Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

14.03.2010 Forårsfornemmelser

Kære Vinvenner
foraar.jpg
I går cyklede jeg mig den første forårstur: da jeg kom hjem, for at restituere mig kan man sige, lavede jeg mig en spaghettiret med ovenstående ingredienser. Mens jeg var i gang med at kokkerere (“Spise uden Price”) ringede Natale Simonetta. På en eller anden måde havde han
"læst" ugemailen i onsdags og ringede for at spørge til Zerbina: han kender ejeren Cristina Geminiani og især hendes mand, Alessandro Masnaghetti, ham med cru kortene og vinbladet Enogea.(*)

Da jeg fortalte ham, at vi havde en smagning den 24. marts, spurgte han, om han også kunne være med. Hvis det lykkes ham at finde en low-cost billet fra Milano, kan I også hilse på Natale igen. Det er altid en glæde at hilse på ham og lad os se, hvad han kan nå at sende af nyheder.

Indbydelsen finder I her (**)

“Hvad drikker du til den mad, du er i gang med at tilberede?” spurgte Natale også. Da det var lørdag, fridagen også fra vareprøvesmagninger, havde jeg glædet mig til en La Battagliola Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC. Seriøs tør Lambrusco til 85,- kr.
(Er det ikke snart tid for Lambrusco igen?) Det var godt nok en magnumflaske, men heldigvis har jeg nogle ferme champagnestoppere, hvis der skulle blive noget tilovers.

“Min pinot nero, både 2003 og 2004, ville passe meget fint til det stærke i salsiccia-pølserne og den krydrede ingefær og fennikel. I øvrigt er det lang tid siden, at jeg har set et tilbud på min Brigante på din hjemmeside....”

Det er ulempen ved internettet: alle producenter kan se, hvad jeg laver og hvad der bliver solgt eller forsøgt solgt hver uge. Forleden ringede en producent, der sagde: “Jeg kan se, at du ikke har vine fra min region. Hvorfor?”
Natale mente, at jeg skulle “varme op” til hans eventuelle besøg den 24. og ville give mig et godt tilbud på Brigante Pinot Nero 2003 og 2004. “Natale: du kan ikke give mig noget tilbud. Jeg har købt op alt det du havde af disse to årgange!” Det havde han glemt. Han lovede at
give noget på den kommende 2005 årgang, eller noget dekort med tilbagevirkende kraft eller noget efterbevilling af en art. Jeg tvivler ikke på, at han vil leve op til sit ord og blev derfor nødt til at droppe min kære Lambrusco og nyde et par glas af hver årgang Brigante.

Begge årgange har modtaget så megen ros, at jeg næsten er flov ved at gengive den. Til de vinvenner, der endnu ikke kender Natales piedmontesiske fortolkning af pinot nero, bør jeg dog nævne, at vinene er blevet mere end blåstemplet af
mange pinot nero-fans. Tilbuddet går ud på en prøvekasse med tre af hver årgange til en pris af 655,- kr. i stedet for de almindelige 990,-.

For at bestille en kasse med tre af hver af Brigante 2003 og 2004 send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “03-04” i Emne/Subject. Pris: 655,- kr. Fragt: 125,- kr. overalt i landet.

(Det stemmer: jeg har købt op ALT det Natale havde af disse to årgange! Nemt når produktionen er på knap 2.500 flasker og vinene er både langtlevende og smager rigtig godt!)

HVAD HAR AL OVENSTÅENDE SNAK OM SPAGHETTI OG PINOT NERO MED FORÅRET AT GØRE?

Intet. Men det har følgende tilbud: jeg sendte det i går til Friadgangisterne, som allerede har gjort et godt indhug i det:

I går under et lager ryd-op, bl.a. for at gøre plads til de nye vine, som vi præsenterer den 24. marts, stødte min medarbejder og jeg på en rest Aruca Rosato 2006 fra Santi Dimitri. “Vi kyler den væk, den er sikkert død og begravet....”, sagde jeg.
“Tror du?” spurgte medarbejderen lidt skeptisk. “OK jeg tager en flaske hjem: det er lang tid siden, at vi har smagt den og det er i øvrigt lige så lang tid siden, at vi har lavet et tilbud om vore mange rosé’er.”

Som billedet beviser, blev flasken taget hjem i går og smagt før og under maden. Jeg vil ikke skrive “Wauw”, men det er lige før. Kender I de gode gammeldags Tavel, med fylde, kraft og det udefinerbare lette krydderi? Hvis I gør, har I allerede pejlet jer ind på Aruca Rosé 2006.
Herregodt glas rosé til solo, pastaretter med tomatsaucer, mellemlagrede oste, kylling og charcuteri.

For at ødelægge jeres weekend tog jeg vore roséer og et par forårsvine med hjem til fotografering med den skumle bagtanke at lave et rosé-tilbud, hvis Aruca skulle vise sig at smage godt. Her har I vinene:
foraar1.jpg
For at bestille sådan en kasse send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ROSA” i Emne/Subject. Pris: 500,- kr. Levering: 125,- kr. overalt i landet. Kassens sammensætning kan ikke ændres, men hvis I ønsker at købe seks eller tolv ens af ovenstående vine skriv da til mig.


Ciao,
Carlo

(*) Cru kortene koster 50,- kr. stykket. Kan de sendes med vin, er fragten 0,- kr. Ellers med PostDanmark.

(**) http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=622&Itemid=93

PS

Jeg ville gerne høre fra de vinvenner, der har kigget på bogen, om den bliver brugt og generelle spørgsmål om samme: www.italiensvine.dk

PPS

Til den vinven, der havde skrevet om oliven: hvis det er de små ”taggiasche” uden sten i jomfruolie fra Polla i Ligurien: ja, dem har vi, de koster 65,- kr. glasset.. Jeg har mistet din mail, men du kan se olivenglasset på billedet ovenfor.

ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

I DAG: Søndag den 14.. marts: 13:00 til 15:00
Mandag den 15. marts: LUKKET (Kun åbent efter aftale)
fra tirsdag den 16. til fredag den 19. marts: 14:00 til 17:00
Lørdag den 20. marts: LUKKET
Søndag den 21. marts: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP