Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

07.04.2010 April er den grusomste måned

Kære Vinvenner,

“April is the cruellest month” især hvis man fylder år og tallet er på den meget forkerte side af tressindstyve. Det gælder om at bevare roen og holde af fremtiden. Uhyre nemt i øvrigt, når man har lige haft hele familien, ned til tredje generation, til en påskemiddag, hvor sild og akvavit blev – om forladelse - værdigt afløst af spaghetti risottati, lam i safran & Campari soda (*) og det hele pyntet af Ølkapslen, der i den grad fik blåstemplet. Af familien ihvertfald. Men faktisk også af én af jer, der skrev:

Iltappocorona
Netop smagt i dag, og det var så dejlig og lidt overraskende oplevelse, at jeg er nødt til at komme ud med det. Måske ikke så overraskende for dig, men for mig, der er vant til mere ensartede vine. Så kommer dette, der minder mig om???? Italien! Jeg er ikke vant til at sætte ord på vin, og har også svært ved at finde ordene for denne. Den passer ikke rigtig ind i de normale båse. Afslappethed, drikbarhed, let men ikke tynd, kraftig men ikke tung, ungdom, ukompliceret, men alligevel med masser af smag og nuancer. Har svært ved at finde de rigtige ord. Den er næsten selvmodsigende. Spændende og sjov drueblanding Barbera (som jeg ellers ikke er så vild med) og dolcetto sammen med syrah! Jamen det fungerer bare. Åbner sig hurtigt og bliver utrolig "smooth" og smagfuld.
 
Men mest af alt drikbar, som bare... fik næsten lyst til at hælde i et stort ølglas for at bælle løs. Har kun prøvet på én måde, men kan næsten ikke forestille mig noget, der kan ødelægge vinen, kold eller stuetemperatur, let eller kraftig mad, både til sommerterrassen og vinteraftenen. Tror den smager lige godt uanset hvad. Kan faktisk ikke beslutte, hvordan jeg vil foretrække den - må komme an på hvad den skal bruges til. Er den lidt tung til lysten eller formålet, er det bare at drikke den køligere.
 
Hvis jeg skulle have én vin kun til hverdagsbrug kunne det godt være vinen - og kapslen giver også lyst til lige at "knappe" en mere op. Eneste anke kunne måske være, at den ikke rigtig har syrligheden til at stå sig med fx. tomater.
Det må være syrahen, der spiller ind her?
 
Den snyder måske også lidt, fordi kapslen indikerer en billig hverdagsvin med tilsvarende forventninger - for så billig er den jo heller ikke. Igen en modsætning.

april.jpg
Øloplukkeren er i rustfristål, design Georg Jensen. Den er med på billedet for diskret at indikere, at Iltappocorona, i al beskedenhed, ikke er bange for at blande sig i det finere selskab. Ølkapslen indikerer ikke andet end drikkeglæde og at vinen ikke bør gemmes i mere end fem år. Producenten, Natale Simonetta fra Cascina Baricchi, siger til gengæld, at de, der er kloge og stålsatte nok til at gemme vinen, vil de blive meget positivt overrasket af den om fire-fem år.

Om prisen. Hvad skal jeg sige? CORONA-pigen her er ikke nogen ligegyldig industritøs med fancy dress og prangende etiket. Hun kommer fra vinmarker, som Natale, Fabio og deres medhjælpere har plejet kærligt, med den samme omhu, som de har anvendt for at skabe gårdens andre vine: ægte landbrugsidentitet og – især – en smag, som I ikke finder i de fleste vine til samme pris. Derfor: ud i garagen, start med at polere weberen og glæd jer til de mange grillaftener, når ølkapslen vil være bøfferne trofaste dansepartner. Og ja, vor vinven har ret: spar på tomaterne.

Prisen er 85,- kr. flasken.

Ved køb af 12 flasker er prisen 75,- kr. Fragt: fra 1 til 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet. Ved køb af 36 flasker er fragten 0,- kr. overalt i landet. (**)

For at bestille 12 flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CORONA” i Emne/Subject.


EN RIGTIG LÆKKER  HVID

april1.jpg
Jeg får tit skudt i skoene, at det er ikke mange hvide vine blandt dem jeg reklamerer for.

For så vidt som mine mails afspejler hvad jeg regner med, at jeg kan sælge til jer, er det rigtigt! Men jeg smager skam mange hvide vine og i sidste uge har jeg fundet tre – af mine egne ovenikøbet – som jeg ikke havde smagt længe. Den, der gjorde mest indtryk på mig, var den sidste: FIANO. Druen er typisk for Campania og i denne udgave fra Corte Normanna har I en klassevin, der ikke ville være bange for at give kamp til stregen til langt mere kendte og langt dyrere europæiske og oversøiske vine.

Det er en vin fra senhøstede fiano dfruer og byder på en kompleksitet og en komplet smag, der spænder fra citrus til hasselnødder. Kan drikkes nu til en række retter, der vil have godt af vinens modstand: vinens runde 14% kan klare selv den mest spegede charcuteri, kalveschnitzel, stegt lever og en del retter som man umiddelbart ville servere en rødvin til. Årgang 2008 vil holde sig i god form de næste par år. FIANO del Sannio 2008 DOC 14% Corte Normanna  85,-

For at bestille send venligst en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “FIANO” i Emne/Subject. Pris 85,- kr. flasken. Fragt fra 1 til 11 flasker: 125,- kr. overalt i landet. Ved køb af 12 flasker Fiano er fragten 0,- overalt i landet. (Fragtfriheden gælder kun købet af 12 flasker Fiano)


Ciao,
Carlo(*)

Det med at tilberede og koge pasta lige som risotto er det sidste skrig hos alle de italienske gastronomer. Den skal nok komme til Danmark. Er det en gimmick eller gavner det smagen? Både og.

Min behandling af lam til gengæld skaber generationskløfter. I fremtiden vil man tale om stegt lam FØR min opskrift og EFTER min opskrift. Sådan er det, når madlavning er “kunst”. Da jeg har hørt meget om kunst og kokke i den seneste tid, burde jeg tillade mig at tage penge for min...... “madskaberkunst”. Men hvad, jeg er i det generøse hjørne: I får opskriften gratis med, når I bestiller CORONA og/eller FIANO. Skriv da gerne på bestilling: “+KUNST”

(**)
Der er også en engros pris, som dog først gælder ved køb af minimum 120 flasker afhentet vort lager i Holte: 51,20 ex. moms /64,- inkl. moms.


PS
“Hamstring tilladt”-tilbuddet kunne snildt misforstås til at bestå af syv flasker. Det er kun én af jer der har opfattet det sådan men det er rigeligt for at rette op på sagen.

Jeg beklager: det er “kun” seks flasker, der er tale om: de fem fra D’Angelo plus en ekstra flaske af den nye årgang, 2006, af Serra delle Querce. Tilbuddet ser I her: http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=629&Itemid=93

ÅBNINGSTIDERNE på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

I DAG:  Onsdag den 7. april: 14:00 til 17:00 Christina: Tillykke med fødselsdagen!!!
Torsdag den 8. april: 14:00 til 17:00
Fredag den 9. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 10. april: LUKKET
Søndag den 11. april : 13:00 til 17:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP