Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.05.2010 Isterninger i rødvin

Kære Vinvenner,

"Fy fy" kan jeg allerede høre, men lad os tage en ting ad gangen. Hvilken rødvin? Jo, vi snakker om Ølkapsel-vinen. Og hvor kommer det der med isterningerne i den fra? Jo, det kommer fra én af jer, som i sidste uge var på besøg hos Cascina Baricchi og fik skænket Ølkapslen fra en flaske lige taget ud af køleskabet. “Nej, hvor den smager godt!! Det er slet ikke samme vin som vi har smagt i København....! Denne her smager meget bedre!...”

Nu skal man altid tage højde for romantikken og lufttemperaturen: næsten alle vine smager bedre hos producenten, der skænker rundhåndet og fægter sig til menneskelig forbrødring med lidt engelsk og endnu en smagsprøve. Men Natale bekræftede det i dag i en telefonsamtale: “Vor Iltappocorona” har en høj alkoholstyrke og er meget blød. Den skriger på at blive serveret køligt (14-17 grader) og den flaske, som min assistent Fabio havde gemt i køleskabet, var faktisk til os selv. Vinen kan snildt tåle en isterning eller to og stadigvæk smage godt. Faktisk bedre hvis det er til grillkød og det er en varm sommerdag.”

Nu har I hørt det fra selveste producenten. Prøv det selv. Vine har fået en fin almeldelse ( 92/100)på Vin-top-10.dk og en fin særartikel på Frederiksborgs Amts Avis fredag den 23.april.

For at bestille Iltappocorona send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CORONA” i Emne/Subject. Prisen er  85,- kr. flasken; 75,- kr. ved køb af 12 flasker og 64,- ved køb af minimum 120 flasker. Leveres UDEN “i cubetti di ghiaccio” (isterningerne).


Nu at den information også er på plads, kan vi gå videre til denne søndags vine. Lad mig starte med at sige, at der er lagt op til en veritabel “Toscana strikes back” ved smagningen den 20. ds. Nærmere besked og foreløbigt program ved næste mail.

NÆSTEN .... TOSCANA

Under Toscana – da det er en sangiovese og vinmarkerne ikke ligger langt fra den toskanske grænse, har jeg tilladt mig at “udvide” regionen til også at omfatte Fattoria Zerbinas
TORRE DI CEPARANO 2004: SANGIOVESE SUPERIORE DI ROMAGNA DOC
Isterninger i rødvin
Det er en ren sangiovese (superiore di Romagna) og den mest lokkende og præcise beskrivelse, som jeg kan give af vinen er: hvis I er glade for Rosso di Montalcino, de gode afslagsen, vil I blive superglade for denne 2004!!!

TORRE DI CEPARANO 2004 Sangiovese di Romagna Superiore  95,- Ved køb af 12 flasker er prisen 1.140,- kr. Fragt: 0,- kr. overalt i landet

For at bestille sådan en karton send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CEPARANO” i Emne/Subject Ved køb af 12 flasker er prisen 1.140,- kr. Fragt: 0,- kr. overalt i landet.


PROSECCO & LAMBRUSCO AF ØKOLOGISK DYRKEDE DRUER

“Et krav” er måske for meget sagt, men der har været virkelig mange af jer, der har spurgt efter VILLA DORAL Prosecco af økologisk dyrkede druer, som har haft så megen succes ifjor.

Det er den I ser på billedet yderst til højre. Under patentproppen finder I også i år en perlende, tør let aromatisk hvidvin. I Italien er Prosecco den fødte velkomstdrik, glas i utide og aperitif. Prøv den også til moules marinières, både i retten og som ledsager til den. Den er også perfekt til mange grøntsagsretter og lette anretninger og – suprise surprise – lige som skabt til sushi.
Prisen er yderst moderat: 59,- kr. Ved køb af en praktisk six-pack: 55,- kr./flasken.
isterninger1.jpg
Ved siden af denne øko-Prosecco ser I en øko Lambrusco, en Grasparossa di Castelvetro fra Chiarli. I år er den saftigere end den plejer, afrundet, med en næsten cremet perlen: meget anvendelig både solo og til mange grillretter. Prisen: 65,- kr. Six-pack’en: 59,- kr. flasken.

FONDATORE & ROSÉ

Da jeg ikke ønsker at blive beskyldt for at .... forsømme Lambrusco, denne dejlige drik, vil jeg sætte fokus på to typer, der fortjener at blive bedre kendt: yderst til venstre ser I IL FONDATORE, som jeg skrev om i sidste uge men smagte igen i denne uge (studium, studium) og ved siden af den: ROSÈ af druerne 75% lambrusco og 25% pinot nero.. Om Roséen ville jeg kort referere, at selv én af mine krakilske og Lambruscofjendtlige venner måtte give sig: “Den smager ikke dårlig”, sagde han. Dagen efter, da jeg bød på en anden vin (vareprøver for den kommende Toscana strikes back smagning) spurgte han, om jeg tilfældigvis havde mere af Cleto Chiarlis ROSÉ. Så er I advaret: tør, elegant, med frisk aromatik og lang smag. Både solo og til maden. IL FONDATORE og ROSÉ koster : 85,- kr. (hver især).

HVAD SKAL I SÅ BESTILLE?


Lidt af hvert, naturligvis. Mange har vovet skridtet og har bestilt sidste uges FORSIGTIG og DRISTIG 6 div. Lambrusco  eller dobbelt opLambrusco-tilbud. Prisen hhv. 440,- og 880,- kr. med delvis sponsoreret fragt. Ingen har fortrudt. So far so good. En del af jer (466 til dato) har set det lille indslag på youtube(*) og det har måske hjulpet dem på Lambrusco vejen. Mange, der har set indslaget, har spurgt, hvorfor skåler jeg med Barolo efter at have snakket om lambrusco. Til dato har hverken instruktøren, Erik Norsker, eller jeg en fornuftig forklaring, men igen har vi modtaget en mail fra Robert De Niro, der også er med på mailing listen: “Dear Carlo, bravo ragazzo” (Robert kan lidt italiensk) “can I use your little movie for the opening ceremony of next years Tribeca Film Festival?” Instruktøren, Erik Norsker, var beæret men jeg blev nødt til at pointere: “Caro Roberto, grazie per la mail, eh, (Robert sætter pris på den fortrolige tone à la old country) the director and I are very glad for your appreciation but all you do is writing mails and ask for wine suggestions, introductions and all sort of favours. Isn’t it about time that you order some wine? We ship all over the world, even to Norway.”

Flere har også reflekteret på det superlokkende tilbud BAROLO-TEST fra sidste uge. Tak. Andre, ved jeg, tygger stadigvæk på det og venter på gemalens eller gemalindens grønne lys for køb. Hvad tygger I på? Magen til perlerække af Barolo finder I ikke andre steder i u-n-i-v-e-r-s-e-t. Ikke til den pris i hvert fald: “Klassevine til en latterlig pris”. Capisc’ ?(**)

Ciao
Carlo

(*) http://www.youtube.com/watch?v=1VneVz2F-64

(**) Fra dagens vinavisen.dk: Fem stjerner ud af mulige fem til netop:

Cascina Cucco, Cerrati, Barolo, Italien, 2006
165 kr., pris ved 6 flasker: 125 kr., For nylig smagte vi 2005-årgangen. Her er dens et år yngre lillebror, der er lige så god. En kompleks og meget harmonisk rødvin med fint krydderi. Den fylder munden med en herlig smag - helt ud i alle hjørner og kanter. Den kan drikkes nu, men gem den gerne fem-seks år endnu. Prisen er yderst attraktiv.


ÅBNINGSTIDERNE
på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

I DAG: Søndag den 2. maj: 13:00 til 15:00
Mandag den 3. maj: LUKKET
Fra tirsdag den 4. maj til og med fredag den 7, maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 8. maj : LUKKET
Søndag den 9. maj: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP