Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

05.05.2010 Musik

Kære Vinvenner,
musik.jpg
Arbejdsbordet, 3. maj 2010

Jo, det er intense, arbejdsrige dage: “Nogle har det nemt”, bemærkede min håndtegnende ven, da jeg sendte ham billedet af arbejdsbordet. Så nemt er det faktisk ikke: smagsløgene og koncentrationen kommer snildt på overtid. Derfor bliver jeg nødt til at tage lidt .... tørstof til ballast og nogle pauser. Én af pauserne var foran youtube. Nej: ikke for igen at beundre mig selv som forvirret vindocent men for at se og høre Raina Kabaivanska som Madame Butterfly i Veronas Arena. Jeg må indrømme, at tårerne trillede frem, da hun brød ud i sin “lidt for sjov og lidt for ikke at dø”. Puccini sender alle de andre komponister til at feje godsbanevogne. Det er lige som med nebbiolo: når den er god, giver den verdens bedste vine. Derfor vil jeg spare jer for resultaterne af mine øvrige smagninger (de kommer tids nok): jeg vil friste jer med et skoleeksempel på en nebbiolo-kasse, der vil sætte bevægelse i sindene og i tårekanalerne:

(1) 2007 Nebbiolo Langhe DOC Mascarello Mauro 185,- (148,-)*
(2) 2004 Nebbiolo Langhe DOC Cascina Baricchi 139,- (139,-)*
(3) 2005 Nebbiolo Langhe DOC Cascina Baricchi 139,- (139,-)
(4) 2000 Riserva “Tre Nasi” Barolo DOCG Cantine Gemma 290,- (230,-)
(5) 2005 Barbaresco enkeltmark “Casasse” DOCG Cascina Baricchi 250,- (200,-)*
(6) 2006 Barolo enkeltmark Cerrati DOCG Cascina Cucco 165,- (125,-)


*= betyder at der er få flasker tilbage. “Få” i mit vinhandlersprog er noget med cirka hundrede flasker.


Nogle tror
, at opera er en elitær form for kunst og svær at forstå. Hvis der er nogen blandt jer, der har det sådan, skriv da gerne til mig og jeg skal gerne forklare jer, at Puccini ikke er meget forskellig fra “Desperate housewifes”, vikingesagaerne eller Rolling Stones “Honky Tonk Women”.

Forståelsen
vil sikkert blive højnet af smagningen af de seks, ovenstående (nogen vil sige: ypperlige) nebbiolovine. Derfor send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “BUTTERFLY” i Emne/Subject og vupti modtager I en saliggørende tårefremkaldende sixpack med én af hver af ovenstående vine.
Prisen?
En tåreperser: 950,- kr. overalt i landet.
Fragt?
Lille eksperiment: I bestemmer selv, hvor meget I vil give i fragt. Fra 15,- til 125,- kr. modtages alt med kyshånd. Læg blot det beløb, som I synes fragten skal koste, til kassens pris på 950,- kr.

Kassens sammensætning kan ikke ændres, men I kan købe mindst seks ens flasker af ovenstående vine til den flaskepris, som er indikeret i parentes.

MERE MUSIK: BELLINI

Blandt de første 50 købere af “BUTTERFLY”-tilbuddet vil der blive trukket lod om seks gratis billetter til Bellinis opera “NORMA”, som opføres den 31. juli og den 6. august på http://www.operahedeland.dk/Norma. Navnene på de heldige vindere bliver publiceret her i en kommende mail.

Udover at være en cocktail (Prosecco & ferskenpuré), en renæssance-maler, en restaurant her i nabolaget (Restaurant Bellini Bredevej 56-58 2830 Virum) er Bellini Vincenzo også en siciliansk komponist (Catania 3. november 1801 – Paris 23. september 1835). Kun hans alt for tidlige død forhindrede ham i at blive en af de allerstørste, men han var stadigvæk en af melodiens mestre.

PICNIC VINE


At være tilskuer til operaer i Hedelandets storslåede amfiteater hører til en af de danske oplevelser, som man burde unde sig selv og sine kære. På mange måder kan det sammenlignes med en operaaften i Veronas romerske Arena: dér hvor Raina Kabaivanska fik et seks minutters stående bifald for åbent tæppe. Til fordel for Hedelandet skal det siges, at man er velkommen til at nyde medbragte lækkerier.

Blandt disse, kan jeg forestille mig, bør der ikke mangle en flaske Prosecco, en Lambrusco Mutina 2009, en øko-Lambrusco eller vor praktiske ølkapselvin. De to sidstnævnte har fået et interessant skudsmål af en af vore erfarne vinvenner og -skribenter:

“Iltappocorona. Overhovedet ikke så blød og syreforladt som visse tilbagemeldinger kunne antyde. Dejligt frisk og karsk, lidt kantet rød-bær-frugt-næse, ikke enormt intens, men "snill", som nordmændene siger; en smule af den syrlige kant, som gør de italienske, hjemmelavede vine så umiddelbart charmerende. Ditto i munden, ej lang, men charmerende letkrydret og saftig. Efterlader munden ren og villig til mere. Den kunne jeg afgjort godt finde mig i mere af...


Øko-Lambrusco. Meget mørk farve, med lilla spuma; kanonflot. For en Lambrusco har den en ret rund, dyb og mørk frugtduft, aromatisk, med violer. I munden temmeligt blød, mangler måske en smule attack for et syrehoved som mig, men følger op på næsen med blød, rund frugt og ganske lang, duftende eftersmag. Dejlig vin, god introduktion til ægte Lambruscos lyksaligheder for de, som ville blive forskrækkede over de mere "seriøse" Lambrusco'ers mere heftige syre. En terrassebasker. (Pris: 65,- kr.)

En anden vinven skrev om Iltappocorona:


Den anden oplevelse var også fra Natale - den allerede berømte kapselvin, hvor det lykkes mig at tage vinen direkte ud af køleskabet og derefter serverer den som eneste vin til velkomst, forret og hovedret. Vinen klarede med bravour alle tre trin og de forskellige druer i vinen træder mere eller mindre i deres egen karakter når temperaturen stiger. Dolcetto'en og dens dejlige sødme er den dominerende faktor når vinen er rigtig kølig (læs; kold) og stille og roligt kommer Barbera'en på banen. De to druer virkede til henholdsvis velkomst og forret hvorefter vinen stille og roligt har noget en temperatur hvor Syrah'en for alvor kommer på banen og den kraftigere (kød) hovedret fik det rigtige modspil.
 
Som en af mine trofaste vin nørder sagde, det er en vin efter min krop - high drinkability (som han udtrykte det). (Pris: én flaske 85,-. Ved tolv flasker: 75,- Ved minimum 120 flasker: 64,-)

FRA  UDENDØRS TIL INDENDØRS

Apropo’s musik var jeg fornylig inviteret til en koncert af en ung klaverkvartet: Cosmopolitan Piano Quartet.

Kvartetten, hvis komponenter er fire blandt de absolut dygtigste elever på konservatoriets sidste år, består af tre strygere: de repræsenterer det høje, midterste og dybere toneregister, mens klaverets alsidige og karakteristiske klang, hele tiden skifter fra at akkompagnere og spille solo med strygerne. Tilsammen skaber de et klangunivers af ubegrænsede muligheder. Skriv jer navnet ‘Cosmopolitan Piano Quartet’ bag ørerne, hvis I holder af musik. Jeg sikrede mig deres autograf på aftenens program!

De har indtil videre spillet nogle koncerter i København, bl.a. en solistrecital i Radiohusets Carl Nielsen-foyer og rundt omkring i Paris bl.a. i Frederikskirken ved Champs Elysées og Det Danske Hus i Cité Universitaire.

Har I overvejet levende musik som akkompagnement til jeres bryllup, runde fødselsdag eller anden begivenhed, book dem mens de er unge og forholdsvis ukendte og billige! Om tre fire år er pianist Galya Kolarova, violinist Benedikte Damgaard, bratchist Kristina Fialova og cellist Adam Stadnicki internationale feterede navne, som I vil kunne læse om i dagbladenes musikspalter!

For at høre hvad de kan og hvad de vil, kontakt 22773788 eller skriv en mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. I vil ikke fortryde det.

Ciao,
Carlohttp://www.youtube.com/watch?v=vcKR2UZVaD8&NR=1
ÅBNINGSTIDERNE
på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

Fra I DAG, onsdag den 5. maj til og med fredag den 7. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 8. maj : LUKKET
Søndag den 9. maj: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP