Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

07.03.2010 Gryden

Kære Vinvenner,
gryden1.jpg
Den var allerede tre år gammel, da den kom med i flyttegodset fra Italien, hin august 1973. Rustfristål, tredobbelt bund, for en hurtigere fordeling af varme: en Lagostina gryde, en klassiker af den slags der obligatorisk optræder i hver gaveliste til de nygifte.

Hvor mange tomatsaucer har den været med til at tilberede? Hvor mange enkelte portioner spaghetti har den kogt al dente? En mellemstørrelse 18/20 tri ply, altid skinnende, altid parat.

Metaltræthed? Hvem ved. Fyrre år er også en slags alder. Den ene hank røg af, men jeg nænnede ikke at smide gryden væk. Ikke lige med det samme. Da vinteren var på sit værste, stillede jeg den ud i haven. Som til en slags aftægt. Før eller senere ville en regnbue ende i den, og varsle det gode forår.

Rent temperaturmæssigt er det forår, som alle aviser og damebladenes artikler taler om, mere ønsketænkning end kendsgerning. Dog er lyset ikke til at tage fejl af. Gryden får lov til at stå der en stund endnu. Måske kommer der en regnbue forbi. Legenden siger, at der er en sæk med penge i en gryde ved enden af regnbuen.

Heldigvis har I hverken brug for legender eller for gamle hankløse gryder: jeres sæk med penge kommer lige her, i form af et forårstilbud, der snildt kan bruges som prøvekasse. I denne “gryde” vil I finde en flaske af hver af:

 • (1)
  Le Ragose Spumante 2007  105,-

  (ved køb af 6 ens: 85,-)
  Metodo Martinotti/Charmat lungo.
  Le Ragose er mest kendt for deres Valpolicella og Amarone, men de fremstiller også en smule hvidvin og mousserende hvidvin af druerne: garganega og chardonnay. Meget finere end sin pris! Velegnet både til maden og til at nippe af, mens I laver mad!
 • (2)
  Chiaretto del Garda 2008 DOC La Básia “La moglie ubriaca” (Den fulde kone)  75,-

  (ved køb af 6 ens: 69,-)
  “Chiaretto” fremstilles af druerne: groppello 60%, barbera 20%, sangiovese 15%, marzemino 5%. Det giver en let men saftig og mineralsk rosé, der er velegnet netop som aperitif men også til skaldyr, muslinger, retter med æg og ja, asparges. Nydes kølig: 10-12 grader.
 • (3)
  Brigante Pinot Nero Langhe 2003 DOC Cascina Baricchi  165,- kr,

  (ved køb af 6 ens: 132,-)
  Vinhulen.dk skrev de 7. september 2007: “Rubinrød. Røget over i lejrbål, mokka, kraftfuld og blød duft med mørke blommer, et strejf af karamel og sødme og en varm og indbydende duft, som man hænger fast i og forguder.  Smagen har en anelse sødme efterfulgt af mørke blommer og mokka i den helt friske stil med en superpoleret frugtsyre, som lige afstøver munden og renser godt. Stilen er intens og superharmonisk med solid fylde og svulmende overskud. Tanninerne ligger godt mod finalen og vidner om en vin, som sagtens kan drikkes nu, men vil udvikle sig i kælderen over de næste 2-4 år. Solide 2 glas (ud af mulige 3).” 
  I dag spiller den stadigvæk med musklerne, uden at den har tabt hverken harmonien eller fylden. Snarere tværtimod. En “horisont-udvider” for pinot noir fans.
 • (4)
  Luianico 2007 Toscana IgT  49,- kr.

  (ved køb af 6 ens flasker: 39,- kr. flasken) sangiovese + merlot
  Serveres kælderkølig. Der er vinvenner, der allerede er vendt tilbage for at købe flere flasker, efter at de havde smagt på vinen.. Det er altid et godt tegn. Prisen skræmmer ingen: 39,- kr. pr. flaske ved køb af 6 flasker.  Luianico er lig med italiensk dagligvin, når den er bedst.
 • (5)
  RossoAssai  2007 Toscana IgT   67,50 kr.

  (ved køb af 6 ens flasker: 54,- kr. flasken) 100% sangiovese
  Der er en vis portion ironi i navnet, som betyder “Rigtig meget rød”, fordi farven er ja, som en sangiovese farve er fra Moder Naturs hånd: funklende rubinrød med nuancer af kirsebærfarve. Stop. Det er duften og smagen, der er tillokkende: en “næse” med viol, kirsebær og hvid peber. En blød bælleindbydende smag der samles af en frisk og læskende frugt. En sangiovese som jeg ville drikke any time, gerne lettere afkølet, til alt. Nu og til sommer ja, men gerne året rundt fordi vinens sunde 13% kan klare forskellige former for mad, både de lette anretninger og de mere sammensatte tilberedelser. Ægte sangiovese-balance og drikkeglæde for alle pengene.
 • (6)
  Luiano di Luiano Chianti Classico 2006 DOCG  85,- kr.

  (ved køb af 6 ens: 75,-)
  Fin harmoni mellem frugt og garvesyre. Spændende Chianti Classico til en særdelse fornuftig 6-styks pris.
 • (7)
  Luiano Chianti Classico 2007 DOCG  90,- kr.

  (ved køb af 6 ens flasker: 78,- kr.) 80% sangiovese, 10% merlot 10% alicante
  Ualmindelig blid Chianti Classico, hvor sangiovese styrer løbet og holdes i tilpas skak af merlot og alicante. Allerede en favorit i en topårgang.
 • (8)
  “Nana”  Chianti Classico 2007 DOCG  49,- kr.  0,375 lt

  (halv flaske) af samme vin
  gryden2.jpg
 • (9)
  Chianti Classico RISERVA 2005 DOCG  90,- kr.

  Tilhængere af hyperkoncentrerede toskanerbasser med merlot, shiraz, cabernet, kaffesmag og sexede tanniner skal ikke spilde deres tid på denne juvel af Riserva 2005 fra Luianos blide bakker. Denne vin er lige som en “trumpet voluntary”, der tilkalder alle barriquens fortabte sønner og døtre til gensmag med den sande “saft som fra druen rinder”. Brugsanvisning: vinens temperatur 16-17 grader, træk op, hæld op i et stort glas, lad vinens præcise duft give jer den første forfriskende velkomst, tag en slurk og nyd. Hav maden parat, så det være ydmyg hverdagsmad eller festens retter: lad vinen folde sig ud, vokse i glasset, brede sit ægte uforfalskede og evige Chianti-væsen. Slip bremserne: I er i godt og trygt selskab.
 • (10)
  Sangió Toscana 2005 IgT   100,- kr.

   (ved køb af 6 ens flasker: 78,-) 
  Denne rødvin både dufter og smager langt væk af Italien. Den har en fin duft og en blød og lækker smag. Hver en krone værd. Vinen femstilles med tres procent sangiovese fra ældre vinplanter og fyrre procent merlot fra yngre vinplanter. Merlot’en mildner det rustikke i sangiovese og Sangío kan ledsage såvel mere raffinerede kødtilberedelser som mere solide bonderetter. Sangió er også velegnet solo.
 • (11)
  Ferentano 2007 Lazio IgT  129,50 kr.
  (ved køb af 6 ens flasker: 95,- )
  Ferentano fremstilles af druen roscetto og er en barriquelagret vin i den bedste cremede chardonnay-tradition bortset fra, at det ikke er en..... chardonnay. Druen roscetto plejer at indgå i Orvieto og i Est Est Est, men her er den rendyrket på Riccardo Cotarellas Falesco-ejendomme med de flotte resultater, som vore vinvenner har lært at sætte pris på.
 • (12)
  Verduzzo Friulano 2007 Friuli Latisana DOC  69,- kr.

  (ved køb af 6 ens flasker: 61,-)
  Spændende sød vin, sjældent importeret i Danmark. Den har en mild og cremet karakter, en fin afstemt sødme. Kan ledsage mange typer desserter især æblekager, sandkager men også velegnet til hvid- og blåskimmelost.
  Overraskende dejlig og med et flot forhold mellem pris og kvalitet. Drikkes kølig: 14-16 grader. Vinen vil kunne holde sig i nogle dage efter åbning, men chancen for at flasken ikke bliver tømt er lille. Dessertvin der vil overraske og behage jer.

  For at bestille ovenstående 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “GRYDEN” i Emne/Subject. Prisen er i alt 1.074,- Minus rabat: 249,- = 825,- Fragt: 0,- kr. overalt i landet.. 
  Fragten sponsoreres af Alessandro fra Luiano: han blev gift sidste juli og snip snap snude er allerede på vej til at blive far, i april. “Familien forøges og udgifterne stiger: Der skal sælges mere Luiano vin!” Javel! eller “Signorsí”. Kassens sammensætning kan ikke ændres. (Ellers ryger Alessandros sponsorering af fragten!)
          
  Ciao,
  Carlo

        PS 
I øvrigt er hele Luiano-familien nu flyttet ud på gården og Alessandro lejer sin fars og mors lejlighed ud i midten af Firenze. Det er en gammel patricierlejlighed med plads til 8-10 sovende. Fra stuen kan man se domkirken, så hvis I
ønsker at udforske “Fiore”, som indbyggerne kalder deres by, så kontakt Alessandro for nærmere besked om priser, ledige perioder m.m.: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

      

        ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

        I DAG: Søndag den 7.marts: 13:00 til 15:00
        Mandag den 8. marts: LUKKET (Kun åbent efter aftale) VIVA LE DONNE!
        Fra tirsdag den 9. marts til fredag den 12. marts: 14:00 til 17:00
        Lørdag den 13. marts: LUKKET
        Søndag den 14. marts: 13:00 til 15:00
        Mandag den 16. marts: LUKKET (Kun åbent efter aftale)

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP