fin frugtsyre og fast palette. Godt afstemt palette, hvor tingene spiller sammen. Meget mild i smagen og eftersmagen er medium i længde. Moden vin som også kan gemmes.

(11)
81 x NERO D’AVOLA Terre del Palco 2008, Tenuta Abate -  kr. 75,-  2 glas (65,-)
Violet. Mørk og sødmefuld næse med florale noter og masser af velduft. Der er særlig stor fokus på sammensmeltningen af de forskellige komponenter i næsen. Specielt roser og sødme spiller godt sammen. Smagen er blød og rund med masser af florale
smagsnuancer med masser af sødme og efterfølgende en god, fast frugtsyre, som giver det hele samspil. Flot ren i munden og solid længde og fast i tanninen mod finalen.

(12)
69 x CANNONAU di Sardegna Tonaghe 2005, Contini - kr. 59,-  2 glas KTS (59,-)
Rubinrød. Næsen har rosenblade, blomst, mørke bær og fin duftspektre. Det er sjældent, at noget dufter så meget af rose eller tulipan, som denne vin gør. Herligt. Smagen er mørk og blød med rose, florale noter, en tone af lakrids og grænsende til saftig
med fast frugtsyre og nerve i paletten. Den fylder rigtig godt i munden.


sydforrom5.jpg
På billedet: vinene fra 13 til 16

(13)
158 x NIEDDERA Rosso Valle Tirso 2004, Contini - kr. 85,-  2 glas (85,-)
Rubinrød. Næsen er lækker og semimørk med en frisk tone af mint, brombær, kirsebær og let alder som kommer til udtryk via let skovbund og chokolade. Smagen er blød og frisk med mørke bær og l et alder og en stille palette uden markant frugtsyre, som dog er der – bare ikke i forgrunden.
En lille toner af smør og eg titter frem. Dejlig harmonisk og blød vin med en spids af stearin.


(14)
95 x PROPILEO Rosso Lazio  2006, Lombardi Vini -  kr. 85,-  2 glas (75,-)
Violet. Næsen har mørke bær, lever og skovbund med den friske frugt lige bag. Velduftende og markant i næsen. Den dufter ikke som alle andre. Den har noget specielt over sig. Lette mineraler. Smagen er sødmefuld og mørk
med bolsje, skovbund, lever og en blød tone i munden. Virker som om, at den har noget alder, men dog er den friske frugt nærværende.

(15)
252 x MERLOT O’Feo 2007, Cantine Foraci -  kr. 55,-  2 glas (42,-) af øko-druer
Violet. Næsen er mørk og friskfrugtet af mørke bær og krydderi og indslag af florale noter. Smagen er sødmefuld og krydret med mørke bær i frisk stil og med en kæk frugtsyre. Grænsende til saftig og attackerende i munden med god intensitet og kraft.


(16)
88 x NERO D’AVOLA 2007, Cantine Foraci -  kr. 75,-  1 glas (49,-)
Violet og let gennemsnigtig. Næsen bærer præget af en frisk og frugtet vin med helt røde bær og en tone af sødme. Ungdommelig i udtrykket. Smagen er blød og lettere i genren med røde bær, let sødme og en tone af frugtsyre, som dog er ganske diskret. Ganske let syrlig i tonen, som indikerer en friskflasket vin. Bør ledsages af mad.


sydforrom6.jpg
På billedet: vinene fra 17 til 20

(17)
453 x SACRAVITE 2007, D’Angelo -kr. 69,-  1 glas (55,-)
Rubinrød. Næsen har det ældede med skovbund, blomme, træ og masser af dybde i frugten. Smagen har let sødme, træ, skovbund og blomme med friske noter i en ellers alderpræget smagspalette. Smagen er godt vekslet mellem det ældede og det friske med udpræget røget stil midtvejs i paletten.
Perfekt at drikke nu.

(18)
91 x GUISCARDO Sannio Rosso 2007, Corte Normanna - kr. 59,-  1 glas (45,-)
Rubinrød til violet. Næsen har den friske frugt af kirsebær, krydderi og let c-vitamin. Frisk og behagelig næse. Smagen er let og friskfrugtet med røde bær, fin frugtsødme og lettere i stilen. Der popper lidt krydderi op i smagen. God frugtsyre som er tilpas nærværende uden at dræbe det friske.
Velegnet til mad men kan også stå alene.


(19)
226 x NERO D’AVOLA O’Feo 2007, Cantine Foraci -  kr. 55,-  1 glas (42,-) af øko-druer
Violet. Næsen er smækfyldt af bolsjesødme, rode bær, let krydderi med en helt nytappet stil, når den bruser op af glasset. Det er indbegrebet af frisk. Smagen er frisk og let i stilen med bolsjesødme og helt røde bær. Det er en let madvin uden skarpe kanter af nogen art.


(20)
369 x CESANESE del Piglio 2006, Benedetto Lombardi - kr. 65,-  1 glas (65,-)
Violet. Næsen har i mild form det samme som Chinato fra Piemonte, men her skyldes det de florale noter, som er meget fine og næsten helt parfumerede. Suppleret med mørke bær. Fin næse. Smagen er sødmefuld og parfumeret. Frugtsyren er fast og ret markant. Udpræget fyldig og småsaftig og til mad p.g.a. syren.


sydforrom7.jpg
På billedet: vin nr. 21

(21)
294 x AGLIANICO SANNIO 2006, Corte Normanna  - kr. 65,00  1 glas (57,-)
Rubinrød og lys. Næsen har fin lakrids af den engelske udgave sammen med friske røde bær, jordbær og frugtsyre. Smagen er let sødmefuld efterfuldt af røde bær, frisk frugtsyre og en snert af bid. Let rå vin med kant. Den bider fra sig. Der er fin fedme og fylde sammen med bidet.

For at bestille send blot en svarmail med teksten “SYD” og skriv (A) og/eller (B) i Emne/Subject.

Pris (A) = 1.110,- for 19 flasker(*)
Pris (B) = Prisen i parentes for 12 ens flasker.

Fragt fra 1 til 12 flasker 125,- kr. overalt i landet
Fragt fra 13 til 24 flasker 165,- kr. overalt i landet
Fragt fra 25 til 72 flasker 210,- kr. overalt i landet

Ciao,
Carlo

(*) Til mine prisbevidste “fragtfjendtlige” vinvenner (som regel fra Ikast, Randers & omegn): selv med en fragt på 165,- kr. har I en gennemsnitlig pris på 67,10 kr. pr. flaske. Ikke helt trist, hvad?

PS

Centurionen påminder også de interesserede om, at i overmorgen torsdag den 18. februar er det sidste tilmeldingsfrist for at være med i S.P.Q.R.-temadag om Rom.

Temadagen foregår på Det italienske Kulturinstitut i 2900 Hellerup lørdag d. 27. februar 2010 og interesserede kan rekvirere det omfattende program og tilmelde sig ved at skrive til til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

I DAG:  Tirsdag den 16. februar: 14:00 til 16:30 OBS!!!
Onsdag den 17. februar: 14:00 til 17:00
Torsdag den 18. februar: 14:00 til 17:00
Fredag den 19. februar: 14:00 til 17:00
Lørdag den 20. februar: LUKKET
Søndag den 21. februar: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP