Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

24.04.2010 Sjove mails

Kære Vinvenner
Sjove mails
Ja, sjove mails,
mest fra Jylland. Jeg ved ikke, om det er genetisk for Hovedlandet, men statistikken lyver ikke: 68,3% af de sjove mails jeg får kommer fra jyske vinvenner. Mailsene, taget samlet, maler et portræt af vinhandlen, som nogle af disse jyske vinvenner ønsker, at den skulle være. I en ideel verden. Fælles for de fleste er at: fragten skulle koste 0,- kr. Der var ligefrem én, men det er lang tid siden, der forstod “fragtbidrag”, som om han skulle have en symbolsk sum for at bestille hos mig. En slags “loyalty-præmie”, som han selv skrev. Det tog kun fire mails frem og tilbage for at afklare det punkt.

Et andet forslag,
der ofte dukker op i disse mails, er at jeg skulle bruge min ugentlige lukkedag, lørdag, for at holde smagninger fra Skagen til Gedser. Jeg kan godt se det nyttige ved forslaget, men lørdagen er helliget privatlivet.(*)

To vinvenner,
uafhængigt af hinanden, foreslog, at jeg skulle leje en af de store lastbiler, “dem som man også kan sove i”, fylde den med vin og køre fra by til by. Ideen er genial. Naturligvis skulle jeg præsentere “klassiske italienske vine som Frascati, Sjanti, Primotivo og mange vine i bag-in-box.”

En anden forestilling, som synes at være ret udbredt, især i trekants-området, er at vinhandleren her har en eller anden form for mission: “Du modtager sikkert støtte fra dit lands Landbrugsministerie eller eksport-råd eller hvad I nu har, der nasser på EU...” Gid det var så vel, men vinvennens pointe var, at jeg derfor “kun fire gange om året” skulle tilbyde nogle gratis prøveflasker til “udvalgte kunder, som vil agere som en slags panel.” Jeg svarede, at forslaget var givet videre til de relevante italienske myndigheder.


Dér hvor jyderne
dog brillerer er ved de eksakte videnskaber. Matematikken har kronede dage i mailsene fra Jylland. Alt bliver kalkuleret, vejet og minutiøst eftertalt. Laver jeg en fejl, kan jeg roligt regne med, at den første rettelsesmail kommer fra Jylland. Vinvenner fra Ikast og Randers fører suverænt. Bag visse mails aner jeg ligefrem hedens kolde blæst, den tabte krig i 1864, statens bankerot og de store udvandringsbølger. Jo, prisbevistheden suges ind med modermælken. Sammen naturligvis med en vis kæk kreativitet: “Jeg ville spørge om du sammen med de to kasser vin kan sende den pakke bøger min svoger vil levere til dig i næste uge. Uden ekstra fragt.” Det var altså ikke kun svogeren, der skulle levere fragtfrit. Jamen, ville det ikke være uhøfligt at svare andet end “Naturligvis!”?

Listen af de kreative fragtforslag ville være for lang. Én for alle: den pensionerede oberst fra Nørresundby, der ville sende julegaver til sine tre børn  “..... ville foreslå at du kun tog den fragt, der gælder levering til min adresse,
men sørgede for at gaverne leveres særskilt til de tre adresser dog ikke tidligere end den 22. december. Mine børn bor jo alle i nabolaget...” Javel! Jul kommer kun én gang om året!
 
Jeg melder først fra, når det viser sig, at vinvennens sparehensyn også har præget hans/hendes indkøb af fodtøj. Et nummer for lille er et nummer for lille. Der er røget et par mailadresser i papirkurven på den konto. Noget som jeg måske har fortrudt et par dage senere, da det hverken gavner omsætning eller mit omdømme udi det jyske, men sådan er det bare. Det er afgjort min brist.

Dér, hvor jyderne ikke har brist, har de til gengæld hjerte. Da jeg modtog mediernes ukærlige og uønskede opmærksomhed engang sidste efterår, kom der en del solidaritets mails fra Jylland: helt præcist 62% af alle de modtagne positive mails (tak for dem igen).

Så alle I andre vinvenner vil nok vise forståelse, hvis denne mail er tilegnet, hvis ikke ligefrem forbeholdt, de jyske vinvenner. En kasse vin efter deres hjerte: gode vine, gratis fragt, liv og glade dage.. Indholdet? Lad vinhandleren her bestemme det. Fra postnummer 6000 til postnummer 9990 vil der ikke været et øje tørt.

For at bestille
en kasse med tolv flasker vin tilegnet de jyske vinvenner, der skriver sjove mails, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “HOVEDLANDET” i Emne/Subject. Pris: 750,- kr. Fragt: 0,- kr for forsendelser til postnumre fra og med 6000 til fra og med 9990.

Alle andre postnumre bliver denne gang diskrimineret, men kun hvad fragten angår: fragt 125,- kr.

Ciao,
Carlo


PS: Sidste skud på skærmen er en mail fra Ebeltoft igår. Denne gang meget seriøs og på sin måde meget fornuftig. Den reflekterer på min seneste mail “NYT TILTAG” men den bemærkning, at selv storfamilier, der skal holde konfirmation, bryllupper o.lign. fester, kun meget sjældent har brug for 120 flasker, “...tres må snarere være det tal, der bedst rammer behovet.” Hvorfor lader jeg så ikke mine engros-priser gælde ikke kun de blandede 120 flasker men også 60 ens flasker?

Som sagt: fornuftigt spørgsmål. Jeg tygger lidt på det. Det kan være, at jeg laver en prøveklud, når “min” og “vor” MUTINA Lambrusco Grasparossa di Castelvetro kommer i den nye årgang 2009 primo næste uge. Mere om det i næste mail.
Sjove mails
 (*)
(SPØRGSMÅL): Hvorfor har du som regel lukket om lørdagen? Er du ortodoks jøde?
(SVAR): Det eneste jeg er ortodosk med er, at der ikke skal være fløde i spaghetticarbonara’en. Ellers er jeg ofte sammen med venner og familien fredag aften, spiller noget der ligner fodbold om lørdagen og har medarbejdere, der også spiller fodbold og som helst vil holde fri om lørdagen. Til gengæld er jeg på min pind om søndagen i nogle timer..

ÅBNINGSTIDERNE
på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

I DAG:  Onsdag den 21. april: 14:00 til 17:00 (Auguri Roma!)
Torsdag den 22. april: LUKKET pga smagning
Fredag den 23. april: 14:00 til 17:00
Lørdag den 24. april: LUKKET
Søndag den 25. april: 14:00 til 17:00 (Auguri Carlo!)
Mandag den 26. april: LUKKET
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP