Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

18.05.2010 PinseSCOOP

Kære Vinvenner,
pinsescoop.jpg
Denne onsdagsmail kommer allerede i dag, tirsdag, for at tage højde for både vores lukkedag torsdag den 20. og for at vi kan nå at sende vinene til de forhindrede og til “distant friends”.

Jeg ved det godt: når der er flere vine på tilbud, plejer det at forvirre jer og I giver op. Til de enfoldige sjæle og til de vinvenner, der har det svært med at multitaske, er mit råd: fokusér på de virkelig mange glimrende vine og studér tilbuddene, ikke bare her men især på den seneste mail (*): I vil ikke fortryde det!

SCOOP

Nu er de sidste vine til “Toscana strikes back”-smagningen den 20. ds. kommet på lager og I kan se dem på billedet ovenfor.

Den første fra venstre er Erik Bantis SCOOP: enkeltmark CIABATTA Morellino di Scansano Riserva 2007. Vinen blev omtalt blandt de bedste i Vinitaly i år og SCOOP-værdigheden skyldes vinens smag. At prisen mildt sagt er et fund for denne årgang og kvalitet gør næsten betegnelsen SCOOP obligatorisk:

(11) Morellino di Scansano Riserva 2007 enkeltmark Ciabatta  99,- (85,-) SCOOP

Erik har også sendt sin hvide


(13) Vermentino 2009 Toscana IgT  58,- (49,-)

han er meget glad for den. Jeg synes, at jeg kunne have klaret livets udfordringer også uden, men når man repræsenterer en producent, ja så skal man også udvise en vis loyalitet. Det ender med, at der er flere, der vil dele Eriks mening: skadelig er den ikke, denne Vermentino.

Heldigvis har Erik også sendt manges favorit: olivenolien fra den nye høst 2009 (135,- kr./0,75 lt).

Også Pietro Majnoni har sendt sin “unrivalled” olivenolie fra den nye høst (169,- kr./0,75 lt), og i aften skal jeg smage den hvide chardonnay-baserede Spareto og den nye årgang af en anden af jeres favoritter, Tíntero:

(14) Tíntero 2009 Toscana IgT  75,- (65,-)
1 liters flaske (Hold da helt ferie! lige smagt! Den kan få selv den sløveste pinsesol til at shake. Hvis jeg kunne få flere flasker, var denne Tíntero et oplagt SCOOP!)

(15) Spareto 2009 Toscana IgT Chardonnay  75,- (65,-)
Jvf. Eriks Vermentino med lidt mere følelse og fadlagring.

Så, hvis I hverken har bestilt billet til smagningen eller nogle af de lækre Toscana-vine, som er på tilbud, så gør det nu, så I kan nå at have vinene til Pinsen.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “TOSCANA” i Emne/Subject. Skriv navne, tal og antal af de vine I ønsker at bestille. Husk på at ved køb af minimum 12 flasker gerne blandet er  prisen i parentes, der gælder. Fragt fra 1 til 12 flasker: 125,- kr. overalt i landet.

EN HØNE AT PLUKKE

På billedet ser I også Etna Rosso 2001 DOC fra Calabretta. Nogle har skrevet til mig, at vinen var færdig. Samvittighedsfuld som jeg er, er jeg ilet til proptrækkeren og har studeret vinen. Vinen er moden men langt fra færdig. Der er nogle blandt jer, der bliver nødt til at sætte sig lidt mere seriøst ind i vinens væsen. Heldigvis er der mange, der gør det: den ene for eksempel skrev om Mascarellos Nebbiolo 2007:

“Smagte Mascarellos Nebbiolo: Hold da kæft, hvor er den god. Helt afsindig udvikling i glasset henover aftenen. Jeg vender tilbage med bestilling... Det er jo ikke en steroid alkoholbombe, men en gammeldags, lys, syredrevet terroir-vin. Mange journalister/skribenter glemmer at lugte og smage efter aromatisk kompleksitet, mouthfeel er hvad det drejer sig om. De har nok også glemt at lade glasset stå. Lige trukket op kan den godt være en kende anonym, men - som før skrevet - så har den en ekstraordinær udvikling i glasset. Pris 185,- kr. flasken ( ved 12 ens flasker : 2.000,- kr.)

Og en anden en skrev om billedets Etna Rosso 2001:

Gennemsigtig orange med en smuk fed viskositet i strukturen. Særpræget næse som i den grad minder om traditionelt fremstillet nebbiolovin med lak, lakrids, blomme, dæk og glycerin. Men samtidig har den en lys og slank parfumeret primærfrugt i form af ribs, hindbær og roser. Næsen trækker sig lidt ind imellem, men i munden er denne vin i fantastisk balance og virkelig heftig, uden at den mister det klare elegante udtryk. Skarp syre og rå tanniner ledsager en fin, lys frugt og en lang eftersmag med stor kompleksitet. Perfekt moden nu, lækkert bekendtskab! 92  ( http://piu-rosso.blogspot.com/search/label/etna) Pris : 135,- kr. flasken.

På samme tone spiller en svensker (en svensker!), der bemærker:


Vad beträffar 2001 Etna Rosso håller jag inte med om att den skulle ha gått över gränsen. Jag drack min flaska med behållning över tre dagar. Smakade faktiskt bäst andra dagen. Däremot är jag oerhört nyfiken på hur en yngre variant skulle smaka men det är ju en annan sak. http://billigtvin.blogspot.com/2010/05/2001-calabretta-etna-rosso.html

Samme snak: at Tabui 1999 Riserva Barolo skulle være “finito”, er der mange delte meninger om. Jeg kunne fremvise et overtal af mails, der ikke mener, at vinen er “finito” men vil først studere den nøje selv. Det var den allerførste årgang af vinen og jeg spåede dengang et langt liv for denne gyldne årgang 1999. Jeg vender – som man siger: frygteligt tilbage.

Men altså: det er ikke den sædvanlige bortforklaring med smag og behag og bla bla: her bliver I nødt til glemme alt om den standardiserede koncentrerede barriquerede pumpgún-smag og huske, at vin fremstilles af druer, med så lidt indblanding fra mennesket som mulig! Minimalisme har en helt bestemt positiv betydning i vinfremstillingen. Smagen følger derefter.

TOMATSAUCE MED OLIVEN

Flere af jer har spurgt efter opskriften for den sauce, der ledsagede min/vor/jeres MUTINA 2009 Lambrusco. Den har de også fået. I kan rekvirere den her. Men jeg må indrømme, at tit snyder jeg ved at bruge det mærke, der optræder på billedet: Mutti fra Parma. Skal jeg lave den selv og starte fra bunden, så er det Miracolo di San Gennaro-flåede tomater jeg bruger: Flåede tomaters svar til Rolls Royce. Mindre kan også gøre det, men hvis man vænner sig til det mindre, ender det med, at man ender med at synes om det. Og det er synd.

LAMBRUSCO FESTIVAL

Søndag den 30. maj – uanset vejret!
Vi har beslaglagt Restaurant Kanalen og dens gård langs Christianshavns Kanal. Prisen er 100,- kr. pr. næse og køen starter her: mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , “FESTIVAL” i Emne/Subject. Tiden er den folkevenlige 12:00 til 15:30-16:00. Prisen: 100,- kr. pr. næse til reg.nr. 1471 kto.nr. 151 57 21 230 og Kanalhapsere en selvfølge. Hvor mange Lambrusco bliver der skænket? Fjorten, femten, seksten noget i den stil ...... Måske får vi besøg af selveste Anselmo Chiarli.


Ciao,
Carlo


PS
“Toscana strikes back”: har I tilmeldt jer ?
For ikke at skuffe Brunello-fans har jeg bedt Fabio fra Cibi & Vini på assistance: han vil komme og skænke vinene fra  AZ. AGR. CAMPI DI FONTERENZA ( Montalcino) Økologisk Rosso di Montalcino DOC 2007  og Brunello di Montalcino DOCG 2004/2005 samt         
TENUTA DI VALGIANO ( Valgiano ) Økologisk/Biodynamisk Palistorti, Colline Lucchesi DOC 2007 ,Tenuta di Valgiano, Colline Lucchesi DOC 2006 og PODERE CONCORI ( Gallicano ) Økologisk/Biodynamisk Melograno Rosso Igt Toscana 2007  .
                  

ÅBNINGSTIDERNE
på vort lager beliggende Skovlytoften 1, i 2840 Holte:

I Dag:   Tirsdag den 18. maj: 14:00 til 17:00
Onsdag den 19. maj: 14:00 til 17:00
Torsdag den 20. maj: LUKKET Pga. “TOSCANA” smagning
Fredag den 21. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 22. maj: LUKKET
Søndag den 23. maj: LUKKET
Mandag den 24. maj: LUKKET
Tirsdag den 25. maj: LUKKET
Onsdag den 26. maj: 14:00 til 17:00
Torsdag den 27. maj: 14:00 til 17:00
Fredag den 28. maj: 14:00 til 17:00
Lørdag den 29. maj: LUKKET
Søndag den 30. maj: LUKKET pga. LAMBRUSCO FESTIVAL
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP